|

Juhannuskakku – Mansikkakakku

Juhannuskakku - Mansikkakakku

Huh! Täällä blogin taustalla on hikoiltu ja aherrettu aika lailla viime viikkoina. Vihdoin kaikki on valmista!  Tai melkein valmista – pientä hiomista sisällön osalta riittää vielä. Tänään kuitenkin ensimmäistä kertaa julkaisen postauksen uudistuneen blogin puolella! Blogini alusta on siis muuttunut ja siinä samalla blogin ulkoasu. Mitä tykkäätte uudesta sivustosta? Itse olen siitä kovin innoissani ja olen odottanut tätä hetkeä pitkään! Teidän mielipide merkitsee kuitenkin enemmän, koska te sivua luette ja käytätte.

Miksi vaihdoin blogin alustaa ja ulkoasua? Halusin päivittää blogin käyttäjäystävällisemmäksi. Halusin, että te lukijat löydätte helpommin inspiraatiota ja reseptejä kategorioittain sekä hakemalla reseptiarkistosta. Reseptejä on nimittäin muutaman vuoden aikana kertynyt blogiin monta sataa ja vanhimpia reseptejä oli haastavaa löytää entisen blogin puolella. Nyt voit etsiä ja selailla kaikkia reseptejä valitsemalla yläpalkista sinua kiinnostavan kategorian. Kakut, pullat ja suolaiset,  kaikki on jaettu omiin kansioihin!

Otan mielelläni vastaan palautetta ulkoasusta ja käytettävyydestä. Tärkeintä on teidän lukijoiden mielipide. Olkaa myös kärsivällisiä, joissain postauksissa tekstit saattavat näkyä hassusti, korjailen sisältöä pikkuhiljaa. Yksin en tähän jännittävään muutokseen pystynyt. Iso kiitos kuuluu ihanalle Veeralle, joka on omistautunut projektille yhtä paljon kuin minä itsekin! Lämpimästi voin suositella Veeraa missä tahansa some- tai sisältöasiassa!

Ja sitten itse asiaan eli tähän herkulliseen  Juhannuskakkuun – Mansikkakakkuun! Tätä reseptiä olen teille jo Instagramin puolella muutamaan kertaan lupaillut. Pahoittelut viiveestä, joka johtui juurikin blogin päivityksestä. Herkullinen Mansikkakakku on täydellinen kakku juhannukseksi. Mehevä mantelikakkupohja, suomalaiset mansikat ja pehmeä mascarponetäyte sopivat loistavasti yhteen! Tässä kakussa maistuu Suomen kesä! 


Juhannuskakku – Mansikkakakku:

Kakkupohjana toimii tämä Mehevä Mantelikakkupohja. Kakku on halkaisijaltaan 18 cm ja kakusta riittää noin 15 hengelle.

Täyte:

  • 4 dl kermaa
  • 250 g mascarponejuustoa (maustamaton tuorejuusto)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tomusokeria
  • litra mansikoita

Koristeet: 

  • macaron -leivoksia
  • sireeninkukkia
  • mansikoita
  • mintunlehtiä
  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää mascarponejuusto ja vatkaa paksuksi vaahdoksi.
  3. Mausta täyte vaniljasokerilla ja tomusokerilla (lisää oman maun mukaan makeutta).
  4. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen, kostuta halutessasi jokainen kerros mansikkamehulla.
  5. Viipaloi mansikat ja asettele pohjan päälle.
  6. Lisää kermatäyte mansikoiden päälle. Toista kumpaankin kerrokseen.
  7. Levitä täytettä päällimmäiseen kerrokseen ja koristele kakku macaron – leivoksilla, syötävillä kukilla ja muilla koristeilla.

Vinkki! Anna kakun maustua täytön jälkeen muutama tunti tai yön yli jääkaapissa, joilloin maku vain paranee. Itse en kostuttanut kakkua, sillä kakkupohja on itsessään jo mehevä ja siitä syystä ei kaipaa kostuketta välttämättä. Viipaloidut mansikat myös tuovat kosteutta ja mehevyyttä pohjalle. 


Mansikkakakku - Juhannuskakku

Juhannuskakku - Mansikkakakku

-Anni


Lisää mansikka-reseptejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

30 Kommenttia

  1. Tämä kakku on ihan uskomattoman hieno!

    1. Kiitos Veera 🙂 Kakku oli myös oikein herkullinen!

  2. lisa sanoo:

    Moikka,
    minulla kasvaa sireeni pihassa, voinko oikeasti käyttää sen kukkia koristelussa? :):) Ei ole aiemmin edes tullut mieleeni! WAU 🙂

  3. Arja sanoo:

    Tässä vastaus pulmaani! Mietin mitä veisin töihin lomalta palatessani. Haluaisin jotain italialaista, kun tulin juuri sieltä lomalta. Tässä yhdistyy suomalaiset ja italialaiset ainekset. Kiitos!

    1. Ihana kommentti! Kiitos Arja 🙂 Voin suositella lämpimästi tätä kakkua. Oli oikein herkullista. Tarkoituskena olisi tehdä vielä oman maan mansikoista mansikkakakku ja tätä joutuu varmasti tekemään uudestaan! Ole hyvä!

      1. ArjaK sanoo:

        Apuva! Koetin tehdä mantelikakkupohjaa, tein sen 1 1/2 kertaisena. Laitoin folion n. 30 min kohdalla, kun pinta alkoi tummumaan. Noin 40 min. kohdalla keskioasa oli vielä höttöä, paistoin 10 min. lisää. Lopulta pohjasta oli keskiosa vajonnut ja kun leikkasin sitä jäähtyneenä, pohjassa oli kaksi ympyrää (siis eri aikaan kypsyneet osat. Lisäksi pohjat olivat kovin rasvaiset, kädet olivat rasvassa, kun nostelin niitä. Pitäisiköhän tehdä laakeampaan vuokaan vai mikä avuksi? Tein nyt sinulta ostettuun 18 cm (?) vuokaan, jolloin kakusta olisi tullut hyvän korkuinen.

        1. Hei Arja,

          Hmmm luulen, että nyt on mennyt moni asia vikaan, kun noin on käynyt. Jos teet kakun 18cm vuokaan 1.5 kertaisena pitenee paisto varmasti huomattavasti (varsinkin kakun keskiosalta). Kakku on varmasti kärsinyt luukun availusta ja ollut edelleen raaka sitä leikattaessa. Kuulostaa myös, että voi on jotenkin erottunut taikinasta, jos on ollut rasvaiset sormet. Mantelijauho on myös rasvaisempaa kuin tavallinen jauho, tämä on kyllä tuhdimpi kakku kuin sokerikakkupohja. Suosittelen laakeampaa vuokaa. Kakusta tulee melko korkea, jos teet saman mascarpone + mansikat täytteen 18 cm ja yksinkertaisella ohjeella. Ei auta kuin koittaa uudestaan 🙁

  4. Mimmi sanoo:

    Hei! Voikohan täytteeseen lisätä liivatetta kuten mousseihin, saisikohan siitä silloin hieman jämäkämpää? Tarkoitukseni olisi tehdä sinun mehevällä suklaakakkupohjalla ja näillä täytteillä kakku, mutta mietin tässä että onko pohja liian raskas näille täytteille tuollaisinaan, ettei täyte lähde valumaan…? Näyttää todella herkulliselta!

    1. Moi Mimmi,

      Tottakai voi lisätä liivatetta täytteeseen, se kyllä on aika jämäkkää muutenkin. Riippuu kuinka paksuja kerroksia laitat ja miten kokoat kakun? Nakukakku tyyliin vai kuorrutatko kakun vielä jollain?

      1. Mimmi sanoo:

        Samaan tyyliin kokoaisin kun tämä juhannuskakku on koottu. Kiitos vastauksesta, taidan kokeilla ilman sitä liivatetta aluksi!?

        1. Luulen, että onnistut mainiosti 🙂 Tuo mantelikakkupohja oli myös melko raskas joka on tässä kakussa pohjana.

          1. Mimmi sanoo:

            Hyvin onnistui, ja kakusta tuli aivan ihana! Kiitos resepteistä!

  5. Sarkku sanoo:

    Moikka! Ajattelin kokeilla kakkua samalla tavalla kuin Mimmi kertoo tehneensä (juhannuskakun täytteet, mutta pohjana mehevä suklaakakkupohja) ja kiva lukea, että kakku on tuolla tyylillä onnistunut!
    Kysyisin vielä seuraavaa: mainitset tässä reseptissä, että kakun voi täyttää jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan. Tuleeko täytteestä sen verran paksua, että mansikat eivät ehdi yön aikana ”vetistää” kerma-mascarponetäytettä? Ja jos täyttää edellisenä iltana, niin uskaltaako kakkupohjaa hieman kostuttaa? (Kun tämäkin varmaan vaikuttaa vetistymiseen)

    1. Moikka, ei pitäisi kakun yhdessä yössä vettyä ellei käytä pakastemansikoita. Tämäkin on varmasti makuasia. Minusta kakku paranee aina kun saa hiukan maustua ja vetäytyä. Itse en kostuttanut tätä kakkua ollenkaan, mutta sinä teet nyt eri pohjan. Sitä yhdistelmää en ole itse kokeillut, joten minulla ei ole 100 % varmoja vastauksia . Leivonnassa monet asiat selviävät testaamalla. Jos jännittää täyttö päivää ennen niin tee se vasta tarjoilupäivänä. Voit kuitenkin tehdä kaikki komponentit valmiiksi kuten kakkupohjan ja täytteen 😉

  6. Aino sanoo:

    Hei! Olen tekemässä tätä kakkua nyt äitienpäiväksibsokerikakkupohjalla ja pakastemansikoista. Onkohan syytä jättää täyttäminen tarjoilupäivään vai suosiolla sotkea mansikat täytteeseen, ettei kävisi rumaa ”sieltä täältä” värjäys efektiä 🤔

    1. Tämä on vähän makuasia. Itse olen käyttänyt vain tuoretta mansikkaa tässä ohjeessa, jotta pohja ja täyte ei vety liikaa.

  7. Hei! Kakku näyttää upealta 🙂 Olen tekemässä mansikkakermakakkua lasten synttäreille (9-14v.) ja mietin, että onkohan tämä lasten makuun kun on mascarponea, osaatko sanoa? Lisäksi voiko kakun tehdä sokerikakkupohjaan?

  8. Hei! Pidin nimenomaan tästä kakusta koska ei ollut pursotuksia (en halua tehdä niitä enkä esteettisesti tykkää, tämä kakku on kauniimpi), mutta haluaisin tehdä vähän ”kevyemmän” pohjan kuin tuo manteliversio niin sokerikakku olisi hyvä. Teen varmaan pienen koekakun ennen sunnuntain juhlia ja kokeilen tuon mascarponen ja kerman sekoituksen, luulisin että maistuu. Toisena kakkuna teen pavlovan, josta tiedän että osa pitää paljon, ja sitten tämä toinen sankari varmaan tykkäisi tästä mascarponeversiosta, kun on melko ”hienostunut” maku 12-vuotiaaksi. 🙂 Mutta siis mun mielestä tää miten tää kakku on koottu on just upee!

    1. Hei, voit koristella myös sokerikakun nakutyyliin 🙂 Sokerikakku on vähän haperoisempaa, eli ei kestä yhtä paljon painoa tai raskaita täytevälejä. Jos teet halkaisijaltaan ison kakun niin se varamsti pysyy hyvin kasassa. Minäkin tykkään nakukakuista, ne on rennolla tavalla todella kauniita. Ihania juhlia!

  9. Kiitos! 🙂

    Juu toki voin, lähinnä minusta mascarpone-kerma-yhdistelmä olisi ihana! Mutta sen sokerikakku varmaan kestää. Hirveän laakeaa vuokaa minulla ei ole, pitää testata miten kestää romahtamatta tai painumatta. Macaronien käyttö koristeina on ihana!

  10. Ella sanoo:

    Ihana kakku! Mistä ovat nuo vaaleanpunaiset ”helmet” kakun päällä?

  11. Annika sanoo:

    Hei!
    Tämä juhannuskakku mantelipohjalla onnistui jopa minulta loistavasti ja kakusta tuli kertakaikkiaan herrrrkullista! En malttaisi lopettaa sen syömistä 🙂 Ehkäpä paras kakku, mitä olen koskaan syönyt (ja tehnyt). Kiitos ohjeesta! Olen ensikertalaisena sivuillasi, täytyy ehdottomasti käydä läpi muitakin reseptejäsi.

  12. Kia sanoo:

    Moikka! Etsin tässä parhaillaan reseptiä hääkakkua varten, ja tässä sun ohjeessa ois maut kohdillaan!🤩 Osaatko sano, toimisko tää kerroskakkuna, vaikka kakkutukia hyödyntäen? Ajatuksena olisi siis 2 tai 3 kakun korkea kerroskakku☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *