|

Jouluinen Glögi-Marmeladi

Jouluinen Glögi-Marmeladi

Jouluinen Glögi-Marmeladi on vegaaninen ja siis siis kaikille!

Tänä vuonna olen tehnyt makeisia kotikeittiössä enemmän kuin kaikkina muina vuosina yhteensä. Vaikka viime vuonna jo innostuin rocky roadista, daimista ja kookospalloista, niin tänä vuonna innostuin makeisista ihan toden teolla.

Olen jotenkin pitänyt itsestään selvänä sitä, että makeisia olisi hankala valmistaa itse. Asia on päinvastoin kuten jo mainitsin vaahtokarkkien ja nekkujen postauksissa. Se on helppoa ja melko yksinkertaista. Se on myös mukavaa puuhaa lasten kanssa, vaikka kuumia toffeita ja muita liemiä koittaisin kyllä välttää pikkuapureiden kanssa. Tässä kuitenkin ihanat joulumarmeladini, joissa maistuu piparkakku ja glögi!


Jouluinen Glögi-Marmeladi

Jouluinen Glögi-Marmeladi (vegaaninen)

Ohje

  • 5 dl vettä
  • 3 dl glögitiivistettä
  • 30 g (noin 10 tl) agar agar jauhetta
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • ripaus kardemummaa
  1. Mittaa kattilaan agar agar, vesi sekä glögitiiviste.
  2. Anna seoksen kiehahtaa ja keittele hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia.
    (Pidempi keitto vaikuttaa makuun, lisäksi koostumukseen ja hyytymiseen)
    Huom! Älä anna veden kiuhua liikaa ettei nestettä haihdu.
  3. Kuori vaahto pois liemen päältä, jos sitä muodostuu.
    Lisää lopuksi sokeri sekä mausteet ja anna sokerin liueta kunnolla nesteeseen.
    (maista ja lisää sokeria oman makusi mukaan)
    Vuoraa reunallinen vuoka (noin 20×20) tuorekelmulla.
    Kaada hieman jäähtynyt marmeladiseos vuokaan.
  4. Anna marmeladin hyytyä rauhassa seuraavaan päivään.
    Jatka kuivattelua, jos marmeladi on edelleen kosteaa.
    Leikkaa marmeladi paloiksi tai ota levystä muotilla esim. tähtiä, kuten itse tein.
  5. Anna palojen levätä vielä muutama tunti tai yön yli ennen sokeroimista leivinpaperin päällä.
    Kierittele marmeladit sokerissa yksitellen ja laita esille tai pakkaa pukinkonttiin.
    Marmeladit säilyvät hyvänä noin viikon suljetussa ja ilmatiiviissä purkissa.

HUOM! Olen muuttanut agarin määrää sekä keittoaikaa ohjeessa palautteiden takia – vaikuttaa siltä, että marmeladi ei hyydy kaikilla yhtä nopeasti. Katso vinkit alapuolelta. 

Pinnalle

  • erikoishienoa sokeria

Vinkki! Marmeladin hyytymiseen vaikuttaa agarin ja nesteen suhde. Glögitiiviste on melko makeaa, joten muista maistella keitosta ennen kuin lisäät kaikki sokerit – voit myös vaihtaa glögin ja veden suhteita. Minusta marmeladin kuuluu olla makeaa, joten lisäsin sokeria jopa 3 dl. Jos massasi jää liian löysäksi eikä hyydy – keitä massa uudestaan ja lisää agaria. Merkeissä on eroja ja kysymyksien perusteella hyytymiseen vaiktuttavat eri tavalla. 

SÄILYVYYS JA SÄILYTYS: Ilmatiivissä rasiassa noin 2-3 viikkoa. 

Jouluinen Glögi-Marmeladi

Katso lisää Jouluisia karkkeja täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *