| | | |

Ihana Raparperivispipuuro (G)

Ihana Raparperivispipuuro (G)

Raparperivispipuuro on ihanaa, siis aivan fantastisen ihanaa. Tämä on ensimmäinen kerta kun tein vispipuuroa raparperista. Yleensä teen puuron äitini tavoin punaisista viinimarjoista. Viime syksynä kokeilin omenaa ja ahh kyllä sekin toimi mainiosti. Tästä voisin vetää johtopäätöksen, että vispipuuro on herkullista, teki sen sitten ihan mistä vain marjasta tai hedelmästä. Hapokkuutta kuitenkin tarvitaan.

Vispipuuroa nautittiin lapsena iltapalalla kesäisin. Nyt me nautitaan sitä jälkkärinä, aamupalana ja välipalana. Itse asiassa silloin kun tekee mieli. Ihanan kuohkea ja hapokas raparperivispipuuro on mielestäni parhaimmillaan vaniljakastikkeen kanssa, mutta tällä kertaa laitoin mukaan hieman mansikkaa ja kirpeää raparperihilloa. Mieheni suosii pelkkää maitoa perinteisesti.

Tein raparperivispipuuron tutulla vispipuuro-ohjeellani. Raparperiversio eroaa perinteisistä ohjeista hieman siinä mielessä, että mehua ei siivilöidä vaan ihanat melkein sulaneet raparperit jätetään puuron sekaan. Helppoa ja herkullista kesäherkkua voit nauttia vegaanisesti ja gluteenittomasti!


Ihana Raparperivispipuuro (G)

Noin 6 annosta

  • 1/2 litraa raparperia lohkoina
  • 1 litra vettä
  • noin 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • vaniljatangon siemeniä (valinnainen)
  • 1,5 dl mannasuurimoita
  1. Mittaa vesi ja raparperit kattilaan. Kiehauta niin, että raparperit hajoavat.
  2. Lisää sokeri ja suola.
  3. Lisää mannasuurimot vispaten ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes seos on paksua.
  4. Anna puuron jäähtyä kunnolla.
  5. Vatkaa puuro kuohkeaksi.
  6. Tarjoile mansikoiden, maidon tai vaniljakastikkeen kanssa. Vaihtoehtoja on monia.

GLUTEENITON: vaihda mannasuurimot karkeisiin riisijauhoihin. Katso suhteet täältä.

Vinkki! Korvaa osa raparperista mansikoilla. Voit käyttää tuoretta tai pakastettua raparperia. 

Otin vispipuurosta uudet ihanat kuvat. Tänä vuonna raparperini oli niin punaista, että vispipuurosta tuli näin pinkkiä! Näissä alkuperäisissä kuvissa on kuitenkin tunnearvoa itselleni, joten säästän ne postauksen loppuun (ja lohdutuksena kaikille, joiden puurosta tuli vihreän harmaata).

Ihana Raparperivispipuuro (G)
Ihana Raparperivispipuuro (G)
Ihana Raparperivispipuuro (G)

Myös Voitto kävi toteamassa, että raparperivispipuuro toimii hyvin. Ihana pikkuapulaiseni istahti malliksi puurokulhojen viereen. Eihän tuota raaskinut hätistää pois vaan oli otettava kuva muistoksi.

Helteistä ja rentouttavaa juhannusviikkoa!

♥ Anni

Lisää vispipuuro-reseptejä löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *