| | | |

Ihana Raparperivispipuuro (G)

Ihana Raparperivispipuuro (G)

Raparperivispipuuro on ihanaa, siis aivan fantastisen ihanaa. Tämä on ensimmäinen kerta kun tein vispipuuroa raparperista. Yleensä teen puuron äitini tavoin punaisista viinimarjoista. Viime syksynä kokeilin omenaa ja ahh kyllä sekin toimi mainiosti. Tästä voisin vetää johtopäätöksen, että vispipuuro on herkullista, teki sen sitten ihan mistä vain marjasta tai hedelmästä. Hapokkuutta kuitenkin tarvitaan.

Vispipuuroa nautittiin lapsena iltapalalla kesäisin. Nyt me nautitaan sitä jälkkärinä, aamupalana ja välipalana. Itse asiassa silloin kun tekee mieli. Ihanan kuohkea ja hapokas raparperivispipuuro on mielestäni parhaimmillaan vaniljakastikkeen kanssa, mutta tällä kertaa laitoin mukaan hieman mansikkaa ja kirpeää raparperihilloa. Mieheni suosii pelkkää maitoa perinteisesti.

Tein raparperivispipuuron tutulla vispipuuro-ohjeellani. Raparperiversio eroaa perinteisistä ohjeista hieman siinä mielessä, että mehua ei siivilöidä vaan ihanat melkein sulaneet raparperit jätetään puuron sekaan. Helppoa ja herkullista kesäherkkua voit nauttia vegaanisesti ja gluteenittomasti!


Ihana Raparperivispipuuro (G)

Noin 6 annosta

  • 1/2 litraa raparperia lohkoina
  • 1 litra vettä
  • noin 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • vaniljatangon siemeniä (valinnainen)
  • 1,5 dl mannasuurimoita
  1. Mittaa vesi ja raparperit kattilaan. Kiehauta niin, että raparperit hajoavat.
  2. Lisää sokeri ja suola.
  3. Lisää mannasuurimot vispaten ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes seos on paksua.
  4. Anna puuron jäähtyä kunnolla.
  5. Vatkaa puuro kuohkeaksi.
  6. Tarjoile mansikoiden, maidon tai vaniljakastikkeen kanssa. Vaihtoehtoja on monia.

GLUTEENITON: vaihda mannasuurimot karkeisiin riisijauhoihin. Katso suhteet täältä.

Vinkki! Korvaa osa raparperista mansikoilla. Voit käyttää tuoretta tai pakastettua raparperia. 

Otin vispipuurosta uudet ihanat kuvat. Tänä vuonna raparperini oli niin punaista, että vispipuurosta tuli näin pinkkiä! Näissä alkuperäisissä kuvissa on kuitenkin tunnearvoa itselleni, joten säästän ne postauksen loppuun (ja lohdutuksena kaikille, joiden puurosta tuli vihreän harmaata).

Ihana Raparperivispipuuro (G)
Ihana Raparperivispipuuro (G)
Ihana Raparperivispipuuro (G)

Myös Voitto kävi toteamassa, että raparperivispipuuro toimii hyvin. Ihana pikkuapulaiseni istahti malliksi puurokulhojen viereen. Eihän tuota raaskinut hätistää pois vaan oli otettava kuva muistoksi.

Helteistä ja rentouttavaa juhannusviikkoa!

♥ Anni

Lisää vispipuuro-reseptejä löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Pitänee siis testata raparperivispipuuroa! Meillä kasvaa raparperia vaikka kuinka paljon . Jokavuotinen pähkäily meneillään käyttökohteista. Vispipuurosta tykätään, joten tätä on pakko testata.
    Ihana tuo Voitto 🙂 ♥

    1. Hei Tita! Suosittelen kyllä ehdottomasti, ihmettelin miksi en ole tätä itse aiemmin kokeillut <3 Niin ihanaa vaniljakastikkeen kanssa. Ja Voitto on 🙂

  2. Anni sanoo:

    Voiko pakastetut raparperinpalat käyttää suoraan jäisinä vai pitäisikö niitä sulatella ensin? Jos jäisinä niin tuleeko esim. nesteen määrään muutoksia?

    1. En usko, että on niin suurta merkitystä. Teen marjapuurotkin yleensä pakasteista. Tätä puuroa en ole kokeillut pakastetuista raparpereista. Jos nestettä on liikaa voit aina kompensoida sen mannaryyneillä vai mitä 🙂

  3. sinikka sanoo:

    Moi, onko sokeri vispipuurossa välttämätön vai voiko sen korvata esim hunajalla tai ripottelemalla sokeria valmiin annoksen päälle?

    1. Moikka, olen koittanut tehdä vähemmällä sokerilla – ei tule hyvää. 0,75 dl oli sellainen määrä johon voi vähentää. Kyllä vispipuuroon kuuluu tuo sokeri, joka tuo makua ja kuohkeutta. Tietenkin voi tehdä kokeiluja hunajalla tai karppisokereilla. Niistä minulla ei ole kokemusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *