| |

Ihana Pannacottapiirakka (Ve)

Ihana Pannacottapiirakka (Ve)

Viimeisiä viedään. Tämän ohjeen Ihana pannacottapiirakka (Ve) jälkeen on tulossa vielä kaksi jouluista ideaa teille. Sitten rauhoitutaan nauttimaan pyhistä.

Tästä ohjeesta tuli yksi tämän vuoden suosikeistani. Suunnittelin ohjeen asiakkaalle, mutta ihastuin siihen niin kovasti, että halusin jakaa sen teille myös täällä. Tämä piirakka löytyy meiltä tänä vuonna myös omasta joulupöydästä. Ei pelkästään maun ja ulkonäön vuoksi, vaan koska tekemiseenkin menee vain hetki, jos hyytymisen odottelua ei lasketa.

Tämä ohje on täysin maidoton ja vegaaninen. Tykkään haastaa itseäni suunnitellessa reseptiikkaa. Tämä piirakka oli makujensa puolesa haastava, mutta myös vegaanisuuden takia. Se tunne kun onnistuu näin hyvin on mahtava!

Pannacotta eli kermavanukas tehdään yksinkertaisesti kermasta, vaniljasta ja sokerista. Yleensä se hyydytetään liivatteella, mutta tässä ohjeessa hyydytyksen toimittaa agar agar -jauhe. Koska ohje on jouluinen, niin mikä muu sopisi paremmin piirakan pohjaksi kuin piparkakut? Annan piparkakut ovat muuten täysin vegaanisia. Tein pohjan niistä.

Ihana pistaasipraliini, jonka ohjeen jaoin teille jo aiemmin täällä tuo rousketta suutuntumaan ja puolukat happoa muuten makean piirakan makumaailmaan. Piirakan pohja ei jää täysin rapeaksi vaan sulautuu ihanasti pehmeän pannacottatäytteen makumaailmaan.

Oletko jo vakuuttunut, että tätä kannattaisi kokeilla? Reseptin löydät alta.

Ihana Pannacottapiirakka (Ve)

Ihana Pannacottapiirakka (Ve)

Noin 10 hlö 

Pohja 

  • 200 g piparkakkuja (Annan piparkakut ovat vegaanisia) 
  • 75 g maidotonta margariinia (Sunnuntai) 
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
  2. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai murskaten. 
  3. Sulata margariini ja sekoita piparkakkumuruun. 
  4. Painele piparkakkupohja halkaisijaltaan 24 cm irtopohjallisen (tai umpinaisen) piirakkavuoan pohjalle. 
  5. Paista keksipohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. 
  6. Nosta jäähtymään. 

Täyte 

  • 2,5 dl kookosmaitoa (valkoinen osa) 
  • 2,5 dl kaurakermaa (kuumuutta kestävää esim. Fazer Aito kauraruoka) 
  • 0,5 dl sokeria 
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • 1 vaniljatanko 
  • 2 tl Meiran agar agar -jauhetta 
  1. Mittaa kermat ja sokerit kattilaan.  
  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kermaseokseen.  
  3. Laita myös vaniljatanko seokseen ja kiehauta. Nosta tanko pois.  
  4. Lisää agar agar vähän kerralla koko ajan sekoittaen vispilällä.  
  5. Anna kiehua hetki ja nosta kattila liedeltä. 
  6. Jäähdytä pannacottaseosta hieman ja kaada sitten varovasti keksipohjan päälle (niin, että keksipohja ei sekoitu kermamassaan).  
  7. Nosta piirakka tekeytymään jääkaappiin noin tunniksi ja valmista sillä aikaa praliini.  

Pistaasipraliini 

Ohje löytyy tästä.

Koristeet 

  • puolukoita tai karpaloita 
  • pistaasipraliinia 
  • 2 rkl kookoshiutaleita 
  • muita syötäviä koristeita 
  1. Asettele kaikki koristeet piirakan reunoille ja tarjoile piirakka glögin kanssa.  

Vinkki! Pakkaa loput pistaasipraliinit joululahjaksi tai tarjoile sellaisenaan! 

Ihana Pannacottapiirakka (Ve)
Ihana Pannacottapiirakka (Ve)
Ihana Pannacottapiirakka (Ve)

Tunnelmallista viikon jatkoa!

Ohje suunniteltu alunperin Meiralle.

/Anni


Kaikki lisää jouluohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *