Ihana Maitosuklaaganache

Ihana Maitosuklaaganache



Ihana Maitosuklaaganache: maitosuklaa ja kerma ovat ihania sellaisenaan, mutta yhdessä niistä on moneksi! Ganachella on monia muotoja: valuva tai kuohkea.

Valutettu suklaaganache kakun päällä on upea ja herkullinen lisä juhlakakkuihin. Drip-kakut ovat muutenkin muodissa ja niitä näkee joka paikassa! Mitä jos sullattaisit kuitenkin tällä kertaa suklaan kermaan ja jäähdyttäisit seoksen, jonka jälkeen vatkaisit sen? Saat vaahdotettua suklaaganachea, jota voit pursottaa ja levittää kakun päälle. Ihanaa vai mitä? Voit myös maustaa ganachen erilaisilla aromeilla ja voit tehdä tämän myös tummaan (45-50%) suklaaseen!


Ihana Maitosuklaaganache

Ohje

  • 2 dl kermaa
  • 200 g maitosuklaata
  • 1-2 tippaa aromia (halutessasi voit lisätä antamaan makua esim. piparminttu, caramel, pähkinä)
  1. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen.
  2. Kaada puolet kuumasta kermasta suklaan päälle ja odota noin minuutti ennen sekoittamista.
  3. Kaada toinen puolisko kermasta pienissä erissä suklaan joukkoon, välillä hämmentäen.
  4. Mausta ganache aromilla ja siirrää jääkaappiin jäähtymään.
  5. Vatkaa ganache jääkaappikylmänä kuohkeaksi ja levitä kakun päälle palettiveitsellä.
  6. Voit myös pursottaa ganachen kakun reunoille halutessasi.

Terkuin,

Anni



Myös näillä sopii

Herkutella

45 Kommenttia

  1. Pauliina sanoo:

    Onko kukaan kokeillut tehdä tätä pandan tummalla suklaalla? Siinä pandan mukaan vähintään 53 % kaakaon pitoisuus, niin mietin onko liian tummaa? Pitäisi laktoosittomana onnistua tekemään niin siksi pohdin tätä vaihtoehtoa

    1. Onnistuu myös tummalla suklaalla, mutta tulee selkeästi jäykempää ja vaikeammin käsiteltävää. Voit lisätä hiukan kerman määrää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *