| |

Honeycomb – Hunajamakeiset (Ve)

Honeycomb - Hunajamakeiset (Ve)

Honeycomb hunajamakeiset ovat olleet mielessäni siitä asti, kun niitä jälleen kerran valmistettiin Masterchef Australiassa syksyllä. Lisäksi söin ystävien kanssa ravintola Naturassa lokakuun lopussa jälkiruokaa, jonka päällä oli ahh niin rapeaa ja maukasta hunajakennoa (honeycomb). Silloin taisin jopa luvata, että pian tulee honeycomb resepti myös minun sivuilleni.

Teen tänäkin vuonna lahjaksi erilaisia joulumakeisia. Mielessäni on pitkään ollut tehdä makeinen, joka olisi myös vegaaninen ja näin ollen sopisi myös vegaaneille ystäville. Suklaa, voi, kerma.. näitä kaikki tulee useimpiin ja parhaimpiin joulumakeisiin. En ollut ennen honeycombin valmistusta tajunnut että tämähän on täysin vegaaninen herkku! Huomio! Hunajan voi korvata tässä ohjeessa vaalealla siirapilla, jos kokee, että hunaja ei kuulu vegaaniseen ruokavalioon. Tästä on kuulemma olemassa kaksi koulukuntaa.

Honeycombin valmistaminen on super helppoa ja nopeaa. Tarvitset vain sokeria, siirappia, hunajaa, vettä ja ruokasoodaa. Kuten useimpiin makeisohjeisiin, myös tähän tarvitaan digitaalinen lämpömittari. Makeisten teossa lämpötila on tärkeä oikean koostumuksen ja tekstuurin takia, joten valitettavasti tarvitset lämpömittarin tähänkin ohjeeseen.

Googlesta löytyy lukuisia honeycomb ohjeita. Useimmat ulkomaisia, kuten tämä tai tämä. Kaikki ohjeet ovat melko samanlaisia. Osa käyttää hunajaa, osa pelkkää siirappia. Minun mielestäni hunaja kuuluu olennaisena osana hunajamakeisiin. Löysin Dr.Sugarin sivuilta myös honeycomb reseptin, jonka pohjalta lopuksi muokkasin oman ohjeeni. Kiitos avusta Dr.Sugar, ihanaa kun ei tavinnut punnita grammoina aineksia. Näillä suhteilla honeycombista tuli mielestäni loistavaa.


Honeycomb – Hunajamakeiset (Ve)

Ohje

  • 2,5 dl sokeria
  • 0,5 dl glukoosisiirappia
  • 3 rkl hunajaa (korvaa vaalealla siirapilla, jos et katso hunajaa vegaaniseksi)
  • 1,25 dl vettä
  • 2 tl ruokasoodaa
  1. Vuoraa noin 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Voit kostuttaa ja rypistää paperin, jotta se on helpompi asetella vuokaan (pohjalle ja reunoille)
  2. Mittaa kaikki muut ainekset (paitsi ruokasooda) kattilaan aineluettelon järjestyksessä.
  3. Kuumenna aineksia liedellä miedolla teholla sekoittamatta, kunnes sokerikiteet sulavat kokonaan.
  4. Jatka seoksen kuumentamista (voit lisätä tehoja hieman), kunnes se on 148-150 asteista (käytä digitaalista mittaria). Voit sekoittaa välillä.
  5. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää ja sekoita sekaan heti ruokasooda. Seos alkaa kuplia ja kuohua tässä vaiheessa. Kaada seos nopeasti vuokaan.
  6. Anna honeycombin jäähtyä huoneenlämmössä noin kaksi tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kun honeycomb on jäähtynyt ja kovettunut voit leikata tai halkoa sen osiin.

Vinkki! Dippaa honeycomb hunajamakeiset sulaan suklaaseen. 

Säilyvyys: Honeycomb säilyy parhaimmillaan ilmatiiviissä rasiassa pari viikkoa.

Honeycomb - Hunajamakeiset (Ve)Honeycomb - Hunajamakeiset (Ve) Honeycomb - Hunajamakeiset (Ve)

Ihanaa viikonloppua!

Seuraavaksi luvassa vihreitä kuulia ja kakkua!

♥ Anni


Katso lisää joulureseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *