Herkullinen vuokaleipä

Sunnuntai-illan kunniaksi kotitekoista vuokaleipää.

Taikina:

1/2 litraa vettä
2 tl suolaa
2 tl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
noin 6 dl sämpyläjauhoja
1 ps kuivahiivaa
30 g sulatettua voita tai 0,5 dl öljyä

Sekoita kaikki jauhot keskenään kulhossa. Laita toiseen kulhoon sokeri, suola ja kuivahiiva sekä puolet jauhoseoksesta. Lisää jauho-hiiva seokseen vesi sekoittaen koko ajan pallovatkaimella. Lisää myös puolet sulasta voista ja sekoita. Anna kohota 30min. Lisää tämän jälkeen loput jauhoista ja alusta taikinaksi. Mitä enemmän jaksat vaivata sitä mehevämpi leivästä tulee 🙂 Anna kohota liinan alla vielä toiset 30 minuuttia.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja nosta voideltuihin vuokiin. Nostata taikinaa vielä 25 minuuttia vuoissa. Laita tässä vaiheessa uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Pinnalle:

Kurpitsansiemeniä
Seesaminsiemeniä
Merisuolaa
Loput voisulasta

Kun leivät ovat kohonneet voitele ne voisulalla ja ripottele päälle siemenet ja merisuola. Nosta vuokaleivät uuniin. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Alenna lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista noin 20 minuuttia. Nosta leivät uunista ja anna levähtää hetki. Poista sitten vuoista.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *