| |

Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka

Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka

Nyt se starttaa! Nimittäin pääsiäisleivonta! Ja apua voin luvata, että tämä piirakka on niin koukuttavan hyvää, ettet pysty pitämään näppejäsi erossa siitä. Mikä parasta? Ei ehkä tarvitsekaan, koska tämä piirakka ei ole siitä pahimmasta päästä. Ohjeessa ei nimittäin käytetä voita eikä lisättyä valkoista sokeria!

Mieheni jättää välillä makeat leivonnaiset maistamatta (niitä tosin pyörii täällä aika usein, joten en ihmettele). Mutta silloin kun hän maistaa ja hakee vielä lisää, tiedän että olen ylittänyt itseni. Tämän piirakan kohdalla hän marisi, että leivo uusi. No niin leivonkin pääsiäiseksi! Vaikka suuremmat juhlat ja kyläilyt ovat pääsiäisen osalta peruttu, niin me aiotaan panostaa ruokaan ja ottaa vaikka etäyhteys läheisiin. Toivottavasti myös tekin.

Jos nyt vielä saan hehkuttaa muutamaa yksityiskohtaa tässä reseptissä, niin tästä ei leivonta helpommaksi muutu. Et nimittäin tarvitse uunia, mitään ei tarvitse vatkata ja piirakka tekeytyy itsekseen valmiiksi kun jaksat hetken odotella. Ihan huippua miten helpolla syntyy jotain näin älyttömän hyvää!

Instagramin puolella tämä piirakka sai jo valtavaa suosiota, kun kuvailin piirakan valmistusta jokunen viikko sitten. Nyt jos koskaan kannattaa ottaa IG-tilini @anninuunissa seurantaan. Voit osallistua esimerkiksi liveleivontaan kanssani ja inspiroitua arjen pienistä asioista.

Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka

Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka

Noin 10-12 hlö

Ohje

  • 350 g digestive keksejä
  • 100 g maidotonta margariinia (tai kookosöljyä tms.)
  1. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai käsin murskaten.
  2. Sulata margariini ja sekoita keksimuruun.
  3. Painele keksipohja halkaisijaltaan 28 irtopohjallisen (tai umpinaisen) piirakkavuoan pohjalle.
  4. Nosta jääkaappiin.

Vinkki! Jos pohja tuntuu jäävän kovin kuivaksi lisää rasvan määrää, jotta pohja ei murene. Varsinkin, jos käytät gluteenittomia keksejä.

Suklaamassa

  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa (voit käyttää puolet tai kokonaan kookoskermaa, jolloin saat täyteläisempää)
  • 300 g tummaa suklaata 50-70% (Brunbergillä on maidoton)
  • (2-3 tl kookossokeria tai muu sokeri) VOIT JÄTTÄÄ POIS
  1. Mittaa kookosmaito kattilaan ja lisää suklaa pieninä paloina sekaan.
  2. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä hämmentäen niin kauan kunnes suklaa on täysin sulanut.
  3. Lisää halutessasi makeutta kookossokerilla.
  4. Kaada suklaamassa keksipohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.

EDIT 30.3.2020: Moni on kysynyt voiko kookosmaidon/kerman korvata tavallisella kermalla. Vastaus: kyllä voi korvata kuohukermalla. Lähtisin testaamaan 3 dl kuohukermaa, jotta täyte pysyy kiinteänä. Voit laittaa myös 4 dl kermaa ja 400 g suklaata, jolloin täyte varmasti riittää paksuna kerroksena 28 cm vuokaan. Ja pohjassa margariinin voi korvata voilla samassa suhteessa. Jätä kommenttia postaukseen, jos testaat tätä onnistuneesti. HUOM! Käytä mielellään 60-70% tummaa suklaata.

Koristelu

  1. Koristele piirakka (vegaanisilla) suklaamunilla tai muilla koristeilla ennen tarjoilua.

HUOM! Kuvissa näkyvät koristeet löysin Jenkeistä. Suomessa en ole törmännyt vegaanisiin ”linnunmuna” -koristeisiin. Eli jos teet täysin vegaanisen piirakan, niin muista tarkistaa koristeiden tuoteseloste.

Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka
Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka

Aurinkoista viikonloppua!

/Anni


Lisää helppoja ja nopeita reseptejä löydät täältä.
Pääsiäiseen sopivaa reseptiikkaa taas täältä.


Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *