|

Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit

Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit
Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit

Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit olkaa hyvä! Halloween leivonta on vihdoin alkanut! Olen odottanut tätä innollla! Tällä viikolla on luvassa paljon hurjia herkkuja! Tulossa on nimittäin Haamu-kuppikakkuja ja Frankenstain-popseja!

Nämä hauskat vaniljan makuiset lepakkokeksit ja pääkallokeksit ovat herkullisia ja helppoja tehdä! Keksitaikina-inspiraatiosta kiitos Herkkuhovi, jonka fantasiakeksitaikinaa muokkasin omannäköiseksi. Maustoin taikinan herkullisella Vanilja -aromilla, mutta tähän taikinaan voit myös kokeilla mitä tahansa muutakin aromia kokeile esimerkiksi mantelia tai appelsiinia!

Tarvitset seuraavat tarvikkeet keksien tekoon:
  • Lepakko-muotti
  • Pyöreä ympyrä-muotti
  • Musta ja valkoinen sokerimassa
  • Elintarvikeliima
  • Musta elintarviketussi


Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit

Vaniljakeksit
  • 100 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 2 tl vanilja-aromia (tai muu aromi)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  1. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi (1-2min).
  2. Mittaa tällä välin muut aineet valmiiksi (kaikki jauhot samaan kulhoon).
  3. Lisää tomusokeri dsi kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaa.
  4. Lisää kananmuna ja aromi ja jatka vatkaamista vielä noin 1-2 minuuttia.
  5. Sihtaa vehnä-, peruna ja leivinjauheseos siivilän läpi kahdessa osassa taikinaan.
  6. Vatkaa pienellä teholla, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin ja taikina on tasaista.
  7. Kääri taikina kelmuun ja laitan jääkaappiin ainakin 3 tunniksi tai yön yli.
  8. Kaulitse jääkaappikylmä taikina levyksi jauhoitetulla alustalla.
  9. Ota lepakko-muotilla ja pyöreällä muotilla keksejä taikinasta.
  10. Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulla uunipellille esim. palettiveitsellä, jotta keksit pysyvät ehjinä.
  11. Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 7 minuuttia – niin että keksit ovat kypsiä, mutta eivät ole ottaneet väriä kuin hiukan reunoista.
  12. Jäähdytä keksit jäähdytysritilällä.
Vinkkejä: Halutessasi taputtele taikina litteäksi paketiksi kelmun sisälle jo jääkaappiin, niin helpoitat sen kaulimista. Kylmä taikina on helpointa kaulita – taikina pehmenee ja lämpenee nopeasti. Käytä jauhoja, mikä helpottaa huomattavasti kaulitsemista. 
Koristelu
  • 250 g mustaa sokerimassaa
  • 250 g valkoista sokerimassaa
  • Musta elintarvikekynä
  • Elintarvikeliima
  1. Kaulitse sokerimassat ohueksi silikonisella alustalla.
  2. Ota keksimuoteilla ympyröitä ja lepakoita sokerimassalevyistä.
  3. Sivele keksien päälle ohuelti elintarvikeliimaa siveltimellä ja nosta sokerimassalepakot ja -ympyrät keksien päälle. Painele ja siloita sormella tarvittaessa.
  4. Anna massan kovettua pintaan.
  5. Pyöreiden pääkallokeksien päälle piirrä elintarviketussilla suu, silmät ja sieraimet tai hämähäkinseitti.
  6. Herkulliset keksit ovat valmiita juhliin!Vinkki! Sokerimassaa luultavasti jää yli, joten kääri se tiiviisti kelmuun ja  laita pakasterasiaan. Näin massa on käyttövalmista ja pehmeää seuraavaa projektiasi varten! 
Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit
Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit
Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Katso lisää Halloween-reseptejä täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Ihanat halloweenkeksit! Puotisi aromeihin on kyllä tutustuttava ehdottomasti, niillä saa ihan rajattomasti vaihtelua kekseihin. 🙂

    1. Kiitos sinulle keksi-reseptistä 🙂 ja suosittelen aromeja edelleen, ihania ja ihanaa vaihtelua leivontaan! <3

  2. Anna sanoo:

    Heippa! Kuinka paljon aikaisemmin piparit voi koristella ja miten säilyvät parhaiten?

    1. Hei Anna,

      Koristelin keksit itse todella hyvissä ajoin (jo pari päivää ennen) ja säilytin leivosrasiassa. Otathan huomioo, että sokerimassa kovettuu keksin pintaan, jos keksit tekee ajoissa. Meitä se ei haitannut 🙂

      1. Anna sanoo:

        Kiitos vastauksesta! Sitä juuri mietin että tuleeko pinnasta ihan kivikova vai saako vähän ”kosteutta” pikkuleivästä 🙂

        1. Hei, se riippuu siitä mitä massaa käytät (muotoilumassa kuivuu herkemmin) ja jos pidät muovirasiassa keksejä, niin etteivät ne pääse kuivahtamaan ei massa kuivu niin paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *