|

Gluteeniton Pipari-Valkosuklaakakku

Gluteeniton Pipapi-Valkosuklaakakku on täydellisen herkullinen ja ihastuttava joulukakku, joka sopii myös keliaakikoille!
Tein hetki sitten gluteenittoman sokerikakkupohjan. Siitä tuli ihana, ilmava, pehmeä ja kevyt. Päätin käyttää sen joulukakkuun, jonka koristelin överikakkukurssilla, johon otin osaa joulukuun alussa. Kakku sai sisälleen ahhh niin ihanan piparkakkumoussen, jonka sekaan laitoin ihan oikeaa piparimurua – gluteenitonta toki – gluteenittomien piaprkakkujen ohjeen löydät täältä.
Kakkukurssilla tehtiin myös valkosuklaakuorrute, joka sopi kuin nenä päähän tähän kakkuun. Kuorrutteen reseptistä kiitos kuuluu Dr.Sugarille. Värjäsin osan kreemistä punaisella pastavärillä ja tein sokerimassasta mistelinoksia kakun päälle! Ihastuin kakkuun ikihyviksi niin maun kuin ulkonäönkin suhteen. Tätä täytyy ehkä tehdä jouluaatoksi!

Gluteeniton Pipari-Valkosuklaakakku

Kakkupohja 15-18 cm vuokaan
 Ohjeen kakkupohjaan löydät täältä.
Valkosuklaa-Piparkakkumousse
  1. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Murskaa piparit (noin 3-4 tav. piparin kokoista piparkakkua).
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  4. Lisää tuorejuusto koko ajan vatkaten ja sitten sula suklaa nauhana edelleen vatkaten.
  5. Lisää lopuksi piparkakkumuru ja kääntele mousse sekaisin.
  6. Laita kylmään odottamaan.

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
  2. Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
  3. Kostuta jokainen kerros vaniljamaidolla.
  4. Jaa piparimousse kahteen väliin.
  5. Vedä kelmu kakun yli ja laita tekeytymään jääkaappiin esimrkiksi yön yli.
Valkosuklaakuorrute
  • 130 g valkosuklaa
  • 175 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • 4-5 dl tomusokeria
  • punainen pastaväri
  1. Sulata ja jäähdytä valkosuklaa
  2. Vaahsota voi ja vaniljasokeri sileäksi vaahdoksi.
  3. Lisää ensin valkosuklaa koko ajan vatkaten.
  4. Lisää tuorejuusto koko ajan vatkaten.
  5. Lisää lopuksi tomusokeri erissä koko ajan vatkaten, kunnes kreemi on kuohkeaa.
  6. Ota kakku vuoasta ja kuorruta palettiveistä käyttäen ohut kerros kreemiä.
  7. Siirrä kakku jääkaappiin ja värjää osa kreemistä esim. punaiseksi.
  8. Kun kakku on hyytynyt jääkaapissa hetken niin kuorruta toinen kerros kreemiä kakun päälle.
  9. Jos haluat kaksi värisen, niin levitä punaista kreemiä alaosaan ja vaaleaa yläosaan.
  10. Viimeistele palettiveitsellä ja siirrä jääkaappiin.
Koristeet:
  • Vihreä muotoilumassa
  • Punainen muotoilumassa
  • vaahtokarkkeaj ja lumipalloja
  • nonparelleja

Misteli koristeet on tehty painettavalla mistelimuotilla Squires Kitchenin muotoilumassoista, jotka kuivuvat nopeasti ja joista on helppo tehdä kauniita koristeita tai hahmoja.


Lisää joulureseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Onkin oikein kaunis tämä kakku ja kävisi tosiaan hyvin makunsa ja ulkonäkönsä puolesta jouluherkuksi 🙂

    1. Kiitos paljon 🙂 harmi kun tämä on jo syöty. Oli niin hyvää, että aatoksi leivottava uusi 😉

  2. Tämä on niin kaunis, ihailin jo instassa! Ja herkullisen kuulloinen sisältäkin 😛 Ihanaa joulunodotusta! <3

  3. Mari sanoo:

    Minkä kokoiseen kakkuun täyte ja kuorrute on sopiva? Riittääkö 22cm vuualla tehtyyn kahteen väliin täyte ja kuorrute?

    1. Tämä kakku on tehty 15 cm vuokaan, jos teet isompaan niin kannattaa tehdä 1.5 kertaisena tai kaksinkertaisena ohje 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *