|

Gluteeniton Pannukakku (pellillinen)

Gluteeniton pannukakku (pellillinen) on yhtä hyvää kuin tavallinen!
Vuoden ensimmäinen resepti on niinkin perinteinen kuin pellillinen pannukakkua! Meillä syödään pannukakkua melko usein aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi näin talvisin pakastettujen marjojen kanssa ja kesäisin tuoreiden marjojen kanssa. Kun tässä olen innostunut kokeilemaan gluteenittomia ohjeita, niin päätin kokeilla myös gluteenitonta pannukakkua.
Gluteenittoman pannukakun koostumus oli erilainen – tuli mieleen hieman vanukas. Pannukakku ei kohoillut uunissa yhtä paljon myöskään. Tärkeintä kuitenkin on että pannukakku oli hyvin herkullista ja teen sitä varmasti toistekin!

Gluteeniton Pannukakku (pellillinen)

Ohje:
  • 4 munaa
  • 1 l maitoa
  • 5 dl gluteenittomia jauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl sulaa voita tai öljyä
  • ripaus kardemummaa/vaniljaa tms.
  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Mittaa munat ja maito isoon kulhoon ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Lisää jauhot erissä koko ajan vatkaten.
  4. Lopuksi lisää suola, mausteet ja voi/öljy.
  5. Vatkaa taikinaa vielä muutama minuutti.
  6. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista pannukakkua noin 30 min.
Vinkki! Hyvä vatkaus tekee taikinasta ja pannukakusta erityisen kuohkean.

 Tämän pannariohjeen voit tehdä myös sellaisenaan tavallisilla vehnäjauhoilla. Katso muita pannukakkuohjeitani linkeistä alapuolelta:

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

18 Kommenttia

  1. Hei! Kiitos ohjeesta! Eikä mikään vakava virhe, mutta tytärtäni nauratti tämä: "Vuoden ensimmäinen resepti on niinkin perinteinen kuin pallillinen pannukakkua! "

    1. Ai kauheaa 😀 Kyllä nauratti minuakin! Kiitos kommentista, painovirhepaholainen on nyt korjattu! Aurinkoista viikkoa!

  2. Eija Puumalainen sanoo:

    Oikein hyvä GSL-pannari tuli. ?
    Kiitos ohjeesta ❤️

  3. Soili sanoo:

    Hei, kohoilun aikaansaamiseksi auttaa 1tl leivinjauhetta. Itsellä juuri gluteeniton pannari uunissa ja mahtavasti pullistelee.

    1. Mappe sanoo:

      Gluteenittomien jauhoseosten kanssa ei yleensä tarvita leivinjauhoa ellei halua laittaa. Niissä taitaa olla jotain kohottavaa jo valmiiksi😄

      1. Vesa sanoo:

        Gl jauhoseoksissa valtavasti eroja, kaikissa ei ole, joissain voi olla. Itselleni ei ole vastaan tullut jauhoseosta missä on kohotus ainetta =)

        Tyttärellä keliakia, tänään iltapalaksi tätä 😊

  4. Sini sanoo:

    Moikka! Viikonloppuna pannari (tai siis ropsu, niinkuin meillä Etelä-Pohjanmaalla sanotaan) suunnitelmissa mökkireissun tarjoiluiksi. Gluteeniton osallistuja on myös maidoton ja täysin viljaton, joten kauramaito ei tule kyseeseen. Osaatko sanoa miten ohje käyttäytyy manteli- tai soijamaidolla?

    1. Moikka, en ole kokeillut ohjetta soija- tai mantelimaitoon, mutta käsitykseni on että pannarit, letut yms. onnistuvat ihan yhtä hyvin kaikilla kasvismaidoilla 🙂

  5. Miikka sanoo:

    Mulla paloi tämä pannari kun oli 25 minuuttia 225 asteessa.

    1. Tosi erikoista, pannukakku paistetaan aina 225 asteessa noin puoli tuntia. Ehkä uunisi on todella tehokas eli pudota lämpötilaa sopivaksi.

  6. Sini sanoo:

    45min oli uunissa ja siltikin raakaa. Ohjetta noudatin😔

    1. Nyt on jotain mennyt hassusti tehdessä. Oletko varma, että jauhoja tuli tarpeeksi, mitä jauhoja käytit?

  7. Uusavuton sanoo:

    Vaikeampi ohje. Oliko voi tarkoitus sulattaa ennen laittoa?

    En ennen tehnyt leivoksia

    1. Tämä on helpoin ohje mistä on hyvä aloittaa – voi sulana, muuten se ei sekoitu taikinaan.

  8. Jonna sanoo:

    Laittaisin sokeria, maistui sämpylältä. Meidän uunissa paistoaika oli pidempi mutta tuli ihan kiva pannari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *