Fazerina browniet

Avomieheni rakastaa fazerina suklaata ja tämän kuultuaan äitini täytti kaappimme fazerina patukoilla. Olen pitkin viikkoa miettinyt ja kehitellyt fazerina-brownie reseptiä pienentääkseni houkuttelevaa suklaavarastoa. Tänä aamuna päätin toteuttaa kehittelemäni herkkuohjeen. Tämä on suussasulavaa!

Ohje:

  • 100 g voita
  • 50 g tummaa suklaata
  • 125 g fazerinaa
  • kuorittuja pistaasi pähkinöitä
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl kaakaojauhetta
  • 2 kananmuna
  • 2 dl sokeria
  1. Sulata voi ja 50g tummaa suklaata sekä 100g fazerinaa vesihauteessa. Sekoita kunnes seos on tasaista.
  2. Valitse vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Itse käytin pyöreää vuokaa (noin 20cm halkaisijaltaan).
  3. Paloittele loput 50g fazerinasta ja pistaasipähkinät.
  4. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Yhdistä jäähtynyt suklaavoi-seos ja munasokeri-vaahto kulhossa. Kääntele sekaisin varovasti.
    Sekoita nyt keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja cacao. Siivilöi kuivat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän.

  6. Kääntele lopuksi sekaan paloitellut suklaat ja pistaasipähkinät.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia 175 asteessa.

  8. Anna leivonnaisen jäähtyä kunnolla ennen kuin otat sen vuoasta. Leikkaa leivonnainen sopiviksi paloiksi ja tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa. Browniet säilyvät jääkaapissa suojattuna jopa viikon!
Vinkki: Muista ettet ylikypsennä leivonnaista. Brownien kuuluu jäädä sisältä kosteaksi ja olla hieman rapea päältä. Itse käytin pyöreää vuokaa, mutta browniet tarjoillaan usein neliönä, joten neliön mallinen vuoka sopii mainiosti.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *