Fazerina browniet

Avomieheni rakastaa fazerina suklaata ja tämän kuultuaan äitini täytti kaappimme fazerina patukoilla. Olen pitkin viikkoa miettinyt ja kehitellyt fazerina-brownie reseptiä pienentääkseni houkuttelevaa suklaavarastoa. Tänä aamuna päätin toteuttaa kehittelemäni herkkuohjeen. Tämä on suussasulavaa!

Ohje:

  • 100 g voita
  • 50 g tummaa suklaata
  • 125 g fazerinaa
  • kuorittuja pistaasi pähkinöitä
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl kaakaojauhetta
  • 2 kananmuna
  • 2 dl sokeria
  1. Sulata voi ja 50g tummaa suklaata sekä 100g fazerinaa vesihauteessa. Sekoita kunnes seos on tasaista.
  2. Valitse vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Itse käytin pyöreää vuokaa (noin 20cm halkaisijaltaan).
  3. Paloittele loput 50g fazerinasta ja pistaasipähkinät.
  4. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Yhdistä jäähtynyt suklaavoi-seos ja munasokeri-vaahto kulhossa. Kääntele sekaisin varovasti.
    Sekoita nyt keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja cacao. Siivilöi kuivat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän.

  6. Kääntele lopuksi sekaan paloitellut suklaat ja pistaasipähkinät.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia 175 asteessa.

  8. Anna leivonnaisen jäähtyä kunnolla ennen kuin otat sen vuoasta. Leikkaa leivonnainen sopiviksi paloiksi ja tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa. Browniet säilyvät jääkaapissa suojattuna jopa viikon!
Vinkki: Muista ettet ylikypsennä leivonnaista. Brownien kuuluu jäädä sisältä kosteaksi ja olla hieman rapea päältä. Itse käytin pyöreää vuokaa, mutta browniet tarjoillaan usein neliönä, joten neliön mallinen vuoka sopii mainiosti.

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Löysin tämän blogin sattuman kautta(erään yhteisen tutututun kautta), mutta tämä fazerina mutakakku pääsee ehdottomasti kokeiluun. Olen yrittänyt löytää jotain ihanaa reseptiä fazerinasta, mutta miten olenkaan ollut niin 'tylsä' etten ole tajunnut mutakakkumahdollisuutta. Uskon tämän reseptisi olevan kylä todellinen Heureka tulevaa Jouluakin ajatellen 🙂

  2. Kiitos kommentistasi. Tämä resepti syntyi ihan vahingossa, kun tarkoituksena oli päästä kasasta fazeriinaa eroon 🙂 Huomasin, että fazerina toimii todella hyvin leivonnaisissa. Muro-myslipatukoiden dippaamiseen sulatettu fazerina on kuin tehty!

  3. Löysin justiinsa äsken sun blogin ja täytyy jättää kommenttia että ehdottomasti jään seurailemaan! Ruoanlaitto ja leipominen on mun suuri intohimo muutenkin ja sun reseptit on tähän mennessä olleet mun mieleen 🙂

    Ja miksi kommentoin juuri tähän? Naurahdin nähdessäni tämän postauksen koska itsekin joku kuukausi takaperin sain yhtäkkisen päähänpiston Fazerinasta leivonnassa ja muutin normi-brownies reseptin Fazerina muotoon ja ei jestas kyllä sen jälkeen ole normi-suklaa-leivokset maistuneet yhtä hyviltä! 😀 Niin suklaisia ja tahmaisia ja se Fazerinan maku… Aivan täydellistä suklaata leivontaan, selkeästi erottuva omanlainen maku muttei mikään liian dominoiva.

    Tässä linkki mun tekeleisiin 🙂

    http://ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi/2013/11/fazerina-brownies.html

    1. Hei Siru 🙂 Kiitos kommentista joka piristi mukavasti tätä pakkasaamua!

      Kiva kun kommentoit juuri fazerina-reseptiä! Se oli aivan mahtava kokeilu. Miten mehukas taikina olikaan! Toinen kokeilun arvoinen on pätkis-kuppikakut. Aivan mahtavia! Resepti julkaistiin myös Maku lehdessä viime marraskuussa:

      http://anninuunissa.blogspot.fi/2013/11/patkis-kuppikakut.html

      Nyt käyn kurkkimassa sinun tekeleitä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *