|

Erokakku – Överikkakku – Sitruunasuklaakakku

Erokakku - Överikkakku - Sitruunasuklaakakku

Eilen oli muuten tosi jännä ilta. Esiinnyin Marja Hintikka Showssa, jossa esittelin suunnittelemani Erokakun. Kakkua olin leiponut ja viilannut koko viikonlopun. Jos joskus on jännittänyt viedä kakku juhliin, minne itsekin on menossa, niin sanotaan näin: tällä kertaa jännitti potenssiin 100. Kaikki meni kuitenkin hyvin – kuten yleensä. Oli hauskaa ja kokemus oli ikimuistoinen. Jos missasit Shown, voit katsoa sen Yle Areenalta jälkikäteen.

Tässä postauksesta voit napata kakun ohjeen. Kyseessä siis suklaakakku, jonka sisällä on pinjata ja kirpeää sitruunatahnaa pehmeän suklaamoussen kera. Kakku on kaksipuoleinen – puolet edustavat eron kahta ulottuvuutta ja sisusta yllätyksiä sekä katkeruutta. Valitettavasti kakun sisuksesta en saanut kuvaa tähän postaukseen en uskaltanut leikata palaa ennen lähetystä. Sisältä löytyi kuitenkin Skitles hedelmäkarkkeja. Instagram feedissäni taitaa olla yksi kuva kakun sisuksesta.


Erokakku – Överikkakku – Sitruunasuklaakakku

Suklaakakkupohja

  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 1.5 dl rypsiöljyä
  • 1.5 dl vettä
  • 4.5 dl luonnonjogurttia
  • 6 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1.5 tl vaniljasokeria
  • 7.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1.5 tl soodaa
  • 0.5 tl suolaa
  1. Pinnoita leivinpaperi kolmen 20 cm irtopohjavuoan pohjalle – voitele reunat tai käytä reunaleivinpaperia.
  2. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon, sekoita ja jätä sivuun.
  3. Mittaa voi kattilaan ja sulata. Pilko suklaa joukkoon ja sulata sekaan. Jäähdytä.
  4. Sekoita kevyesti voi-suklaasulan joukkoon öljy, vesi, jogurtti ja munat, niin että kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  5. Lisää kuivat aineet taikinaan käännellen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  6. Kaada taikina kolmeen vuokaan ja paista kakkuja uunin keskitasossa 160 asteessa noin 45min.
  7. Anna kakkujen jäähtyä hetki vuoissa ja siirrä ne ritilälle jäähtymään.
  8. Tasoita ja muotoile jäähtyneiden kakkujen pinta tasaiseksi.

Vinkki! Paista koko kakku yhdessä vuossa – paisto aika pitenee yli tuntiin. Leikkaa kakku kolmeen osaan jäähtyneenä.

Täyte

  • 1 purkki Lemon Curd –tahnaa
  • 1-2 dl Skitles karkkeja

Suklaamousse

  • 300 g tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kermaa
  • 300 g tummaa suklaata
  1. Sulata suklaa mikrossa.
  2. Vaahdota kerma kulhossa.
  3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
  4. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten.
  5. Kääntele lopuksi kerma joukkoon nuolijalla.
  6. Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin.

Marenkivoikreemin ohje löytyy esimerkiksi tästä.

Valkosuklaaganache

  • 150g valkosuklaata
  • kermaa
  • pastavärejä
  1. Pilko valkosuklaat kahteen pieneen kulhoon.
  2. Kuumenna kerma ja kaada pieni tilkka suklaan päälle – anna olla hetki.
  3. Sekoittele lusikalla hitaasti ja lisää kermaa tarvittaessa.
  4. Värjää lopuksi kumpikin ganache pastaväreillä.

Koristeeksi

  • Makeisia
  • Macaron -leivoksia
  • Nonparelleja
  • Muita koristeita
Kakun kokoaminen
  1. Tee keskimmäiseen kakkupohjaan pyöreä reikä (noin 8 cm) keskelle muotilla tai lasilla.
  2. Kokoa kakku yhteen 20cm kakkuvuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla.
  3. Kostuta jokainen kerros vaniljamaidolla (1 dl maitoa + 1tl vaniljasokeria).
  4. Levitä sitruunatahnaa alimmaiselle kerrokselle, lisää puolet suklaamoussesta.
  5. Nosta keskimmäinen pala, jossa reikä päälle. Täytä reikä Skitles -karkeilla.
  6. Levitä reunoille sitruunatahna ja toinen osa moussesta, nosta päälle päällimmäinen kakkupala. Vedä kelmu kakun yli ja laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.
  7. Valmista marenkivoikreemi ja levitä se kauttaaltaan kakun päälle palettiveitsellä.
  8. Halutessa värjää osa kreemistä ja levittele sitä kakun pintaan ”vesivärimäisesti”.
  9. Laita kakku jääkaappiin ja anna kreemin kovettua.
  10. Kaada ganache kakun päälle – kummallekin puolelle oma väri.
  11. Koristele kakku kummaltakin puolelta eri tavalla karkein, nonparellein tms. oman makusi mukaan! Koristele rakkaus puoli ja ero puoli erikseen oman makusi mukaan!
Muutamat fiilikset vielä eiliseltä.
Erokakku - Överikkakku - Sitruunasuklaakakku
Erokakku - Överikkakku - Sitruunasuklaakakku

Herkullista Runebergin päivää! Lisää Runebergintorttuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös

INSTAGRAMISSA

FACEBOOKISSA

Myös näillä sopii

Herkutella

12 Kommenttia

  1. Voi, miten hieno kakku! Ja varmasti myös maistui hyvältä 🙂

  2. Anonyymi sanoo:

    Näyttää herrrkulliselta siis tuo kakku:D t.Jani-75

  3. m sanoo:

    Olen tekemässä batman kakkua ja siihen olisi tarkoitus tulla mustan värinen valutus ja mietin sitä ensin että teen sen mustista candy meltseistä, mutta sitten törmäsin tähän sinun kakkuun ja jäin miettimään että valkosuklaasta se olisi varmaan paremman makuinen. Jäin vain miettimään, jos värjään sen mustaksi wiltonin pasta väreillä, niin tahraako esim suun ja huulet mustaksi? Minulla kun ei ole progelin mustaa enkä sitä ehdi enää tilata. Progelin värien olen huomannut sotkevan käsiäkin huomattavasti vähemmän kuin muut värit. 🤔

    1. Valitettavasti minulla ei ole kokemusta Wiltonin mustasta väristä. Käytän itse ProGelin värejä, koska niissä on enemmän pigmenttiä ja pieni tippa riittää värjäykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *