|

Dallaspulla-Bostonkakku

Dallaspulla-Bostonkakku

Dallaspulla-Bostonkakku mökkikahveille? Itse leipoisin tämän pullaherkun juuri pannukakuhvin kanssa nautittavaksi!

Muistan lapsuuden kesistä hyvin mökillä viettämämme iltapäivät ja niihin kuuluvat kahvihetket.  Kahvihetkiin kuului luonnollisesti aina pulla jos toinenkin. Tänään me lomalaiset lähdemme sukulaisten mökille ja päätin leipoa tuliaisiksi pullaa. Bostonkakku on näyttävä tuliainen ja dallastäyteen bostoniin valitsi avomieheni, joka on toivonut minun leipovan hänelle dallaspullia jo pitkän aikaa. Nyt hän pääsi vihdoin maistelemaan dallaspullia suoraan uunista. Itsekin taas muistin miten hyvää pulla onkaan suoraan uunista tulleena. Niin mehevää, kuohkeaa ja maukasta!

Tein tämän bostonkakun 20 cm irtopohjavuokaan ja pullia tuli taikinasta yhteensä 10 kappaletta, joista 7 menivät kakkuun. Jos teet kakun suuremmalle irtopohjavuoalle, niin 10 mahtuu siihen varmasti hyvin. Täytteeseen käytin Ekstömsin vaniljakastikejauhepussin. Boston saattaa herkästi jäädä keskeltä raa’aksi, joten paiston kanssa kannattaa olla tarkkana. Voit peitää kakun pinnan leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, ettei se saa liikaa väriä.


Dallaspulla-Bostonkakku

Pullataikina

  • 2,5 dl kevytmaitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja vatkaa kevyesti.
  3. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
  4. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
  5. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
  6. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
  7. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
  8. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
  9. Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla ja jätä se hetkeksi liinan alle.
  10. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat.
  11. Valmista täyte ja levitä se tasaisesti esimerkiksi nuolimella taikinalevylle.
  12. Pyöritä taikinalevy rullalle ja leikkaa rulla paloiksi (7-10 pullaa).
  13. Nosta pullat voideltuun irtopohjavuokaan (18-22 cm) leikkauspinta ylöspäin.
  14. Anna bostonin kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla.
  15. Voitele boston lopuksi kananmunalla ja paista uunin alatasolla 185 asteessa noin 30 minuuttia.

Täyte

  • 50 g voita
  • 1 pussi vaniljakastikejauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 100 g vaniljarahkaa
  1.  Sulata voi ja lisää sen sekaan kananmuna hyvin sekoittamalla.
  2. Lisää seuraavaksi vaniljakastikejauhot, sokerit ja lopuksi rahka.
  3. Sekoita täyte hyvin ja levitä pullalevylle.
Dallaspulla-Bostonkakku
Ennen ja jälkeen paiston.
Dallaspulla-Bostonkakku

Katso myös muut Pulla-reseptit.

Myös näillä sopii

Herkutella

26 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Upean kuuloinen ohje. Rakas lapsoseni täyttää pian neljä vuotta, ja toivoi nimenomaan pullakakkua syntymäpäivilleen, ja se taitaa olla tämä. 🙂 Hei mitä luulet, miten tämä suhtautuu pakastamiseen?

    1. Hei 🙂 Sun lapsella on hyvä maku! Tää Bostonkakku eli pullakakku on taivaallista. Itse olen pakastanut pullaa tuoreena, niin että jäähdytys ensin ja sitten pakastimeen, sulatus huoneenlämmössä ja kyllä on ollut hyvää pullaa niinkin. Bostonkakkua en ole pakastanut, joten en voi olla varma miten se käyttäytyy. Pulla on kyllä parasta aina tuoreena 🙂

    2. Rahka kestää pakastamisen,ja muoto säilyy hyvin. Mutta, kun sulattaa, pitää sulattaa esim pöydällä kuvun alla, reunat tuppaavat kuivumaan.

  2. Anonyymi sanoo:

    Olen jo useasti valmistanut tämän ohjeen mukaisesti ja erittäin hyvä kakku on tullutkin.

    1. Kiitos kun kävit kommentoimassa 🙂 Näitä palautteita on aina kiva lukea. Hyvää viikonloppua!

  3. Anonyymi sanoo:

    Hei. Kuinka varmistat, että kakku ei jää raa'aksi keskeltä?

    1. Hei, oikea paistoaika ja lämpötila uunissa takaavat ettei jää raa'aksi. Itselläni ei ole koskaan jäänyt. Suosittelisin hieman tarkkailemaan paistoa ja aikaa. Joissain uuneissa kypsyy hitaammin tai nopeammin.

  4. Pertti sanoo:

    Tosi hyvä ohje. Ensimmäiset pullat syöty ja voi että kun oli hyvää, kiitos.

  5. Anja sanoo:

    Heippa. Minulla on aina jäänyt bostonkakku keskeltä hieman veteläksi. Nyt teen tuollaisen ja yritän saada kypsäksi.
    Valuukohan sisus ?

    Kiitos Anja

    1. Hei Anja, jos keskeltä jää veteläksi ei boston ole ollut kokonaan kypsä vaan raaka sisältä. Täyte ei valu kun se on tarpeeksi kiinteä, jos sitä tarkoitit 🙂

  6. Christina Lindgren sanoo:

    Kyllä on herkullisen näköinen kakku. Uskallanko edes kokeilla kun olen niin huono leipomaan ja aina on joku ”feelu” mun yrityksissä. No jos ajan kanssa ja tarkasti luen ohjeet, hi hi kyllä se siitä

    1. Ihana kommentti Christina! 🙂 Varmasti uskallat kokeilla ja onnistutkin, kun teet huolella! Boston kakussa on tärkeää mehevä pullataikina ja oikea paistoaika 🙂 Mukavaa leivontaa!

  7. Hanna sanoo:

    Ihana ohje! Tehty kerran ja varmasti toistekin! Kiitos Anni!

    1. Ihanaa Hanna! Kiitos kun jätit terkut 🙂 <3 Äiti opetti aikoinaan tekemään Dallaskakun, se on kyllä herkkua!

  8. Frej sanoo:

    Kiitos tästä erinomaisesta reseptistä. Käytin karkeita luomuvehnäjauhoja ja Blåbandin vanhan ajan vaniljakastikkeen jauhoja
    Tuli todella hyvä.

  9. Noea sanoo:

    Tämä on niin paras pullaherkku ikinä, joten aina vaan palaan tälle sivulle. Ja ihan täydellinen myös pääsiäiseen. Kiitos Anni!

  10. Addie sanoo:

    Heips, herkullisen kuuloinen ohje.
    Tarkoitukseni olisi tehdä näitä kakkuja kaksi tyttäreni 8-vuotis syntymäpäiville. Kakut pöydälle numero 8 -muotoon. 🙂
    Mïtä luulet, voiko tuon tehdä myös gluteenittomana versiona?
    Tarvitseekohan siihen muita kikkailuja, kuin vain vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin?
    Kiitos vastauksestasi!

    1. Heips, valitettavasti minulla ei ole kokemusta pullasta gluteenittomana. Pullataikina on ehkä kaikista vaativin gluteenittomana sitkon takia ja sen takia en ole uskaltanut sitä lähteä itse kokeilemaan. Ohjeita gluteenittomaan pullaan löytyy varmasti googlettamalla.

  11. Sirpa Jalli sanoo:

    Aivan ihana ohje..kerran tehty, nyt toinen uunissa..on teini-ikäinen kylässä, vielä nukkuu mutta on varmaan iloinen yllätys kun herää 🙂

  12. S. sanoo:

    Moi! Miten tää pitäis paistaa että ei romahda jäähtymisen myötä keskeltä? En keksi. Harmittaa ku on tosi hyvää, mutta kaunista en saa vaikka monet kerrat olen yrittänyt.

    1. Jos Bostonkakku romahtaa keskeltä se ei tole täysin kypsää keskeltä. Pidempi paisto siis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *