| |

Blue Velvet Cake – Sininen Samettikakku

Blue Velvet Cake
Blue Velvet Cake – Sininen Samettikakku ihastuttaa vaikka Suomi100 teemaisena kakkuna!
Huomenna juhlitaan Itsenäisyyspäivää, mutta me aloitamme juhlat jo tänään teemaan sopivan kakun saattelemana. Rakas ystäväni pitää nimittäin tänään mahtavat 30-vuotisjuhlat, joiden teemana on myös Itsenäisyys. Juhlimme siis kahta asiaa samaan aikaan ja erittäin juhlallisesti. Meillä on tiedossa ihan omat linnanjuhlat tänään. Kunhan saan painettua täällä Bloggerissa tuota ”Julkaise” painiketta, niin juoksen portaat yläkertaan vetämään iltapuvun päälleni. Kampaajalla olisin voinut käydä, jos en olisi vastuussa kakusta. Kakku on tärkeämpi kuin tukka, ainakin minun maailmassa 😉

Tässä siis teille ihanan, samettisen houkuttelevan Blue Velvet kakun ohje. Kakkuhan on tunnetumman Red Velvet kakun sukulainen. Blogistani löydät myös Pienien Red Velvet kakkujen ohjeen. Velvet kakkujen salaisuus on samettinen kuohkeus, jonka piimä ja etikka saavat aikaan.


Blue Velvet Cake – Sininen Samettikakku

Ohje: 

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • reilu 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl kaakaojauhetta
  • 3 dl auringonkukkaöljyä
  • 2,5 dl piimää
  • 2 isohkoa kananmunaa
  • 2 tl sinistä pastaväriä ja turkoosia pastaväriä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja jauhota 2 x 20cm irtopohjavuokaa.
  3. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, sooda, suola ja kaakaojauhe.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa öljy, piimä, kananmunat, väri, etikka ja vanilja-aromi.
  5. Lisää kuivia aineita hiljalleen juoksevien aineiden seokseen kevyesti vatkaamalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi taikinaksi.
  6. Jaa taikina kahteen vuokaan tasaisesti ja siirrä vuoat uuniin.
  7. Paista kakkuja noin 25 minuuttia, kunnes puutikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa kakun keskeltä.
  8. Nosta valmiit kakkupohjat uunista ja anna jäähtyä kunnolla ritilällä.
  9. Muotoile kakkupohjat tasaisiksi. Jos kakut ottivat paistoväriä uunissa, niin voit muotoilla myös reunat veitseä apuna käyttäen. Säästä ylijäänyt kakkumuru koristelua varten.

Vinkki! jos haluat korkeamman kakun, niin paista vielä kolmas kerros puolittamalla taikinan ohje. Itse tein näin. 

Tuorejuustokuorrute:

  • 300 g tuorejuustoa
  • 200 pehmeää voita
  • 7 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilja-aromia
  • elintärvikeväriä
  1. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi sekaisin monitoimikoneessa.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi (noin. 5 minuuttia).
  3. Aloita kakun kokoaminen levittämällä kreemiä pohjan päälle.
  4. Nosta toinen pohja päälle ja toista kuorrutteen levittäminen.
  5. Voitele halutessasi koko kakun ulkopinta kuorrutteella palettiveitseä apuna käyttäen.
    Jos teet kuten minä niin viimeistele kakun päällikerros palettiveitsellä.
  6. Lisää hiukan kreemiä kakun sivuille ja viimeistele pinta palettiveitsellä niin, että kakun pinta jää näkyviin.
  7. Koristele kakkumuruilla, marengeilla ja muilla koristeilla.

Blue Velvet Cake

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

19 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Moikka! monenkohan hengen kakku tästä reseptistä tulee? pitäisi tehdä 30 henkilölle

    1. Moi, tämä kakku oli niin korkea, että se riitti 30 henkiselle juhlapoukalle viimeksi. Sanoisin kuitenkin, että kakku on mitoitettu noin 25 hengelle. Tein kakun lisäksi samasta taikinasta pieniä kuppikakkuja siinä pelossa, ettei kakku riittäisi. Se oli hyvä idea 🙂 Näyttivät kivalta kakun vieressä.

  2. Saija sanoo:

    Moi aion leipoa tämän kakun viikonlopun sukujuhliin. Testasin reseptiä tänään ja kakun väri muuttui upeasta tummansinisestä hiukan vihertävään. Mitään tietoa miten sen estäisi?

    1. Hei Saija,

      Kiitos viestistäsi. Leikkasitko kakkua kerroksiin? Oliko kaunis sininen edelleen kakun sisällä? Paisto muuttaa ainakin kakun pinnan väriä, kuten se tekisi myös vaalealle kakulle.Siitä vihreä väri. Mitä värejä käytit?

  3. Miia sanoo:

    Onnistuuko kakku nestemäisellä elintarvikevärillä? Pastavärit oli kaupoista loppu.

    1. Hei Miia, en suosittele nestemäisiä värejä – voi vaikuttaa koostumukseen, saattaa tuoda makua kun pitää lisätä melko runsaasti ja lisäksi nestemäiset värit saattavat hävittää väriään paiston aikana 🙁

  4. Anonyymi sanoo:

    Hei, onko tätä kakkua mahdollista paistaa kerralla yhdessä vuoassa? Jos ei, voiko puolet taikinasta jättää odottamaan, kun ensimmäinen puolikas paistuu?

    1. Voi toki, mutta paistoaika pitenee. Paista uunin alaosassa, kakku nousee päältä jonkun verran niin tasoita se ennen kun leikkaat kolmeen osaan 🙂 ja kokeile kypsyys puutikulla. Veikkaan paistoajaksi noin tuntia. Ala tarkkailla 45 min kohdalla.

  5. Tytti sanoo:

    Tekisin kakun ns. levykakkuna. Osaatko sanoa, kuinka suuri annos pohjaa menisi pellillinen?

    1. Hei Valitettavasti en ole itse testannut niin en uskalla mitään arviota heittää. Sinuna vertaisin ohjetta johonkin tuttuun levykakkuun ja miettisin riittoisuutta siitä 🙂 Tiedät itse myös paremmin kuinka paksua kakkupohjaa haet.

  6. Annika sanoo:

    Tein kakun pakkaseen ja tarkoitus olisi tehdä tästä pojalle syntymäpäiväksi kakku. Katselin tuota täytettä, siinä se on värjätty siniseksi, mutta onko tuossa kuvassa ilman väriä täyte? 🙂 koitan saada samaa näköä siis kuin tuossa kuvassa kaakkuuni 😁

    1. Kuvat sinisestä massasta on kakkutaikinaa ei kreemiä, joka on valkoista kuten valmiissa kakussa näkyy 🙂

  7. Kiitos toimivasta ja herkullisesta reseptistä! Tein viikonlopun juhliin (ilman väriaineita tosin), enkä ole tainnut koskaan onnistua kakunteossa yhtä hyvin.

  8. Ruut sanoo:

    Millä kertoimella ja paistoajalla tekisit, jos kakkuvuoka olisi 15cm? 🙂

  9. Riina sanoo:

    Poika toivoi armeijan lomalla kakkua, joka maistuisi siniseltä ja googlehaku ehdotti tätä. No, tein tykkimiehelle tällaisen sinisen kakun ja se oli ihan mahtavan hyvää! Sitten tein vävykokelaalle vihreän, isälleni pinkin, tyttärelle violetin, kavereille toisen pinkin ja nyt äitienpäiväksi on tulossa ihka oikea red velvet cake, kun vihdoin sain ostettua punaista väriä. Kaikista kakuista, mitä olen tehnyt (ja niitä on aika paljon), tämä resepti on saanut viime aikoina eniten encore-pyyntöjä ja nytkin äitienpäiväksi teen tällaisen, koska sitä erikseen toivottiin. Eli suuri kiitos todella hyvästä ja toimivasta reseptistä, se on ollut kovassa käytössä <3

    1. Voi miten kiva kuulla, että siellä on leivottu tällä kakulla monta onnistunutta veresiota 🙂 Ihanaa äitienpäivää! Ps. tykkään tästä kakusta itsekin 🙂

  10. Mihin mä voin korvata ton viinietikan, tai voiko sen kokonaan jättää pois?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *