Banaani-Kinuski Cupcakes

Banaani-Kinuski Cupcakes on yksi parhaista kuppikakkuresepteistäni (ja niitä on kertynyt tänne blogiin jo yli 20!). Banaani ja kinuski sopivat täydellisesti yhteen ja myös sinä rakastut näihin, jos olet Banoffeen ystävä!
Näitä ihania banaani-kinuskikuppikakkuja on ollut tarjolla myös ravintolapäivässä omalla kojullani. Resepti on alkujaan New Yorkista, jossa kävin Cupcake-kurssin marraskuussa 2015. Näistä banaanimuffineista tuli heti omia suosikkejani! Aivan täydellisen mehevä tuo taikinapohja ja siihen yhdistettynä voikreemi kinuskilla. Nam!

Banaani-Kinuski Cupcakes

Ohje (noin 36 isoa – ja 65 minikuppikakkua)
  • 250 g voita
  • 5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3, 5 dl piimää
  • 1,5 tl soodaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
  • 4,5 dl banaaniasosetta (noin. 4 banaania)
  1. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi monitoimikoneessa.
  2. Riko munat toiseen kulhoon ja mittaa sekaan vanilja-aromi.
  3. Lisää munaseos voisokerivaahtoon ja vatkaa keskinopeudella kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Mittaa jauhot, sooda ja leivinjauho isoon kulhoon ja sekoita.
  4. Lisää puolet jauhoista munasokerivaahtoon ja sen jälkeen piimä. Lisää sitten loput jauhoista.
  5. Sekoita, kunnes taikina on tasaista ja lisää lopuksi banaanisose. Vatkaa noin vielä minuutti.
  6. Aseta paperiset kupit muffinipellille ja mittaa taikina vuokiin 2/3.
  7. Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
  8. Nosta kuppikakun jäähdytysritilälle jäähtymään.

Vinkki! Onnistuu myös gluteenittomilla jauhoilla! 

Kinuski-voikreemi
  • 250 g voita
  • 5 dl tomusokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vanilja-aromi
  • 3 rkl kinuskia
  1. Vatkaa pehmennyt voi monitoimikoneessa kuohkeaksi. (muutama minuutti)
  2. Lisää tomusokeria kahdessa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sekoittunut kokonaan.
  3. Lisää vanilja ja puolet kinuskista ja vatkaa täydellä teholla muutama minuutti.
  4. Lisää loput kinuskit ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi on kuohkeaa.
  5. Kokonaisuudessaan kreemin vatkaukseen menee noin 10 minuuttia.
  6. Laita kreemi pursotinpussiin, jossa on mieleisesi tylla.
  7. Pursota kreemi kauniisti jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
  8. Koristele ja tarjoile!
Koristeeksi
  • Kinuskia
  • nonparelleja
  • toffeerakeita


Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

19 Kommenttia

  1. Satunnainen vierailija sanoo:

    Oi ihanaa, kiitos ohjeesta. Tätä olen odottanut jo viime syksystä lähtien 😉

    1. Voi ei! Ei ollut tarkoitus odotuttaa niin kauan. No hyvä, että nyt sait ohjeen. Tällä tulee kyllä unelman pehmeitä kuppikakkuja 🙂 Ihanaa viikkoa!

  2. Hei! Teetkö banaanisoseen vain muussaamalla banaanit? 🙂

  3. Hei! Teetkö banaanisoseen vain muussaamalla banaanit? 🙂

    1. Moi Mallu, banaanit saa soseeksi aika hyvin sauvasekottimella. Voi myös painella haarukalla, mutta silloin ei tule niin sileää. Aurinkoista päivää!

  4. Anonyymi sanoo:

    Viikonloppuna menee tämä resepti kokeiluun. Tuo kinuski on varmaan ihan tällaista jätskikastiketta?

    1. Ihanaa 🙂 Kyllä se on kaupan kinuskia siinä pikku tetrassa. Toki voi keittää itse, mutta aika työlästä sitten. Mukavaa leivontaa!

  5. Anonyymi sanoo:

    Ajattelin tehdä näitä tytön 1-vee synttäreille, mutta mietin, että miten säilyvät jos teen jo edellisenä päivänä ja kuorrutuksen ja koristelut ennen juhlia: säilyvätkö pöydällä huoneenlämmössä? Ja onko paistoaika 15min isoille vai pienille kuppikakuille? Nimim. Toista kertaa kuppikakkuja tekemässä 😉

    1. Hei, hyvä kysymys ja itseasiassa banaanimuffinssit ovat aina parempia seuraavana päivänä, joten voit huoletta leipoa nämä etukäteen ja säilyttää hyvin suojattuna huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Paistoaika on pienille. Jos teet isoja niin paista 20-25 min. Kokeile kypsyys puutikulla 🙂

      Mukavia juhlia teille!

  6. Anonyymi sanoo:

    Tarjoaisin osan muffinsseista tänään loput tiistaina. Säilyykö kuorrutus jääkaapissa suljetussa astiassa että loput kuorrutan vasta tiistaina?

    1. Moi, suosittelen kuorruttamaan kaikki ja pitämään jääkaapissa. Kuorrute kovettuu jääkaapissa, koska siinä on voita ja siksi on vaikeaa pursottaa myöhemmin. 🙂

    2. Anonyymi sanoo:

      Kiitos vastauksesta, maltoin odottaa huomiseen �� Se on muuten ihan totta että kun siinä on voita ni menee kovaksi.

  7. Hedi sanoo:

    Moi! Toimiikohan ohje, jos vaihtaa vehnäjauhojen tilalle gluteenittoman jauhoseoksen?

    1. Hei Hedi,

      En ole kokeillut, mutta uskon kyllä että toimii hyvin 🙂 Mukavaa leivontaa!

      1. Hedi sanoo:

        Tein näitä äitini syntymäpäiväjuhliin sekä vehnäjauhoilla että gluteenittomalla jauhoseoksella. Molemmat onnistuivat tosi hyvin ja olivat hyvän makuisia. Uunissa kohotessa gluteenittomien kuppikakkujen pinnasta ei tullut niin kauniin tasainen, mutta kuorrutteella sai hyvin epätasaisuudet peittoon. 🙂

        1. Oi ihana kuulla! Kiva kun kävit kertomassa 🙂 Mukavaa alkanutta viikkoa ja kevään odotusta!

  8. Roosa sanoo:

    Voisiko tuon piimän korvata jollain?

    1. Esim. luonnonogurtti tai muu hapanmaito tuote. Voit myös laittaa maitoa ja pelkkää leivinjauhetta – laita sitä silloin 2 tl.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *