| |

Amerikkalaiset Pannukakut

Amerikkalaiset Pannukakut

Sateinen sunnuntaiaamu. Mikä olisi parempi tapa aloittaa se kuin nauttia ihania tuoreita amerikkalaisia pannukakkuja? Valmistin kaksi erilaista pannukakkuannosta tällä viikolla kesän viimeisessä IG-Livessä (joka on katsottavissa nyt jälkikäteen täällä) ja samalla tajusin, ettei täältä blogista löydy luotto-ohjettani, jolla paistan meille usein sunnuntaisin ihanan kuohkeat pannarit. Tässä siis ihan perinteinen, niin yksinkertainen ohje amerikkalaiset pannukakut, jolla leivot noin 25 paksua ihanaa pannukakkua!

Amerikkalaiset pannukakut ovat parhaimmillaan kuohkeita, jopa kakkumaisia. Taika piilee lyhyessä taikinan turvotuksessa ja taikinaan lisättävässä leivinjauheessa. Kuohkeus säilyy pannukakuissa, kun käännät ne pannulla heti, kun mahdollista. Paista siis miedolla lämmöllä, tarkkaavaisesti. Tykkään käyttää taikinassa piimää, mutta maito (myös kasvipohjaiset) sopivat ihan yhtä hyvin käytettäväksi. Tilaan usein matkoillamme Buttermilk Pancakes -annoksen, joten siksi tuo piimä.

Halutessasi voit lisätä tähän perustaikinaan mausteita, kuten kanelia, kardemummaa tai vaniljaa. Itse laitan ripauksen vaniljasokeria. Omena-aikaan olen myös tuunannut ohjeesta ihanan omenaisen version, jonka löydät täältä. Mustikoilla voit hemmotella taas tällä versiolla: Blueberry Pancakes.

Amerikkalaiset Pannukakut

Amerikkalaiset Pannukakut

Ohje

noin 25 pannukakkua

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl piimää (tai maitoa)
  • 3 rkl voita (varaa paistamiseen myös voita tai öljyä)

Tarjoiluun

  • vaahterasiirappia
  • mansikoita
  1. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.
  2. Vispaa piimä/maito, munat ja sula voi toisessa kulhossa tasaiseksi.
  3. Lisää piimämunaseos kuiviin aineisiin nostelemalla nuolijalla. Älä sekoita liikaa ettei taikinasta tule sitkeää.
  4. Kuumenna levy kuumaksi ja laske sen jälkeen levyn tehoa.
  5. Paista paksuja (1 cm) pannukakkuja lettupannulla voissa tai öljyssä. Lettupannulla saat helpommin samankokoisia.
  6. Paista pannukakkuja, kunnes ne ovat kullanruskeita. Käännä pannukakku aina kun näet sen kuplivan pinnalta.
  7. Kokoa pannukakut keoksi lautasille. Kaada päälle paljon vaahterasiirappia ja koristele mansikoilla.
  8. Nauti pannukakut lämpiminä, jolloin ne ovat parhaita!

Vinkki! Voit tehdä pannukakut etukäteen ja lämmittää ennen herkuttelua.

Amerikkalaiset Pannukakut
Amerikkalaiset Pannukakut

Herkullista sunnuntaita!

/Anni


Lisää mansikka-ohjeita löydät täältä ja helppoja mökkiohjeita täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *