New York Cheesecake kesän marjoilla

New York Cheesecake kesän marjoilla

New York Cheesecake kesän marjoilla on taivaallinen kakku vailla vertaa!

Paistoin isäni syntymäpäiväkahveille ihanan mehevän jenkkijuustokakun. Kakun täyteläisyyttä piristivät kauden marjat eli mustikat ja mansikat sekä omalla pihalla kasvatettu minttu. Nam kyllä oli herkkua!

Tästä kakusta riittää noin 8-10 hengelle kahvipöydässä. Annoin kakun maustua yhden vuorokauden jääkaapissa ennen tarjoilua. Olen todennut, että varsinkin paistetut juustokakut maistuvat paremmalta pienen odottelun tuloksena. Ja se digestivepohja nyt vaan sattuu olemaan se paras pohja New York Cheesecaken kanssa. Kakun kompastuskiviä pohdin alempana.


New York Cheesecake kesän marjoilla

(noin 12 hlö/palaa)

Pohja:

  • 150 g digestive keksejä
  • 75 g voita
  • 1 tl sokeria
  1. Murskaa keksit tai hienonna tehosekoittimessa.
  2. Sulata voi ja kaada se keksimurun sekaan.
  3. Lisää sokeria halutessa ja sekoita.
  4. Painele keksipohja 20-24 cm irtopohjavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla.
    20 cm vuoassa keksipohja riittää myös hiukan kakun reunoille, kuten minun kakussa.
  5. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valistat täytteen.

Täyte:

  • 600 g tuorejuustoa
  • 2,5 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa
  • 200 g (1 prk) crème fraichea
  • 1,5 tl sitruunamehua
  1. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit keskenään.
  2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten.
  3. Lisää seuraavaksi crème fraiche edelleen vatkaamalla.
  4. Lisää lopuksi myös sitruunanmehu.
  5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
  6. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti.
  7. Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassa ja siirrä vuoka jääkaappiin.

Koristeet:

  • mansikoita
  • pensasmustikoita
  • mintun lehtiä
  1. Koristele tarjoilupäivänä viipaloiduilla mansikoilla ja mustikoilla.
  2. Asettelen mintunlehtiä kakun päälle.

Olen miettinyt näiden uunissa paistettujen juustokakkujen kompastuskiviä omalta osaltani ja yksi on se miten saisin kakun reunoista siistimmät. Olen kokeillut vuoan reunojen voitelemista ja käyttänyt ohutta veistä apuna kun irrotan kakun vuoasta, mutta silti tulos ei omasta mielestä ole täydellinen. Mietin jopa pitäisikö vuoan reunatkin vuorata leivinpaperilla? Toinen asia on paistoväri. Makua ei mielestäni haittaa tämä kakun tummempi sävy, mutta jos kakusta haluaa vaaleamman niin tulee paistolämpötilaa alentaa. Useimmiten New York cheesecake on väriltään vaalean keltainen. Onko teillä vinkkejä siihen miten uunissa paistetusta juustokakusta saa täydellisen?

New York Cheesecake kesän marjoilla
New York Cheesecake kesän marjoilla

 

Katso kaikki juustokakku-ohjeeni täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

28 Kommenttia

  1. Marjoja ja juustokakkua, voiko ihanampaa olla!
    Tällaisen ei-niin-leipurin silmin kakun reunat ovat sitä paitsi aivan täydelliset.

    Auttaisikohan leivinpaperi kakun päällä (osan paistoaikaa) vaaleamman paistovärin metsästyksessä?

    1. No ei voi! Olisi pitänyt tehdä isompi kakku, kun tämä hävisi pöydästä sekunnissa 😉 Kiitos Hannele. Useimmiten se taitaa olla niin, että itse leipuri on ainoa, joka pienet virheet näkee.

      Leivinpaperivinkkisi toimii varmasti ja sitäkin pitää kokeilla seuraavaksi. Toimiihan sama kikka myös sokerikakkuun. Ihanaa sunnuntaita sinulle!

  2. Outoa, että on tullut noin tumma kakku, kun omassa uunissa tuolla 175-asteisella uunilla ja tunnin paistolla tuli pinnaltaan ihan vaalea juustokakku. Kyseessä oli kyllä vielä vähän pienempi, 18cm vuokaan tehty kakku 😀 Hyvältä näyttää ja varmasti maistui silti 🙂

    1. Mysteeristä. En ole kokenut, että mun uuni olisi tavallista tehokkaampi. Pitänee koittaa uudestaan ja pienemmällä lämpötilalla. Onneksi väri ei haitannut makua. Tämä nimittäin oli täydellisen maukasta 🙂

  3. Minä vuoraan yleensä leivinpaperilla vuoan reunatkin, kun teen juustokakkua. Silloin saa kyllä reunat helposti ja siististi irtoamaan. Ei tuosta sinun kakustasi kyllä huomaa, että olisi ollut ongelmia irrotuksen kanssa 🙂 Digestivepohja on minunkin mielestäni paras pohja juustokakkuun. Sen hieman suolainen maku täydentää mukavasti pehmeää juustotäytettä.

    1. Kiitos kommentista, tässä kakussa irrotus oli hiukan helpompi, huonompi puoli ei ole näkyvissä 😉 Kokeilen sitten seuraavaksi myös sitä reunojen leivinpaperitusta. Juuri tuo digestiven suolaisuus on minustakin se juttu 🙂

  4. Anonyymi sanoo:

    Kakku uunin alaosaan, vesihaude (Tulee tasainen eikä kärtsää reunoiltakaan!) ja matala 150-160 astetta lämpötila!! Vaikka kakku löllyisi uunista otettaessa, niin yhden yön jääkaapituksen jälkeen se on täydellistä silkkistä juustokakkua!

    1. Kiitos mahtavista vinkeistä. Olen kuullut vesihauteesta aikasemminkin. Sitä pitää ehdottomasti kokeilla myös 🙂

  5. Oi New Yorkin cheesecake on niin parhautta!!! ♥ ♥ Mä kyllä kans katoin et vau miten täydelliset reunat!! 🙂 Mutta I know the feeling, kun metsästää onnistumisia! 🙂

    1. Kiitos 🙂 Tämä on kyllä semmonen herkku, joka välillä unohtuu ja sitten kun taas syö palan niin ihmettelee miksi tätä leipoo itse niin harvoin <3

  6. Noora sanoo:

    Hei Anni! Haluaisin tehdä kyseisen kakun isompana, noin 25 henkilölle. Minkä kokoista vuokaa suosittelet ja monenko kertaisena ohje? ?

    1. Moikka Noora,

      Tämä ohje on noin 12 hengelle eli kaksi kakkua saattaisi riittää ? Tekisin itse kaksi kakkua, mutta jos haluat tehdä yhden ison (kaksinkertainen ohje) tulisi vuoan olla ainakin 25 cm ja paisto pitenee. Tarkempia ohjeita en osaa antaa, koska en ole itse kokeillut leipoa niin isoa.

    1. Suklaasuu sanoo:

      Minä ’korppujauhotan’ voidellun vuoan digestivemuruilla Kun olen jauhanut keksit sileäksi otan murumassasta vähän sivuun siis ennen rasvan lisäämistä. Siivilöin sen vielä ennen kuin jauhotan vuoan. Tulee upea reunus kakulle ja irtoaa hyvin vuoasta

  7. Getu sanoo:

    Paista kakkua 165-asteisessa uunissa tunti (vesihauteessa). Sammuta sitten uuni ja jätä sen luukku raolleen. Anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä toinen tunti. Se on tärkeä, koska estää kakun halkeamisen ja ainakin kaikissa jenkkiresepteissä, mitä olen katsonut, on se jälkilämpöjuttu. Kakun vuoan ympärille kannattaa laittaa 2x folio, silloin on varma, että vesi ei pääse läpi. Ja vielä: kun vatkaat juustokakkutäytettä liian paljon, siihen tulee ilmaa. Silloin kakkun pintaa nousee uunissa ja myöhemmin laskeutuu alas, mutta se ei ole hyvä juttu. Eli mahd vähän vatkaamista ja ei liian lujaa, mutta kuitenkin sen verran, että kaikki sekoittuu kunnolla.

  8. Getu sanoo:

    Elikä jenkkivideoissa laitetaan peltille vettä ja kakkuvuoka kaksinkertaiseen folioon ja se sinne peltille veteen. 🙂

  9. Ida sanoo:

    Onnistuuko jos taikinaan lisää mustikoita? 😊

  10. Mari sanoo:

    Tein tätä sunnuntain juhliin ja sain vaalean sävyn. Ohje oli ikivanha, lähes sama kuin sinun, mutta siinä valkuaiset ja keltuaiset eroteltiin. Kakku on aina jäänyt vaaleaksi ja olen tehnyt sitä useassa eri uunissa.
    Keltuaiset lisättiin juustoon, sitä oli 800g ja munia 5, lisäksi perunajauhoja tuli 2 rkl. Valkuaismassa lisättiin ihan viimeisenä ja ripaus suolaa. Vuoroaan myös reunat leivinpaperilla, vaikka se välillä on vähän haastavaa!

      1. Mari sanoo:

        Ohje oli aikanaan äidin lehdessä (Seura tai Apu) ja
        päälle tuli kokonaisia mansikoita reunoille.

        1. New York Cheesecake on klassikko, jonka ohje löytyy erilaisina versioina monesta paikasta 🙂 Ihanaa että on vaihtoehtoja ja erilaisia koristeluvinkkejä!

  11. Moi! Ajattelin tehdä tämän yleiskoneella, kannattaisko mun käyttää lapavatkainta vai ihan vispilävatkainta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *