lauantai 20. toukokuuta 2017

Ihana Mansikka-Suklaajuustokakku (liivatteeton)


Kevään juhlakakku vielä hakusessa? Mitä jos yhdistät helppouden ja herkullisuuden? Kuulostaa hyvältä - tiedän! Tämä kakku valmistuu nopeasti - eniten aikaa vie koristelu ja siinäkin voit oikaista. Itselläni macaron-leivokset ja marengit ovat aina valmiiksi tehtyjä ja odottavat käyttöä leivosrasiassa (macaron-leivokset pakastimessa).

Liivatteeton mansikka-suklaajuustokakku hyytyy pakastimessa tai jos haluat jääkaapissa ja sisältää aitoa mansikkaa sekä täyteläistä suklaata. Tumma suklaa jähmettää moussen kasaan ilman liivatetta ja maistuu taivaalliselta yhdistettynä tuorejuustoon sekä vatkattuun kuohkeaan kermaan.  Lisäsin massaan ripauksen pakastekuivattua mansikkaa jauheen muodossa. Oi se toi ihanan vivahteen tähän kakkuun. Saman voit tehdä myös vadelmalla tai miksi et mustaherukalla? Pohja on tehty suklaisista suklaahippu kekseistä, joten siinäkin maistuu ihanasti suklaa ja kakku on halkaisijaltaan 18cm.




Tätä kakkua nautitaan tänään ystävien kanssa kesäisissä illanistujaisissa ja siihen se sopiikin aivan täydellisesti.

Pohja:
150 g chocolate chip keksejä
50 g voita

Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuokaan.
Hienonna keksit ja sulata voi.
Yhdistä seokset ja painele keksimuru vuoan pohjalle.
Asettele reunakalvo pohjan päälle.

Vinkki! Voit tehdä myös kakun isompaan vuokaan, jolloin lisää keksejä ohjeeseen 50 g. Täytettä ei välttämättä tarvitse lisätä, mutta kakusta tulee hieman matalampi. 

Täyte:
5 dl kermaa (vispi tai kuohu)
350 g tummaa suklaata
400 g tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4-5 rkl mansikkajauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kylmään.
Sulata suklaa ja jätä sivuun.
Mittaa tuorejuusto ja sokerit isoon kulhoon. Notkista vatkaamalla.
Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen ja vatkaa sekaisin.
Lisää kermavaahto vatkaamalla sekaan.
Mausta mousse halutessa mansikkajauheella.
Kaada massa reunakalvolla suojattuun vuokaan ja tasoita pinta.
Nosta kakku pakastimeen yön yli tai muutamaksi tunniksi.
Ota kakku pakastimesta jääkaappiin kun alat valmistaa ganachea.

Vinkki! Voit hyydyttää kakun myös jääkaapissa. Itse tykkään valuttaa ganachen pakastetun kakun päälle, jolloin onnistuminen on mielestäni varmempaa ;) Mansikkajauhe tuo ihanaa pirteyttä kakkuun. Voit myös käyttää esim vadelma- tai msutaherukkajauhetta.  Vain tumma suklaa hyydyttää kakun ilman liivatetta - käytä mahdollisimman tummaa suklaata ohjeessa. Jos haluat tehdä valko- tai maitosuklaasta lisää liivatetta. 

Suklaaganache ja koristelu:
100 g tuummaa suklaata
0.75 dl kermaa
nokare voita
mansikoita
marenkeja
syötäviä kukkia

Pilko suklaa kulhoon ja lämmitä kerma.
Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja jätä sivuun.
Kun kerma on sulattanut suklaata hetken sekoittele sitä varovasti.
Lisää lopuksi voi nokare ja anna sen sulaa ganachen joukkoon.
Sekoita ja tarvittessa käytä muutaman sekunnin ajan mikrossa, jos kaikki suklaa ei meinaa sulaa.
Kun ganache on jäähtynyt hieman laita se pursotinpussiin ja pursottele kakun reunoille valumat. 
Lopuksi pursota koko ganache hiljalleen kakun päälle ja tasoittele palettiveitsellä.
Koristele kakku kun ganache on vielä pehmeää, jolloin koristeet tarttuvat pintaan. 

Vinkkejä: Voit valuttaa reunat halutessa ensin, tai kaataa ganachen kakun päälle kokonaan, josta se valuu pitkin reunoja. Auta valumia kallistamalla kakkua ja ole ripeä, kylmän kakun päällä ganache jämähtää nopeasti. Voinokare tuo kiiltoa ganacheen. 



Ihanaa Aurinkoista Ravintolapäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!