sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Salted Caramel Donitsit (Uunissa paistetut)


Kun juhlat ovat ohi on aika suunnitella seuraavia juhlia, vai mitä?! Vappuviikonloppua odotellessa voi leipoa ja mutustella jo muutaman donitsin - niin ainakin itse aion tehdä. En luultavasti kerkeä ensi viikolla leipomaan lisää näitä herkkuja, koska luvassa on paljon kaikkea muuta hauskaa ja jännää puuhaa. Perjantaina osallistun muun muassa  PING Festivaaleille! Tätä päivää kannattaakin seurata somessa, sillä joukko sisältömarkkinoinnin ammattilaisia kokoontuu yhden katon alle verkostoitumaan, oppimaan ja inspiroitumaan. Sometusta siis tiedossa! Lauantai menee yritykseni 1-vuotisjuhlissa ja sunnutaina sekä maanantaina syödään vappubrunssia ystävien kanssa! Nyt vaan toivotaan, että tuo lumi- sekä räntäsade loppuu, jotta näistä kevään kohokohdista ja juhlista saa nauttia myös keväisessä säässä!



Salted Caramel eli suolakinuski ahh tuo ihanan makea nautinnollinen herkku, jossa suola pirskahtelee juuri sopivasti makeuden välissä kielellä. Taas tein sen - keitin kinuskin rakkaudella ja lusikoin puolet kattilan herkusta suoraan suuhun. Onneksi osa herkusta jäi näiden uunissa paistettavien helppojen donitsien kuorrutteeksi - se nimittäin oli tarkoituskin. Salted Caramel Donitsit ovat paistettu uunissa ja donitsitaikinaan tulee fariinisokeria, joka täydentää ihanan kinuskista makua! Näitä sinun täytyy kokeilla!

Ohjeesta tulee 24 minidonitsia tai 12 isompaa donitsia pinnoitetulla donitsipellillä paistettuna. Itse tein minikokoisia, koska niitä saa syödä hyvällä mielellä enemmän. 

Ohje:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhoa
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
0.5 dl öljyä

Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
Sekoita kananmuna, maito ja öljy toisessa kulhossa
Lisää muna-maito-öljyseosta kahdessa erässä jauhoihin ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Voitele donitsipelti vuokaspraylla tai öljyllä, jotta donitsit irtoavat helposti pellistä.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsikoloihin noin puoleenväliin.
Paista uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia uunista riippuen.
Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kippaa ne sitten ritilälle jäähtymään.

Vinkit! Liika paisto tekee donitseista kuivia, joten ota donitsit heti uunista pois kun näyttävät ja tuntuvat kypsiltä. Pienet kypsyvät 5 minuutissa ja isommat saattavat vaatia hieman pidemmän pasiton. 

Salted Caramel Kuorrute:
2 dl fariinisokeria
2 rkl vettä
2 dl kerma
nokare voita
sormisuolaa

Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
Lisää kerma hiljalleen sekaan, koko ajan hämmentäen.
Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa. Lisää voi ja suola ihan lopuksi sekaan.
Dippaa donitsit vielä lämpimään kinuskiin ja ripottele päälle nonparelleja. 


Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla tipan kylmään vesilasiin. Valmis kinuski ei hajoa veteen vaan jää tippana lasin pohjalle.


Herkullista Sunnuntaita! 

Katso myös muut donitsiohjeet klikkaamalla alla olevia linkkejä:

Jäätelöllä täytetyt Puffet Donitsit
Suklaa Donitsit
Minidonitsit
Banaanidonitsit

29 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka suloisen pieniä! Pakko kokeilla donitsipellillä näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina :) Tuo donitsipelti on kyllä niin kätevä kun saa nopeasti ja helposti tällaisia herkkuja!

      Poista
  3. Näitä herkullisia donitsipäivityksiä kun selailee, niin kyllä se on donitsipellin osto aina vaan lähempänä. :) Ihan supernättejä, itse en tänään onnistunut yhtä hyvin munkkien kanssa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kyllä ostoksille ;) Mahtava kapine tämä donitsipelti ja niin helppo - nämäkin paistuivat 5 minuutissa! Käyn kurkkaamassa munkkejasi. Saa nähdä kerkeänkö paistamaan tänä vuonna kiireiden takia itse ollenkaan munkkeja :( Harmi, se on ollut jo perinne.

      Poista
  4. Osaatko sanoa kuinka paljon sormisuolaa kannattaa laittaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaa voi laittaa oman makunsa mukaan, mutta laitoin itse kaksi hyppysellistä ja minulla hyppysellinen on noin puoli teelusikallista. Toivottavasti tästä on apua :)

      Poista
    2. Kiitos :) laitamme kokeiluun!

      Poista
  5. Jes ihanaa Anni, vappu on nyt ihan totaalisen pelastettu! Kiitos ohjeesta!❤️🍩

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Rosanna, ole hyvä :) Nämä ovat aivan ihania, vaikka itse sanonkin!

      Poista
  6. Moi! Toimisikohan ohje gluteenittomana (esim. Semperin Fin Mixillä)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, testaisin semperillä. Saattaa toimia, mutta en ole vielä itse kokeillut, joten en voi 100% olla varma. Kerrothan, jos kokeilet, että miten kävi :)

      Poista
  7. Nam! Munkkeja on kyl ihana paistaa välillä uunissa, säästyy turhalta rasvalta :)

    cookingwithmarion.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja siinä säästää aikaakin :) Kerran vuodessa kyllä paistan munkit rasvassa oikea oppisesti! :)

      Poista
  8. Miten saisin nää tehtyä ilman tota peltiä? Menettääkö muotonsa, jos pursottaa suoraan pellille tai muffinivuokaan? Ei jaksais lähtee enää ettimään donitsipeltiä vapuksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kaisu, valitettavasti ihan donitsin muotoisia ei kyllä saa ilman peltiä. Taikina ei pidä muotoa ilman vuokaa. Voit tietenkin tehdä muffinipellille samasta taikinasta ja dipata "donitsi-muffinit" kinuskiin. Yhtä hyvältä maistuu :)

      Poista
  9. Nämä menevät kokeiluun kyllä ensi viikolla, tänään sain vihdoin oman donitsipellin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kannattaa testata :) Nämä ovat niin ihania! <3 Taidan tehdä itse vielä lisää vapuksi!

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Voi kyllä voit dipata suklaaseen :) Olen tehnyt suklaadonitseja myös. Alla linkki ohjeeeseen:

      http://www.anninuunissa.fi/2015/03/suklaadonitsit-valkosuklaasta-ja.html

      Poista
  11. Jos kaapissa ei ole sormisuolaa, voisiko jollain korvata ja millä määrällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merisuolalla voit korvata. Määrä aina oman maun mukaan. Kokeilisin ehkä ihan hitusen vähemmän kuin sormisuolaa :)

      Poista
  12. Torstaina tein ensimmäisen testin töihin vietäväksi ja oli kyllä super hyvää! Ainut mitä jäin pohtimaan oli näiden säilytys. Laitoin ne illalla jääkaappiin odottamaan perjantaita ja kinuski olikin super tahmeaa (ei haitannut työkavereita kyllä yhtään) mutta pitäisikö nämä ehkä pitää huoneenlämmössä? Kuivuuko kinuski paremmin sillä tavalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kinuski kyllä jää tahmeaksi myös huoneenlämmössä. Säilyvät kyllä rasiassa huoneenlämmössä, kun paljon sokeria mukana kuorrutteessakin. Ihan makuasia tuo säilytys. Vinkkinä voin antaa pari juttua: keitä kinuskia kauemmin, jotta se on paksumpaa ja ei niin valuvaa- voit sulattaa hiukan valkosuklaata kinuskin sekaan - se auttaa kuorrutetta kuivumaan eri tavalla :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä :) aamuleivonta voi alkaa :) Hyvää vappua!

      Poista
    3. Herkullista Vappua! täälläkin aloitetaan juuri munkinpaisto :)

      Poista
  13. Mistä johtuu että mulla tulee kinuskista vähä niinku ryynimäistä tai jauhomaista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, jotain on selvästi mennyt pieleen keiton aikana. Mitä kermaa laitoit ja lisäsitkö hiljalleen koko ajan hämmentäen?

      Poista

Kiitos kommentistasi!