keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Pehmeä Vaahtokarkkimousse (liivatteeton-kakkutäyte)


Vaahtokarkkimousse? Oi kyllä ja kakun välissä. Olen aina rakastanut vaahtokarkkeja - sellaisenaan, grillattuna sekä kuorrutteissa. Nyt lähikoina olen laajentanut vaahtokarkkirakkauttani ihanan kauppaani myyntiin tulleen vaahtokarkki aromin ansioista ja leiponut esimerkiksi vaahtokarkki macaron -leivoksia ja ihania vaahtokarkki kuppikakkuja! Tässä reseptissä ei kuitenkaan aromia tarvita, koska unelman pehmeä vaahtokarkkimousse tehdään kermasta ja vaahtokarkeista! Tarvitseeko sanoa enempää? Tämä on jumalaista. Niin ja kuten aina (toistan jo itseäni) resepti on helppo sekä liivatteeton (ei lisättyä liivatetta - ks. vinkit alla)! Malttia tarvitaan ainoastaan massan jäähdytykseen. Suunnittelin vaahtokarkkimoussereseptin erittäin suositun vaahtokarkkikuorrutteeni pohjalta. Voit tutustua vaahtokarkkikuorrutteeseen täällä



Alla oleva ohje on mitoitettu kahteen kerrokseen halkaisijaltaan 15 cm kakkuun tai yhteen kerrokseen halkaisijaltaan 20-22 cm kakkuun. 

Ohje: 
2 dl kermaa
150 g vaahtokarkkeja
ripaus suolaa
0.5 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa

Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna se.
Lisää vaahtokarkit ja anna niiden sulaa kerman sekaan.
Lisää suola ja tomusokeri koko ajan sekoitellen.
Kun vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet siirrä seos isoon kulhoon.
Laita kulho jääkaappiin yö yli tai noin tunniksi pakastimeen.
Massan tulee olla kokonaan jäähtynyt seuraavassa vaiheessa!
Vatkaa jäähdytetty massa kuohkeaksi.
Lisää tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki.
Täytä kakku moussella ja anna kakun hyytyä rauhassa, jotta kerrokset asettuvat.

Vinkki! Värjää mousse halutessa pastaväreillä. Käytin mousseen värikkäistä (keltainen, oranssi, pinkki) vaahtokarkkeja, mistä johtuu tuo persikan väri.  Muista jäähdyttää massa kokonaan tai se ei vatkaudu kuohkeaksi! HUOM! Jos haluat kokonaan liivatteettoman reseptin, niin valitse myös vaahtokarkit liivatteettomina.


Pian selviää minkä kakun välissä tämä unelmieni kakkumousse nautittiin! Kakkupohjan kuvissa tumma sokerikakkupohja, jonka ohjeen löydät täältä

Muista jakaa oma kakkusi Instagramissa: #anninuunissa #täydellinenkakkupohja

4 kommenttia:

  1. Olen tekemässä tytölle synttärikakkua. Hän halusi kakkuun kakkukuvan, joka kuulemma olisi paras laittaa kerman päälle. Tuleekohan ihan äklökakku tällä täytteellä ja kermavaahtopäällisellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips Annu, laita moussen kanssa joku kirpeä ei niin makea hillo kakun väliin aläkä mausta kermaa sokerilla liian makeaksi niin hyvä tulee :)

      Poista
  2. Tätä taidan testata poikien synttäreille ens viikolla 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jonna :) Kiva! Tämä varmasti maistuu pojille. Aurinkoista päivää!

      Poista

Kiitos kommentistasi!