lauantai 8. huhtikuuta 2017

Mignon Pääsiäiskakku


Tämä viikko on ollut täynnä pääsiäisherkkuja, vaikka virallisesti pääsiäisestä nautimme vasta ensi viikolla. Kuvailimme ja koristelimme Jinnan kanssa muutamia kakkuja alkuviikosta ja tämä Mignon Pääsiäiskakku on yksi niistä! Upea vai mitä? Mutta se on kyllä vielä herkullisempi miltä näyttää! Kakun sisällä on nimittäin Mignonmuna-mousse, kuorrutuksena valkosuklaakreemi ja päällä vielä ihana valuva suklaaganache! Pienet pääsiäismunat kakun päällä kruunasivat suussa sulavan herkun!

Kakun resepti on pitkä, mutta sitä ei kannata pelästyä. Kakkupohjana on tavallinen sokerikakkupohja, ja moussen resepti on helppo sekä liivatteeton. Valkosuklaakreemikin on yksinkertainen valmistaa. Sanoisin, että ainoa haastavampi osuus tässä kakussa on tuo ganache, josta muutenkin usein varoittelen ensikertalaisia. Sain apuja Jinnalta täälä kertaa - Onneksi! Ganachen kanssa pitää olla kärsivällinen. Liian paksu tai löysä ganache ei valu kauniisti kakun päälle. Nokare voita ganachessa saa sen muuten kiiltämään kivasti!



Herkuttele myös tutustuen maalattu helmililjakakku, joka valmistui samana herkkupäivänä., jos et sitä jo tehnyt Dr.Sugar -blogista voit lukea lisää päivästämme ja ihastella Jinnan kakkuja. Ihanat Miss Etoilen kakkutandit pääsivät taas kaapin perältä käyttöön, kun kakkuja meillä oli kuvattavana päivän lopussa neljä kappaletta!

Kakkupohja ja kostutus:
15cm vuokaan leivottu sokerikakkupohja, joka on kostutettu 1 dl vaniljamaidolla ja leikattu kolmeen osaan. Täytetty mignonmoussella molemmat kerrokset ja annettu levätä yön yli. Kuorrutus ja koristelu tehty tarjoilupäivänä.

Mignonmousse:
150 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
150 g mignonmunia (3 munaa)

Sulata mignonmunat mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota kerma kulhossa. 
Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tosiessa kulhossa. 
Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen.
Kääntele lopuksi kerma joukkoon.
Mousse on valmista syötäväksi sellaisenaan tai kakun väliin!

Valkosuklaakreemi:
Kuorrutuin kakun valkosuklaakreemillä, jonka ohjeen löydät täältä. Levitin kreemiä ensin yhden kerroksen kakun päälle ja annoin hyytyä jääkaapissa. Sen jälkeen värjäsin loput kreemistä keltaisella ja vihreällä pastavärillä. Leivin ensin vihreää kreemiä kakun ala osaan ja ylä osaan keltaista. Tasoitin kreemin palettiveitsellä ja metallisella raapalla

Suklaaganache:
60 g tuummaa suklaata
0.5 dl kermaa
nokare voita

Pilko suklaa kulhoon ja kämmitä kerma.
Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja jätä sivuun.
Kun kerma on saanut sulattaa suklaata hetken sekoittele sitä varovasti.
Lisää lopksi voi nokare ja anna sen sulaa ganachen joukkoon.
Kun ganache on jäähtynyt kunnolla - kaada se hiljalleen kakun päälle.
Voit valuttaa reunat halutessa ensin, tai kaataa ganachen kakun päälle josta se valuu pitkin reunoja. Auta valumia vielä palettiveitsellä. ja ole ripeä, kylmän kakun päällä ganache jämähtää nopeasti.

Koristelu:
Pursota kakun päälle ylijäneestä kreemistä pursotuksia, jonka päälle voit asettaa pienen pääsiäismunan. Kakku on valmis tarjoiltavaksi!


Ihanaa Lauantaita!

Ps. Muistitko jo osallistua Arvontaan? Lue lisää täältä.


4 kommenttia:

  1. Upea kakku ja aivan ihanat kuvat! :)

    VastaaPoista
  2. Tuo mignonmousse kuulostaa todella herkulliselta 😋 mietin vain sopisiko suklaakakun täytteeksi vai tuleeko liian makea? Nimim.suklaaholisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sari, kiitos :) kyllä laittaisin suklaakakunkin väliin tätä. Minusta ei ole liian makea ja makeutta voi tietenkin taittaa laittamalla väliin jonkun kirpeämmän hillon moussen kanssa. Ihanaa sunnuntaita!

      Poista

Kiitos kommentistasi!