sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Ruokaisa Vegepiirakka - Salaattipiirakka


Osallistuin aikaisemmin tällä viikolla inspiroivaan (Myllyn Paras) Makupintoja iltapäivään, jonka aikana puuhastelimme uusien herkullisten piirakkapohjien parissa. Inspiroivan iltapäivän aikana ihastuin täydellisesti uusiin Myllyn Paras ruokapiirakkataikinoihin! Olen teille jo aiemmin hehkuttanut rakkauttani suolaisiin piirakoihin, joten ei ole ihme, että juuri tämä tuote vetosi minuun. Piirakat ovat niin monipuolisia: lounas, välipala, juhlaherkku tai miksi ei jopa illallinen. Ruokaisa vgepiirakka tai toisin sanoen Salaattipiirakka vie piirakkaherkuttelun uudelle tasolle!




Tervellisyys, keveys sekä ihana raaka-aineiden tuoreus! Idea salaattipiirakassa on yksinkertainen: rouhevan piirakkapohjan päälle kasataan omista suosikkiraaka-aineista "salaatti". Makua salaattipiirakalle antaa kastikkeet ja öljyt! Ja miten kauniin piirakasta saa värikkäillä kasviksilla, marjoilla ja miksei hedelmilläkin!

Paistoin kotona tumman neljän viljan ruokapiirakkapohjan pyöreässä irtopohjavuossa siementen kanssa. Paiston jälkeen nostin pohjan vuoasta, jäähdytin sen ja kasasin sen päälle salaattia, avocadoa, fetaa, versoja, vadelmia, tomaatteja sekä vihreää parsaa. Piirakan päälle rouhin hieman mustapippuria ja pirskotin kurpitsansiemenöljyä. Nam täydellinen vegepiirakka! Vai mitä mieltä olette?

Pohja:
neljän viljan ruokapiirakkataikina
kurpitsansiemeniä
auringonkukan siemeniä
foliota

Nosta piirakka sulamaan huoneen lämpöön.
Painele taikina pyöreän ison irtopohjavuoan pohjalle.
Tee foliosta rengas ja painele se piirakan reunoille, jotta reunat eivät valuisi paistettaessa.
Ripottele siemeniä pohjan päälle ennen paistoa.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Nosta piirakka uunista, irrota folio, jäähdytä hetki vuoassa ja nosta ritilälle jäähtymään kunnolla. 

Täytteet:
salaattia
versoja/silmusalaattia
parsaa
vadelmia
kirsikkatomaatteja
avocadoa
fetajuustoa
kurpitsansiemenöljyä
suolaa pippuria

Pese ja leikkaa salaatti pieneksi, keitä parsat ja pilko ne.
Puolita tomaatit ja leikkaa avocado siivuiksi.Murenna feta.
Nostele kaikki täytteet jäähtyneen piirakkapohjan päälle - ensin salaatti.
Pirskota valmiin piirakan päälle kurpitsansiemenöljyä ja halutessasi hieman suolaa sekä pippuria.
Tarjoile kaunis piirakka!

Vinkkejä! Piirakka kannattaa paistaa irtopohjallisessa vuoassa, jotta sen nostaminen vuoasta kauniina onnistuu kätevästi. Paistoa ennen lisättävät siemenet tuovat lisää makua pohjaan! Voitelua ei tarvita erikseen. Jos teet pohjan etukäteen, niin peittele se kunnolla, jotta se ei kuivu.

Herkullista Sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Elina :) Suolaisten piirakoiden fanittajana koin pitkästä aikaa mahtavan ahaa elämyksen! Mielessä vilisee jo erilaiset keväiset sekä kesäiset variaatiot salaattipiirakoista!

      Poista

Kiitos kommentistasi!