lauantai 25. maaliskuuta 2017

Meloni-Marengit


Marengit sopivat kyllä joka tilanteeseen: juhliin, pikkuherkutteluun, lahjaksi tai koristeiksi kakun tai muiden leivonnaisten pääle. Tein jo hetken aikaa sitten näitä herkullisia meloni-marenkeja. Meloni-aromi sopii loistavasti marenkimassaan ja maku tulee ihanasti esiin rouskuvia marenkeja pureskellessa. Nämä marengit pakkasin sellofaanipusseihin ja vein tuliaisiksi ystäville. Kauniisti pakattuna marengit ovat herkullinen tuliainen ystävälle, kollegalle, sukulaiselle tai kenelle tahansa muulle.  Tästä ohjeesta tulee 3-4 pellillistä marenkeja riippuen niiden koosta, joten jäihän näitä muutama ihan herkutteluunkin itselle!Ohjeena toimii sama tuttu ohje, jolla olen ennenkin marengit leiponut. Tätä en vaihda - minusta ohje on täydellinen aikaisempiin testailuihin verrattuna. Mikä parasta paistoaika ei ole niin pitkä kuin muissa ohjeissa. Katso muut marenkiohjeeni:

Ohje: 
300 g sokeria (noin 3 dl)
150 g kananmunan valkuaista (noin 4-5 valkuaista)
Meloni aromia (2-3 pipetillistä)


1. Mittaa sokeri pellille leivinpaperin päälle ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa valkuaiset valmiiksi teräskulhoon. Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Huom! Sokerin ei kuulu sulaa vaan ainoastaan kuumentua uunissa!

2. Samalla kun sokeri lämpeää uunissa vaahdota valkuaiset monitoimikoneessa tai käsivatkaimella. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä sen ylösalaisin.

3. Jatka valkuaisten vatkaamista ja kauho samalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki on seassa ja sulanut (älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille). Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes massa muodostaa nostaessa "huippuja". Mausta marenkimassa aromilla ihan lopuksi.

4. Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen.

5. Jos haluat monivärisiä marenkeja niin sivele pastavärejä pitkinä viivoina pursotinpussin sisäreunoille esimerkiksi varrastikulla, sen jälkeen kun olet ensin asentanut tyllan paikoilleen. Sivele väriä vain vähän, jos et halua tummia sävyjä. Kauho marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

6. Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 40-60 minuuttia.Varmista etteivät marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti. Voit testata helposti avaamalla uunin ja nostamalla yhden marengin leivinpaperilta, jso se lähtee hyvin irti ovat marengit valmiita. Avaa luukku ja säädä lämpö pois. Anna marenkien olla noin 30 minuuttia jälkilämmöllä uunissa. 

Vinkkejä! Käytössä minulla oli tämä pyöreä tylla. Marenkia tehdessä tarvitset puhtaat rasvattomat välineet. Marenki ei vaahtoudu, jos mukaan eksyy keltuaista tai rasvaa. Suosittelen teräs- tai lasikulhoa. 


Aurinkoista viikonloppua! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!