keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Ihastuttavat pikaruusut yhdellä muotilla! VIDEO


Vihdoin! Ihanat lilat ja pinkit SK:n kukkamassat ovat pyörineet keittiöni pöydällä siitä asti kun saavuin kotiin ruusukurssilta upean langoitetun ruusuni kanssa. Lue lisää klik langoitetusta ruususta. Vihdoin kuitenkin löysin aikaa näiden pienien ruusujen pyörittelyyn! No langoitetun kukan tekoon meni tunteja. Näiden pikaruusujen tekoon vain minuutteja - taisin muistella liikaa sitä yksityiskohtaista urakkaa. Pikaruusujen ulkonäkö ei ehkä ole yhtä aito tai ruusujen yksityiskohdat yhtä symmetriset, mutta eipä ole yksikään aito kukka täysin samanlainen. Kimppu näitä ihastuttavia pieniä ruusuja kakun päällä näyttää upealta! Tulette varmasti näkemään sen kakunki kunhan kerkeän leipoa sen.No miten nämä pikaruusut sitten tehdään? Tein teille videon pitkästä aikaa, jotta asia olisi havainnollisempaa. Ehkä kuitenkin mainittavaa on se, että tarvitset vain yhden muotin kahden ruusun tekoon! Kyseesä on Sokerimassamuotti Ruusut, jota kokeilin myös ensimmäistä kertaa itse, enkä varmasti viimeistä kertaa. Helppoa kuin mikä!


Tarvitset: 
(klikkaamalla pääset tarkastelemaan tuotetta)
Maizenaa

1. Pyörittele ja vaivaa pieni määrä kukkamassaa pehmeäksi. 

2. Kaulitse massa ohueksi silikonisella alustalla. Käytä maizenaa (ei missään nimessä tomusokeria), jotta massa pysyy kuivana ja hyvin käsiteltävänä. 

3. Ota ruusumuotilla pitkän mallinen kaistale kukkamassasta ja käsittele massan reunat pallotyökalulla. 

4. Leikkaa käsitelty massakaistale esim. pienellä palettiveitsellä kahteen osaan. 

5. Viimeistele reunojen (terälehtien) ohennukset tarvittaessa ja kääri kaistale ruusuksi. 

6. Leikkaa ylimääräinen massa pois toisesta päästä  ja laita ruusu kuivumaan kuivatualustalle tai foliokuppiin.

Vinkkejä! Kukkamassa kuivuu nopeasti ja pitää muotonsa, joten käsittele vain vähän massaa kerallaan. Maizena pitää massan kuivana ja käsiteltävänä sekä helposti hikoavat sormet kuivina - tomusokeri tahmaa. Kukkakoristeet voi ja kannattaakin tehdä hyvissä ajoin. Voit säilyttää niitä kuukausia leivosrasiassa huoneenlämmössä ja käyttää koristeluunt arpeen vaatiessa. Vihreät lehdet ont tehty painettavalla ruusunlehti -muotilla vihreästä kukkamassasta
Aurinkoista keskiviikkoa! 

Vink! Kannattaa seurailla somekanaviani - pian on tiedossa maalinskuun arvonta ja lisää juttua sokerimassoista. Pysy siis kuulolla. Instagramin puolella voit seurata myös reaaliajassa leivontaa ja videoitani.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!