keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Gluteeniton Key Lime Pie ja muita kevätherkkuja


Kuten olette ehkä huomanneet olen testaillut yhä enemmän gluteenittomia reseptejä alkuvuoden aikana. Tästä syystä olin todella innoissani päästessäni testailemaan kaupallisen yhteistyön kautta Schärin gluteenittomia keksejä ja sitä miten ne soveltuvat leivontaan!

Keväästä ja tulevasta pääsiäisestä inspiroituneena päätin leipoa legendaarisen Key Lime Pie -tortun gluteenittomista digestive-kekseistä pienellä värikkäällä tvistillä! Yksikertaisen täydellistä sanoisin! Key Lime Pie katosi meidän kaksihenkisessä perheessä aika nopeasti parempiin suihin. Tämä oli taas niitä herkkuja, jonka viimeisestä palasta joutui taistella. Uskallan jopa todeta, että gluteeniton digestive-keksipohja maistui meille paremmin kuin perinteinen - ainakin tässä reseptissä. Koostumus oli juuri oikean pehmeä sekä rapea eli juuri tähän lime-leivonnaiseen sopiva. En makeuttanut pohjaa tällä kertaa sokerilla ja se ei haitannut. Välillä nimittäin tykkään makeuttaa digestivepohjaa hiukan sen suolaisuuden takia.  

Italialaisen valmistajan Schärin gluteenittomat digestivet ovat luontaisesti gluteenittomia, kuten kaikki muutkin Schärin tuotteet. Schär tuottaa ainoastaan gluteenittomia tuotteita, mistä syystä tuotteet ovat hyvin turvallisia, koska riskiä kontaminaatioon ei ole. Innoistuin kokeilemaan myös Schärin gluteenittomia "pretzeleitä" eli Salinis -suolakeksejä. Dippailin hauskat Salinit värikkäsiin valkosuklaisiin ja näin niistä tulikin aivan loistavia juhlatarjoiltavia, joissa yhdistyy makeus ja suolaisuus! Salinis -suolarinkelit sopivat naposteluun myös sellaisenaan, kuten myös Crackers -suolakeksit, joita maistelimme tuorejuuston sekä silmusalaatin kanssa. Schärin Crackers -suolakeksit olivat oikein maukkaita ja sopisivat täydellisesti erilaisten juustojen kanssa tarjoiltaviksi! Näillä tuotteilla sain aikaan aika kivan juhlapöydän vaikka pääsiäiseksi, vai mitä mieltä olette?


  

Key Lime Pie - resepti:

Pohja:
50 g voita

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Hienonna keksit tehosekoittimessa tai blenderissä. 
Sulata voi ja sekoita keksimuruun.
Painele keksipohja irtopohjallisen piirakkavuoan pohjalle.  
Paista keksipohjaa uunin keskitasolla 8 minuuttia.
Nosta jäähtymään. 

Limetäyte:
3 limeä (kuori + mehu)
3 keltuaista
400 g kondensoitua maitoa (1 purkki)
0.5 tl vaniljasokeria
vihreä elintarvikeväri

Purista limet ja raasta niiden kuori, jätä sivuun.
Vatkaa keltuaiset ja kondensoitumaito vaaleaksi ja kuohkeaksi. 
Lisää limemehu sekä -raaste ja jatka vatkaamista tasaiseksi.
Mausta vaniljasokerilla ja värjää halutessa vihreällä elintarvikevärillä.
Kaada täyte keksipohjan päälle. 
Paista piirakkaa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes täyte on hyytynyt.
(Huom! Valmis piirakka hyllyy hieman keskeltä uunista pois otettaessa)
Jäähdytä ja laita jääkaappiin yön yli tai muutamaksi tunniksi tekeytymään. 

Koristelu:
1 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 lime

Vatkaa vispikerma kuohkeaksi ja mausta sokereilla.
Laita pursotinpussiin ja pursottele kerma piirakan päälle. 
viipaloi lime ja nostele viipaleet koristeeksi kerman päälle.


Gluteenittomat pikkusuolaiset:
Crackers suolakeksit
ruohosipulituorejuustoa
silmusalattia


Suklaakuorrutetut Pretzelit:

Salinis (gluteeniton pretzel)
Candy melts nappeja tai valkosuklaata
elintarvikevärejä



6 kommenttia:

  1. Byhyy! Tätä täytyy ehottomasti kokeilla, kerta tämän vuuankin menin sinulta tilaamaan. :D Näyttää niin hyvältä ja pirtsakalta. Oikein aurinkoista keskiviikkoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Emppi <3 Kannattaa kokeilla tätä ehdottomasti. Tuili jotenkin niin kuohkean pirteä :P Ihanaa ihanaa ja salaisuus minusta nuo gluteenittomat digestivet oli parempia kuin tavalliset :) Ihanaa keskiviikkoa!

      Poista
  2. Ihanan pirteän värinen, täydellinen tosiaan vaikka pääsiäisen jälkkäriksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :) vaihtelu virkistää, joten päätin laittaa hitusen väriä täytteeseen. Ihanaa päivää!

      Poista
  3. Toi limepiirakka kuulostaa ja näyttää niin täydelliseltä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Oli kyllä niin hyvää, että sukat pyöri jalassa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!