keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Sydän-Keksit Rakkaalle ja Ystävälle

 

Päätin tehdä pitkästä aikaa sokerikeksejä. Verkkokaupan uutuudet ja tuleva ystävänpäivä saivat minut inspiroitumaan ja näin syntyi mansikan makuiset sydän-keksit. Käytössä ollut ihana sydänmuotti ei ole perinteisen mallinen ja minusta sillä sai juuri sopivan kokoisia ja muotoisia (rakkaus) herkkukeksejä! Maustoin keksit Lorann mansikka-aromilla, joka sopii mahtavasti ystävänpäivä-teemaan.




Keksien koristelussa en osannut valita yhtä asiaa, joten tein kaikista kekseistä hiukan erilaisia. Näistä on muutama ystävä jo saanut valita itse mieleisen ja viedä mukanaan. Pikeerin tein tällä kertaa helpoimman kautta eli sekoitin sitruunamehua ja tomusokeria keskenään. Väriksi laitoin ripauksen pinkkiä tomuväriä ja sävystä tulikin aivan ihana! Pidin pursottelun melko yksinkertaisena, joten pursottelin vain reunoja ja pieniä viestejä "Love" ja "Muru". Erilaiset sydän-koristerakeet ja pinkit nonparellit huolehtivat hempeästä lopputuloksesta.

Mansikka-keksit:
100 g voita (huoneenlämpöinen)
2 dl tomusokeria
1 iso kananmuna (huoneenlämpöinen)
2 tl Mansikka aromia (tai muu aromi)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Mittaa kuivat aineet valmiiksi isoon jauhot kulhoon.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi (1-2min).
Lisää tomusokeri desi kerrallaan voin sekaan ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaa. Lisää kananmuna ja mansikka aromi ja jatka vatkaamista vielä noin 1-2 minuuttia.
Lisää vehnä-, peruna ja leivinjauheseos siivilän läpi kahdessa osassa taikinaan.
Vatkaa pienellä teholla, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin ja taikina on tasaista.
Kääri taikina kelmuun ja laitan jääkaappiin ainakin 3 tunniksi tai yön yli.
Kaulitse jääkaappikylmä taikina levyksi jauhoitetulla alustalla.
Ota sydän-muotilla keksejä taikinasta.
Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulla uunipellille esim. palettiveitsellä, jotta keksit pysyvät ehjinä.
Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 7 minuuttia - niin että keksit ovat kypsiä, mutta eivät ole ottaneet väriä kuin hiukan reunoista.
Jäähdytä keksit jäähdytysritilällä.

Vinkkejä: Tee taikina valmiiksi pakastimeen! Taputtele taikina valmiiksi litteäksi paketiksi kelmun sisälle jääkaappiin, näin helpoitat kaulimista. Taikina pehmenee ja lämpenee nopeasti - kaulitse kylmänä ja käytä jauhoja, mikä helpottaa huomattavasti työskentelyä. 

Koristelu:
mansikkatomusokeri + sitruunamehu
SK tomuväri pinkki

Sekoita sopivasti tomusokeria ja sitruunamehua keskenään pienessä astiassa - niin, että seos on tarpeeksi kovaa pursotukseen. Laita pikapikeeri pursotinpussiin, leikkaa pussin pää auki ihan pikkiriikkisen ja pursottele kekseille reunat sekä viestejä halutessasi. Tee mieleisiä koristeluita ja painele sydämiä sekä ripottele nonparelleja märän pikeerin päälle. osta keksit ritilälle kuivumaan! Pakkaa sellofaaniin tai muihin herkkupusseihin ja vie keksit ystävälle. 


Ihanaa viikon jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!