perjantai 3. helmikuuta 2017

Runebergintortun eri muodot!

Terkkuja Tukholmasta. Maistelen täällä mitä herkullisempia semloja eli laskiaspullia runebergintorttujen sijaan. Runebergintortut leivoin juurikin tästä syystä etukäteen tänä vuonna ja olettekin saaneet ihastella Runebergin minikakkujani jo viime viikolla. Tämä sesonki on niin lyhyt, että tortuista voi nauttia muutaman viikon etukäteenkin, vai mitä?

Runeberginpäivää vietetään tosiaan nyt sunnuntaina 5.2. Perinteiset runebergintortut, kuten myös muut perinneherkut saavat koko ajan uusia muotoja.  Päätin tehdä pienen koosteen ihanista runebergintortuista mitä olen itse vuosien varrella leiponut. Tykkään tästä "tähteet" leivonnaisesta - tiesithän, että perinteinen runebergintorttu on syntynyt niistä aineksista mitä kaapista on löytynyt joulun jälkeen kun Runebergillä iski makeanhimo? Ihanaa viikonloppua!
Maukasta J.L. Runeberginpäivää! 

6 kommenttia:

 1. Ooh, olet ehtinyt testailla vaikka minkämoista muotoa Runebergin tortuilla. Mulla nousi suosikiksi tuo kakku. Niin helppoa, kun voi tehdä yhteen isoon vuokaan :) Kivaa ja makoisaa reissua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari :) Itse ihastuin myös kakkuun - mies pieniin kakkuihin. Mitähän ensi vuonna? Kiitos, täällä nautitaan! Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Laura <3 mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Ihania variaatioita! Mäkin tykkään kehitellä perinteisistä vähän erilaisia vaihtoehtoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Perinteisetkin ovat kivoja, mutta pakko kehittää aina uutta! Kiva kun muutkin tykkäävät! Mitähän ensi vuonna?

   Poista

Kiitos kommentistasi!