lauantai 7. tammikuuta 2017

Sitruunajuustokakku Browniepohjalla


Herkkuja herkkuja ja herkkuja! Tämä sitruunajuustokakku browniepohjalla on taivaallista, ihanaa ja super hyvää! Suklaa, sitruuna ja mansikat - näillä raaka-aineilla ei voi mennä pieleen, sillä tässä reseptissä yhdistyy raikkaus ja täyteläisyys. Tämä kakku sopii hetkeen kuin hetkeen. Ohje on helppo ja nopea. Komean korkean kakun halutessasi tuplaa täyte. Kesällä kakun päälle kotimaiset mansikat ja näin talvipakkasilla ulkomaiset käyvät yhtä hyvin! Alkuvuoden rantaloma toi kesäherkut hyvin mieleen!




Browniepohja:
75g suklaata
50g voita
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Pingota 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti.
Suklata voi kattilassa ja sulta sitten suklaa joukkoon - sekoita.
Lisää sokerit ja suola sekoittaen.
Lisää muna ja sekoita hieman rivakammin.
Sekoita kaakaojauhe jauhoihin ja sihtaa parissa osassa taikinaan.
Kun taikina on tasaiseksi sekoiteltu niin kaada se vuokaan.
Paista pohjaa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.
Anna jäähtyä kunnolla. 

Täyte: 
200 g tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
2 dl tomusokeria
1 sitruunan mehu + kuori
3-4 liivatelehteä
1 tl aitoa vaniljasokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5min).
Purista ja raasta sitruuna.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatelehdet mehuun. Jätä jäähtymään.
Vatkaa tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston kanssa notkeksi.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
Vatkaa liivateliemi tuorejuustomassan sekaan ohuena nauhana.
Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto ja sitruunan kuoriraaste.
Aseta irtopohjavuoan reunoille reunakalvo halutessasi siistin pinnan kakun reunoille.
Kaada täyte browniepohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin noin 2-3 tunniksi.

Koristelu:
kermavaahto
mansikat

Ota kakku varovasti irtopohjavuoasta - irroita reunakalvo.
Pursota kermavaahtoa kakun reunoille tähtityllalla.
Leikkaa mansikat halki ja asettele ne kermapursotusten päälle.


Herkullista lauantaita! 

8 kommenttia:

  1. Veikkaanpa, että tää on ihan mielettömän hyvää! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä veikkaus :) Tämä on kyllä ihanaa!

      Poista
  2. Hei! Voisiko juusto olla sitruunatuorejuustoa,vai tuleeko "liian" sitruunainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, voit toki käyttää :) Vähennä sitruunamehua oman maun mukaan. Maistele massaa ja lisää tarvittaessa :)

      Poista
  3. Tää kuulostaa ihanalle! Mitenköhän pohja reagoi, jos vehnäjauhot vaihtaa esim perunajauhoihin tai kaurajauhoon? Sais gluteenittomaksi kokonaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Noora, en ole tehnyt tätä gluteenittomana, mutta jos yrittäisin niin vaihtaisin jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen :) jos kokeilet kauralla tai perunalla niin kerro onnistuitko. Olisi kiva tietää itsekin. Pohjahan on perusbrownie -pohja, jonka useat tekevät gluteenittomasti. Mukavaa päivää!

      Poista
  4. Moikka!
    Tosi hyvältä vaikuttaa ohje ja ajattelinkin tehdä tätä viikonloppuna, jopa kaksi kakkua.
    Jos teen jo launtaina browniepohjat ja kakut sunnuntaina heti aamusta niin miten/missä pohjat kannattaa säilyttää?
    Toinen kakku syödään heti sunnuntaina ja toinen maanantaina.
    Kerkeääkö varmasti hyytymään muutamassa tunnissa jos teen sunnuntaina aamusta ja iltapäivällä syödään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka,

      Kiitos :) Kiva kuulla, että aiot leipoa näitä kakkuja juhliinne! Jos teet pohjat etukäteen voit säilyttää niitä paistovuoassa peitettynä esim. kelmulla huoneenlämmössä. Peittele kunnolla, jotta pohjat eivät kovetu.

      Sinuna tekisin kummatkin kakut (mousset) la iltana. Hyydykekakuissa maku paranee kun saavat hieman vetäytyä (yön yli) ja on sitten varmasti hyytynyt kakku kunnolla. Jos et pysty tehdä lauantaina, niin hyydytä kakut pakastimen kautta, jolloin varmasti hyytyvät kunnolla. Sitruunamousse on paksua kyllä jo vuokaan laitettaessa :)

      Mukavaa leipomista!

      /Anni

      Poista

Kiitos kommentistasi!