keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Minikokoiset Runeberginkakut


Oi en vaan pääse yli näistä minikoikoisista kakuista. Päässä on edelleen sata ideaa ja reseptiä mitä tällä loistavalla minikakkupellillä voisi toteuttaa. No yksi resepti kerrallaan. Nyt oli runebergintorttujen aika ja ne leivottiin siis minikokoisten kakkujen muotoon! Runebergin päivää vietetään ensi viikolla 5. helmikuuta.




Kotona huokaistiin "ai että nämä ovat herkullisia, parempia kuin viime vuoden runeberginkakku" ja kyllähän nämä olivat hyviä, mutta niin oli tuo viime vuotinen kakkukin, käy kurkkaamassa! Syötiin heti 6 kappaletta per nenä. Onneksi avopuoliso vie työpaikalleen osan, niin ei ihan kahdestaan syödä vajaa viittäkymmentä torttua. Niin monta tästä taikinasta nimittäin tulee. Paiston kanssa tulee olla tarkkana ettei tule kuivia torttuja. Kostutukseen itse suosin punssia, mutta testasin tällä kertaa myös alkoholittoman version.

Minkälainen on teidän tämän vuoden Runebergintorttu? Vai suositteko perinteistä?

Ohje: (48 kpl)
100 g voita
1 dl sokeria
1 iso kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl piparimurskaa
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
0,5 dl kermaa

Mittaa voi ja sokeri isoon kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi.
Lisää kananmuna sekaan voimakkaasti vatkaten.
Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään toiseen kulhoon.
Lisää kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa voisokerivaahtoon.
Voitele minikakkupelti tai käytä vuokasprayta.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikina pellin koloihin.
Paista torttukakkuja 175 asteisen uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia.
Kokeile kypsyys puutikulla, uuneissa on eroja!
Jäähdytä minikokoiset runeberginkakut ritilän päällä.

Kostutus:
6 rkl omenamehua
1 tippa manteliaromia
1 rkl sokeria

Tai

4 rkl vettä
2 rkl punssia
1 rkl sokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja sivele sudilla kostuketta jäähtyneiden torttujen päälle.
Laita tortut lepäämään ja maustumaan jääkaappiin ainakin tunniksi.

Vinkki! Jos tykkäät kosteammasta tortusta, niin tee kostuketta lisää. 

Koristelu:
1 dl vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
2-3 tl sitruunamehua
pinkki tomuväri

Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri, väri (ripaus) ja sitruunamehu. Kun seos on tarpeeksi kiinteää laita se pursotinpussiin, leikkaa pussin suulle pienen pieni reikä ja pursota kuorrutetta pienien kakkujen päälle. Laita vadelmahillo myös pursotinpussiin ja pursota vadelmahillo lopuksi kakkujen päälle.

Vinkki! Voit myös dippailla minikakkuja hilloon!


Ihanaa viikonjatkoa! 

9 kommenttia:

  1. Saako manteliaromia ostettua ruokakaupoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, manteliaromia pitäisi kyllä löytyä isoimmista ruokakaupoista :)

      Poista
  2. Siis ihan mahtava idea! :D Itse meinasin tehdä runebergin donitseja jos vaan ehdin, mutta nämäkin ovat kyllä aivan ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) mä oon niin innoissani edelleen tuosta minikakkuvuoasta, että pitää kokeilla kaikkea silllä. Näistä tuli ylihyviä ja voi syödä monta, kun ovat niin pieniä!

      Poista
  3. Kaikki mini on vaan niin ihanaa! Mä oon tehny esim. minijuustokakkuja, ihan suupalan kokoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin - pieni on kaunista ja mini herkullista. Minijuustokakut ovat minulla listalla :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Nämä on niin söpöjä! :D Kun syö monta pientä, niin sehän ei haittaa, eihän? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osuit juurikin idean ytimeen :D Näitä saa syödä monta! Kiitos <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!