sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Herkullisin Porkkanapiirakka (pellillinen)


Kostea, pehmeä ja supermehevä! Sitä juuri tämä piirakka on! Oma suosikkikakkuni on ollut jo monen vuoden ajan porkkanakakku ja resepti löytyy blogista nimellä Maailman paras porkkanakakku. Etsin tuota ohjetta pitkään ja se on nimensä arvoinen. Se on täydellinen, ainakin minun makuun ja makuasioista ei saa kiistellä! Nyt muutin ohjeen piirakan muotoon - suoraan pellille. Voi luoja, että myös tämä porkkanapiirakka on taivaallista! Tehdessä söin jo kolme palaa ja piirakan reunat, ups. Tein piirakkapohjan kaksi päivää ennen kuorrutuksen tekemistä, että se sai maustua ja mehevöityä kunnolla. Tätä voisi kutsua maailman parhaaksi porkkanapiirakaksi.




Jokainen porkkanakakku, -piirakka tai -kuppikakku tarvitsee päälleen porkkanakoristeet. Yleensä teen koristeet itse muotilla, mutta tällä kertaa oikaisin ja koristelin palat valmiilla syötävillä porkkanakoristeilla. Kätevää ja helppoa!

Ohje:
1.5 dl taloussokeria
1.5 dl ruokosokeria
3 kananmunaa
3 dl auringonkukkaöljy
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
0,25 tl vanilja-aromia
300 g porkkanaraastetta
100 g pähkinöitä (jos allergioita jätä pois)

Mittaa sokerit, munat ja öljy kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
Anna piirakan jäähtyä pellillä ja jos on aikaa niin anna maustua ainakin seutraavaan päivään.
Valmista kuorrute ja levitä se piirakan päälle palettiveitsellä.
Paloittele piirakka isolla keittiöveitsellä ja koristele kakku koristeporkkanoilla.

Kuorrute ja koristelu:
100 g voita
6 dl tomusokeria
250 g tuorejuustoa

Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet - suos on jhiukan kuivaa ja kokkareista, älä välitä siitä seos tasaantuu kun lisäät tuorejuuston. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan. Lisää aromi. Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.


Mukavaa Sunnuntaita! 

14 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä ja varmasti maistuukin. Porkkanakakut ovat ollee minunkin suosikkileivonnaisia. Laitan ohjeen muistiin ja kokeilen joskus valmistaa gluteenittoman version.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna :) Pitää itsekin testata vielä tämä resepti gluteenittomana. Sitten jos gluteenittomanakin toimii yhtä hyvin, niin resepti on ihan täydellinen ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 :) ja niin herkullista!

      Poista
  3. Herkullisen näköistä, täytyykin kokeilla tuota reseptiä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ehdottomasti suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  4. Oii näyttää tosi hyvältä! Voisin tehdäkin seuraavana viikonloppuna!

    ❀ Cinderella Days ❀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 :) Tämä on parasta viikonlopun herkkua! Meillä meni just viimeiset palat alkuviikon herkutteluun. Mukavaa viikkoa!

      Poista
  5. Tätä tarjoillaan lasten synttäreillä �� Jäin miettimään kun mainitsit että anna pohjan maustua seuraavaan päivään ni säilytetäänkö jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiva kuulla! Jääkaapissa tai hyvin peitettynä huoneenlämmössä. Olen tehnyt molemmat. Pelti on vaikeaa saada mahtumaan jääkaappiin, joten tällä kertaa pidin huoneenlämmössä.

      Poista
  6. Tätä täytynee testata, kun kaapista löytyy sopivasti porkkanoita ja tuorejuustoa. Maailman paras -titteli tietysti houkuttaa myös kokeilemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D olen yrittänyt perustella taidokkaasti tätä titteliä, mutta tosiaan: Porkkanakakku on oma suosikkini ja tätä reseptiä etsin pitkään. Joka kerta tulee täydellisen mehevä, kostea, mausteinen ja kaikkea muuta. olen tehnyt pyöreän kakun, kuppikakut ja tämän piirakan samalla ohjeella ja 4 vuoden ajan. Kiva jos päätät kokeilla.

      Poista
  7. Vaikuttaa kyllä hyvältä, nam! Mutta onnistuisikohan sähkövatkaimella, kun en omista tehosekoitinta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä on siis niin ihanaa! Ja onnstuu kyllä käsivatkaimellakin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!