maanantai 2. tammikuuta 2017

Gluteeniton Pannukakku (pellillinen)



Vuoden ensimmäinen resepti on niinkin perinteinen kuin pellillinen pannukakkua! Meillä syödään pannukakkua melko usein aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi näin talvisin pakastettujen marjojen kanssa ja kesäisin tuoreiden marjojen kanssa. Kun tässä olen innostunut kokeilemaan gluteenittomia ohjeita, niin päätin kokeilla myös gluteenitonta pannukakkua. Koostumus oli erilainen - tuli meileen hieman vanukas. Pannukakku ei kohoillut uunissa yhtä paljon myöskään. Tärkeintä kuitenkin on että pannukakku oli hyvin herkullista ja teen sitä varmasti toistekin! 



Ohje:
4 munaa
1 l maitoa
5 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl voita tai öljyä
ripaus kardemummaa/vaniljaa tms. 

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Mittaa munat ja maito isoon kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. 
Lisää jauhot erissä koko ajan vatkaten. 
Lopuksi lisää suola, mausteet ja voi/öljy.
Vatkaa taikinaa vielä muutama minuutti. 
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista pannukakkua noin 30 min.

Vinkki! Hyvä vatkaus tekee taikinasta ja pannukakusta erityisen kuohkean. 


Tämän pannariohjeen voit tehdä myös sellaisenaan tavallisilla vehnäjauhoilla. Katso muita pannukakkuohjeitani linkeistä alapuolelta:





2 kommenttia:

  1. Hei! Kiitos ohjeesta! Eikä mikään vakava virhe, mutta tytärtäni nauratti tämä: "Vuoden ensimmäinen resepti on niinkin perinteinen kuin pallillinen pannukakkua! "

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kauheaa :D Kyllä nauratti minuakin! Kiitos kommentista, painovirhepaholainen on nyt korjattu! Aurinkoista viikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!