keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Cheddar-Skonssit


Täydellinen aamu alkaa ihanalla aamiaisella ja tässä aivan ihana vinkki aamupalapöytään! Tuore leipä aamiaispöydässä on täydellisyyttä. Oletko leiponut koskaan skonsseja? Niiden teossa pääset helpommalla, nimittäinne valmistuvat opeasti ja helposti. Skonssit kannattaa kuitenkin syödä uunituoreena, jolloin ne ovat parhaimmillaan. Nämä cheddar-skonssit ovat niin hyviä ettei ole huolta tuleeko ne syötyä tuoreena. Nämä herkut häviävät pöydästä nimittäin aika nopeasti. Hyvä idea vaikka viikonlopun brunssille vai mitä?




Ohje: (2 pyöreää skonssia)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl merisuolaa
2 tl leivinjauhoa
2 rkl sokeria
50 g voita
2 dl kermaa
1 dl cheddaria raasteena
1 kananmuna (voiteluun)

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi kylmä voi jauhoseokseen.
Lisää kerma, cheddar ja sekoita taikinaksi.
Muotoile taikinasta jauhoitetulle leivinpaperille kaksi pyöreää "leipää".
Leikkaa taikinaleikkurilla leipä kolmioiksi.
(voit myös kaulia taikinasta levyn, josta painella muotilla pyöreitä skonsseja)
Voitele kevyesti vatkatulla kananmunalla.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Ihanaa viikkoa!

6 kommenttia:

  1. Voiskohan kerman tilalla käyttää turkkilaista jogurttia. Tekkee mieli leipoa mut ei oo kermaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kyllä mä koittaisin sillä :) Kerro miten onnistui! Tulee hiukan terveellisempikin ;)

      Poista
    2. Hyvin onnistu. Aivan ihania ja tosi heleppo tehä

      Poista
    3. Mahtavaa :) kiva kun kävit kertomassa!

      Poista
  2. Olivat todella namia ja helppoja tehdä. Näitä on pakko tehdä uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Veera, tiedän nämä ovat kyllä niin ihania! Kiva kun kokeilit ja kävit kommentoimassa :) Taidan itse tehdä nyt Pääsiäisenä kun muistin nämä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!