maanantai 12. joulukuuta 2016

Suomi100 juhlavuosikakut Arabialle

Arabia juhlistaa satavuotista Suomea ensi vuonna juhlamukeilla, jotka kertovat tarinaa Suomen Itsenäisyyden eri vuosikymmeniltä. Meillä oli kunnia suunnitella ja toteuttaa KakkuKatrin kanssa näiden juhlamukien inspiroimat kakut Arabian kahvitustilaisuuteen viime viikolla.  

Juhlamukimallistoon kuuluu kymmenen erilaista mukia, joista valitsimme kakkujen ulkoasuun kolme meidän suosikkia. Kakut saivat nimensä mukien nimistä. 
Lisää kuvateksti

Huvila-Kakku

"Huvila
Heini Riitahuhta, 2017
Heini Riitahuhta (1975–) tuli mukaan Arabian Taideosastoyhdistykseen 2003. Huvila on kukka-aihe Riitahuhdalle omi-naisella piirrostyylillä. Se on fiini ja hienostunut koriste, joka heijastaa 1920-lukulaista henkeä kuten Huvilaan kuuluu. Käsivarapiirto modernisoi tunnelman juhlavuoteen 2017."

Kuva: Kakkukatri
 Myrna-Kakku

" Myrna
Olga Osol, 1937
Myrnan äiti on taiteilija Olga Osol (1905–1994). Hän nimesi astiastonsa amerikkalaisen näyttelijän, 1930-luvun supertähden Myrna Loyn mukaan. Runsas ja aito kultaus alkuperäisen kupin ja lautasen reunassa sekä filmitähden nimi toivat ripauksen ylellisyyttä Arabian astiasarjaan." 

Kuva: Kakkukatri
Kuva: Kakkukatri
Esteri-Kakku

"Esteri
Esteri Tomula, 1973
Arabian kauniimman arjen suunnittelussa 1960–1970-luvuilla oli mukana monia Esteri Tomulan (1920–1998) rakastettuja koristeita. Tomula suunnitteli oman koristeen Arabian tehtaan 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Kuppia ja lautasta peittävä kukkaornamentti sinisenä sekä ruskeana sai nimekseen Esteri."

Kuva: Kakkukatri

Kakkujen sisältä löytyy mehevä suklaakakku, pehmeä suklaamousse ja mustikkahillo. Kakut on päällystetty Squires Kitchenin kaulintamassalla. Yksityiskohtina sokeripitsiä ja käsin tehtyjä syötäviä sokerimassakukkia. 


Ihanaa alkanutta viikkoa! 

Lähde: Arabian lehditötiedote. Arabian juhlavuoden mukit kuvittavat Suomen itsenäisyyden vuosikymmenet. 20.10.2016. 

5 kommenttia:

 1. Hei!

  Hienoja kakkuja :). Minua kiinnostaisi kovasti miten myrna-kakun kukka on tehty? Onko kukan terälehtiin käytetty jotain valmista muottia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Kiitos :) KakkuKatri oli vastuussa Myrna-kakun kukista. Otan selvää ja palaan asiaan :)

   Poista
  2. Kukat on tehty tällä muotilla (ks. linkki) ja niitä on sitten muotoiltu pallotyökalulla: :)

   https://www.anninuunissa.com/ruusu-koristelumuotti-p-1115.html

   Poista
  3. Kiitos nopeasta vastauksesta. Pitää alkaa treena, jotta saisi onnistumaan yhtä kauniit kukat tytön yo-kakkuihin. Mummon toiveiden mukaan kahvikuppeina myrnat (ja mikäettei näin suomi 100v. vuoden kunniaksi). Kakku olisi viimeistelty ykistyiskohta samoin kukin koristeltuna :)

   Poista
  4. Ei kestä :) Katri käytti juurikin kahvikupin kuvaa "mallina" ja muotoili sen perusteella kukat. Kultaisilla helmillä ja tomuvärillä saa paljon aikaan myös kun viimeistelee kukan :) Ihania juhlia teille!

   Poista

Kiitos kommentistasi!