torstai 1. joulukuuta 2016

Mustaherukka-Suklaatryffelit


Nyt on tosi monta syytä olla innoissaan ja hypellä tasajalkaa! Ensinnäkin on joulukuun ensimmäinen päivä ja ensimmäiset joulukalenteriluukut on avattu! Tänään aloitamme verkkokaupalla pakkaamaan jokaisen tilauksen joulunpunaiseen silkkipaperiin ja joulukuun startin kunniaksi myös tänään tilattuihin paketteihin pakataan suklaaherkkuja!




No sitten näihin tryffeleihin. Olen monta kertaa hehkuttanut aitoja marja- ja hedelmäjauheita, jotka ovat myynnissä verkkokaupassani. Jauheet ovat aidoista marjoista ja hedelmistä jauhettuja, eivätkä ne sisällä keinotekoisia maku- tai väriaineita. Olen käyttänyt jauheita kuorrutteissa, kreemeissä, täytteissä, marengeissa ja jopa kakkupohjissa. Kakkutaikuri käytti juuri mansikkajauhetta kuppikakkujen kuorrutteessa. Nyt fantastinen mustaherukkajauhe pääsi maustamaan oi niin pehmeitä ja täyteläisiä suklaatryffeleitä! Jauheet ovat siis todella monipuolisia käyttötarkoituksiltaan.

Tummasuklaa ja mustaherukka sopii täydellisesti yhteen. Lisäksi mustaherukkajauhe, jossa tryffelit on pyöritelty on kauniin väristä ja tryffelit näyttävät syötävän hyviltä vai mitä?

Ohje: 
1,5 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
25 g voita
0.5 dl mustaherukka tomusokeria

Pinnalle:
Aitoa mustaherukkajauhoa

Rouhi suklaa pieneksi kulhoon.
Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle - odota muutama minuutti.
Sekoita varovasti tasaiseksi.
Lisää voi ja tomusokeri - sekoittele lusikalla muutama minuutti.
Jäähdytä ja sekoittele lusikalla vielä toisen kerran muutama minuutti.
Peitä kulho kelmulla ja laita massa jääkaappiin jäähtymään yön yli. 
Muovaa massasta kahdella lusikalla tai käsin palloja leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Laita pallerot hetkeksi jähmettymään jääkaappiin. 
Pyörittele sitten tryffeleitä mustaherukkajauheessa. 
Aseta valmiit makeiset halutessasi suklaavuokiin
Säilytä kylmässä ja pakkaa kultaisiin kohvehtirasioihin.


Herkullista alkanutta Joulukuuta!

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niimpä! Niin ihania saa aikaan tuolla jauheella <3 Kiitos kommentistasi :)

      Poista
  2. Tämä on kyllä houkuttava ohje ja nuo marja-ja hedelmäjauheet kuulostavat muutenkin mielenkiintoisilta. Pitää ehdottomasti muistaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena :) Marja- ja hedelmäjauheet ovat niin monipuolisia. Suosittelen ehdottomasti! Hyvää viikonloppua!

      Poista
  3. Minkähän verran tästä ohjeesta suunnilleen tulee valmiita tryffeleitä? Entä säilyvyys? Viileässä mutta kuinka kauan suunnilleen? Ihanan näköisiä ja menevät ehdottomasti testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tryffeleitä tulee parikymmentä riippuen siitä minkä kokoisia tekee. Tryffelit säilyvät jääkaapissa pitkäänkin. Käyttäisin aistinvaraista arviointia tässäkkäin reseptissä. Itse tehnyt karamellit ja suklaat eivät kestä yhtä pitkään kuin kaupan, koska niissä ei ole lisäaineita. En tekisi näitä varastoon yli kahta viikkoa pidempään. Tuoreina maistuvat aina parhaimmalta :) Mukavaa viikonlppua!

      Poista
  4. Ajattelin että teen enemmän tryffeleitä kerralla ja tein tuplasatsin massaa. Nyt se on ollut vuorokauden jähmettymässä eikä jähmety tarpeeksi! Missäköhän vika? Vai voiko jähmettymiseenkin mennä pidempi aika?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos viesitstä. Kylä hyytymisen pitäisi tapahtua heti kun massa viilenee. Mitä suklaata käytit? Tummaa? Mittasitko varmasti oikein aineet kun tuplasit?

      Jos massa ei hyydy edelleenkään, niin lämmitä se uudeestaan ja lisää suklaata (mielellään tummaa), jossa korkea kaakaopitoisuus. Pitäisi kyllä hyytyä, koska suklaa kovettuu aina kylmetessä vaikka olisikin sulatettu.

      Poista
    2. Käytin tummaa taloussuklaata, voisiko vika olla siinä? Määrät laskin oikein vastaamaan isompaa määrää.

      Poista
    3. Vika voi olla suklaassa. Fazerin taloussuklaassa on tosi alhainen kaakaopitoisuus. En kyllä silti ymmärrä ettei hyydy. Onko se kuitenkin jonkun verran hyytynyt? Mutta ei kokonaan? Sinuna tosiaan kuumentaisin uudestaan ja lisäisin jotain tummaa suklaata (kaakaopitoisuus ainakin 50%) esim. 100 g. Huomio kuitenkin, että pyöreittelyn jälkeen tryffelit kuitenkin jäävät pehmeiksi eivät ole kovia palloja. Säilytys aina jääkaapissa :)

      Poista
    4. Hieman on hyytynyt mutta ei niin että siitä saisi palloja pyöritettyä tai että pysyisivät kasassa. Kokeilen siis uudelleen lämmitystä ja lisään joukkoon muuta suklaata, kiitos vinkistä! :) Maku on kyllä erinomainen, menisi kyllä ihan lusikalla syödenkin ��

      Poista
    5. Voi harmillista, että kävi näin. Jos sinulla on kiire tryffeleiden kanssa, niin hyydytä pakkasen kautta :) Pidät peukut, että nyt onnsituu ja lisään ohjeeseen tuon kaakaopitoisuuden. Voi nämä ovat kyllä hyvin lusikallakin syötynä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!