keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Mini-Maustekakut Valkosuklaakuorrutuksella


Voi ihanuutta! Miten söpöjä mini-kuivakakut voivat olla! Olen saanut paljon toiveita uusista minikakkupellillä tehtävistä ohjeista. Minikakut ovat selvästi ollut tämän joulun suosikkeja! Mikä ihana lahjaidea! Suunnittelin pienet maustekakut, joita meillä syödään jouluna - tein näitä nimittäin ison satsin pakkaseen. Kuten isotkin kuivakakut - paranevat nämäkin ajan kanssa, kunhan paiston kanssa on tarkka. Liika paisto kuivattaa kakut.




Näissä mini-maustekakuissa maistuu kaneli, neilikka, inkivääri, kardemumma ja vanilja! Viimeistelin herkulliset minikakut eli täydelliset jouluiset suupalat vielä valkosuklaalla. Näitä voi syödä monta! Katso myös tämä ohje: Minikokoiset VaniljakuivakakutHuomenna blogissa muita ihania lahjavinkkejä läheisille leivottavaksi. Tällä kertaa jotain suolaista ja makeaa! Pysy siis kuulolla!

Ohje: (noi 3 pellillistä eli 72 kakkua)
3.5 dl vehnäjauhoja
1.5 tl sooda
0.5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
0.5 tl neilikkaa
0.5 tl inkivääriä
1 tl jauhettua kardemummaa
2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
100 g voita
0.5 dl luonnon jogurttia 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele minikakkupellin kolot kevyesti.
Sekoita jauhot, sooda, ja mausteet keskenään kulhossa.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 
Sulata voi ja sekoita jogurtti siihen. Jätä sivuun.
Lisää jauhomausteseos koko ajan sekoittamalla vaahtoon.  
Lopuksi lisää jogurttivoi ja sekoita kunnolla.
Laita taikina isoon purotinpussiin.
Pursota taikina minikakkupellin koloihin.
Paista minikakkuja noin 7-10 minuuttia uunin keskitasolla. (Tarkista kypsyys puutikulla)
Anna kakkujen levätä hetki pellillä ja jäähdytä lopuksi minikakut ritilän päällä.

Vinkki! Tarkkaile paistoa, etteivät mini-maustekakut kuivu liikaa. Uuneissa on eroja!

Kuorrutus:
100 g Valkosuklaata

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja nostele suklaaviivoja kakkujen päälle.
Laita kakut hetkeksi jääkaappiin, niin suklaa jähmettyy kakun päälle.


Mukavaa keskiviikkoa!

8 kommenttia:

  1. Hei, voisiko tämän tehdä yhteen isompaan kakkuvuokaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, voi tottakai. En ole itse kokeillut, joten en osaa sanoa minkä kokoinen vuoka on vetoisuudeltaan paras. Voi myös tuplata taikinan jos haluaa tosi ison kakun. Luonnollisesti silloin pidempi paistoaika :)

      Poista
  2. Hei,
    montako pellillistä tästä ohjeesta tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Leena, hyvä huomio korjaan sen reseptiin. Noin 3 pellillistä :)

      Poista
  3. Mun on ehkä pakko tilata tuollainen minikakkupelti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi kuin suositella Jenni ;) Kannattaa tosin olla nopea. Peltejä ei ole kuin muutama jäljellä ja lisää ei enää tule ennen joulua. Tosi suosittuja ovat olleet.

      Poista

Kiitos kommentistasi!