lauantai 3. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän Pätkis-Kuppikakut


Mitä sinä aiot leipoa Itsenäisyyspäiväksi? Minulla on ollut tapana leipoa aina jotain herkkua, jonka koristelussa tai väreissä näkyy sinivalkoisuus. Kansallisväreihin leivottuja suupaloja on kiva napostella samaan aikaan kun Linnanjuhlien pukuloistoa saa ihastella ja ehkä vähän arvostellakin kotisohvalta.




Tällä kertaa hehkuttelen näitä ihania Pätkis-Kuppikakkuja, jotka ovat kestosuosikkejani! Blogista löytyykin ohje jo entuudestaan erilaisella koristelulla. Tämä resepti on itseasiassa yksi ensimmäisistä blogini resepteistä. Nyt ajattelin muistuttaa näistä herkuista uudemma kerran. Ohje on helppo eikä vaadi vatkailua muffinssitikinan osalta. Pätkis-Kuppikakut eli muffinssit maistuvat ihanilta jopa ilman kuorrutusta!

Minimuffinssit: (noin 40 kpl)
100 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
noin 100 g pätkiksiä
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa

Sulata voi ja anna jäähtyä kunnolla.
Sekoita kuivat aineet ja paloitellut pätkikset isossa kulhossa.
Vatkaa kevyesti sulatetun voin joukkoon jogurtti ja munat.
Sekoita hyvin kuivat aineet voijogurttiseokseen nuolimella kääntelemällä.
Jaa taikina minimuffinipellille joka vuorattu valkoisilla paperivuoilla.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Tarkista kypsyys tikulla.
Jäähdytä muffinit jäähdytysritilällä.

Kuorrute: 
150 g tuorejuustoa
50 g voita
3 dl tomusokeria
sinistä pastaväriä

Vatkaa tomusokeri ja voi sähkövatkaimella tasaiseksi.
Vatkaa joukkoon kylmä tuorejuusto.
Lisää pastaväri.
Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa (muutama minuutti).
Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele lumihiutaleilla.


Herkullista viikonloppua!

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!