torstai 15. joulukuuta 2016

Gluteeniton Pipari-Valkosuklaakakku


Tein hetki sitten gluteenittoman sokerikakkupohjan. Siitä tuli ihana, ilmava, pehmeä ja kevyt. Päätin käyttää sen joulukakkuun, jonka koristelin överikakkukurssilla, johon otin osaa joulukuun alussa. Kakku sai sisälleen ahhh niin ihanan piparkakkumoussen, jonka sekaan laitoin ihan oikeaa piparimurua - gluteenitonta toki - gluteenittomien piaprkakkujen ohjeen löydät täältä.  Kurssilla tehtiin myös valkosuklaakuorrute, joka sopi kuin nenä päähän tähän kakkuun. Kuorrutteen reseptistä kunnia kuuluu Dr.Sugarin Jinnalle. Värjäsin osan kreemistä punaisella pastavärillä ja tein sokerimassasta mistelinoksia kakun päälle! Ihastuin kakkuun ikihyviksi niin maun kuin ulkonäönkin suhteen. Tätä täytyy ehkä tehdä aatoksi! 



Gluteeniton Kakkupohja

Valkosuklaa-Piparkakkumousse:
2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata 

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. 
Murskaa piparit (noin 3-4 tav. piparin kokoista piparkakkua).
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. 
Lisää tuorejuusto koko ajan vatkaten ja sitten sula suklaa nauhana edelleen vatkaten.
Lisää lopuksi piparkakkumuru ja kääntele mousse sekaisin.
Laita kylmään odottamaan.

Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakku kolmeen osaan.
Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
Kostuta jokainen kerros vaniljamaidolla.
Jaa piparimousse kahteen väliin.
Vedä kelmu kakun yli ja laita tekeytymään jääkaappiin esim. yön yli. 

Valkosuklaakuorrute:
130 g valkosuklaa
175 g voita
1 tl vaniljasokeria
100 g tuorejuustoa
4-5 dl tomusokeria
punainen pastaväri

Sulata ja jäähdytä valkosuklaa
Vaahsota voi ja vaniljasokeri sileäksi vaahdoksi.
Lisää ensin valkosuklaa koko ajan vatkaten.
Lisää tuorejuusto koko ajan vatkaten.
Lisää lopuksi tomusokeri erissä koko ajan vatkaten, kunnes kreemi on kuohkeaa.
Ota kakku vuoasta ja kuorruta palettiveistä käyttäen ohut kerros kreemiä.
Siirrä kakku jääkaappiin ja värjää osa kreemistä esim. punaiseksi.
Kun kakku on hyytynyt jääkaapissa hetken niin kuorruta toinen kerros kreemiä kakun päälle.
Jos haluat kaksi värisen, niin levitä punaista kreemiä alaosaan ja vaaleaa yläosaan.
Viimeistele palettiveitsellä ja siirrä jääkaappiin.

Koristeet: 
Vihreä muotoilumassa
Punainen muotoilumassa
vaahtokarkkeaj ja lumipalloja
nonparelleja

Misteli koristeet on tehty tällä painettavalla mistelimuotilla Squires Kitchenin muotoilumassoista, jotka kuivuvat nopeasti ja joista on helppo tehdä kauniita koristeita tai hahmoja.


Ihanaa joulun odotusta!

4 kommenttia:

  1. Onkin oikein kaunis tämä kakku ja kävisi tosiaan hyvin makunsa ja ulkonäkönsä puolesta jouluherkuksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) harmi kun tämä on jo syöty. Oli niin hyvää, että aatoksi leivottava uusi ;)

      Poista
  2. Tämä on niin kaunis, ihailin jo instassa! Ja herkullisen kuulloinen sisältäkin :P Ihanaa joulunodotusta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) nyt toivotan jo herkullista uutta vuotta!

      Poista

Kiitos kommentistasi!