torstai 10. marraskuuta 2016

Browniepohja ja asiaa mitta-astioista + arvonta


Eikö ole herkullisen kesäinen tuo hyydytetyn sitruunajuustokakun kuva? Pääosassa kuvassa on kuitenkin tuo mehevä browniepohja, jonka ohjeen voit napata talteen alempaa. Tässä postauksessa pohdin muutakin - nimittäin mitta-asioiden käyttöä ja mittaamista leivonnassa. Kuinka tarkkaa se on? Miten sinä teet sen? Grammoina, deseinä vai silmämääräisesti?



Sain Orthexilta testiin erilaisia mitta-astioita ja näppärän pienen kattilan. Tykkään, että leivonnassa välineet ovat kunnossa - puhtaita, laadukkaita ja käteviä. Orthexilta minulla on ollut jo entuudestaan käytössä mittakannut, jotka on helppo pinota sisäkkäin tilan säästämiseksi. Nyt ihastuin tähän ihanaan muoviseen mittalusikkasarjaan, jossa on maustemitta, teelusikka, ruokalusikka, puolikas desimitta ja desimitta - kiinnitys hauskalla nepparilla varmistaa, että mitat ovat aina samassa paikassa leivontaprojektin alkaessa. Mielestäni läpinäkyvät astiat tekevät mittaamisesta havainnollisempaa. 


Olen itse leipuri, joka mittaa tarkasti tilanteen mukaan. Macaron leivoksia tehdessä kaikki tehdään gramman tarkkuudella ja voin kertoa, että silti piilee mahdollisuus, että jokin menee vikaan. Piirakoita, pullaa ja muffinsseja tehdessä mennään usein silmämääräisesti. Varsinkin mausteita suolaa, vaniljaa, kardemummaa ja muita laitan "ripauksissa" - niin, että tuntuu hyvältä. Tutut reseptit on aina helpompi tehdä "muistista" soveltaen. Vielä en ole epäonnistunut, joten väitän että myös leivonnassa voi hiukan soveltaa!

Meitä on moneen junaan. Minulla on ystäviä, jotka sanovat noudattavansa erittäin tarkasti ohjeita ja jos tarkkoja ohjeita ei ole niin metsään mennään. On sanottu, että ruoanlaitossa sovelletaan, mutta leivonnassa noudatetaan tarkasti reseptiä. Oletko samaa mieltä? Vai erottaako tarkkuuden ja silmämääräisen se missä tehdään? Ammattileipurit varmasti noudattavat reseptejä tarkemmin, jotta laatu pysyy tasaisena. Lasten kanssa leipovat sanovat, että on pakko olla joustoa, koska lapsien mittakäsi vähän vaihtelee tilanteen mukaan!

Mittaamisen lisäksi leivonnassa kuitenkin on tärkeää puhtaat astiat, leipurin otteet ja maltti. Saan paljon kysymyksiä varsinkin koskien sokerikakkupohjaa ja sen onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä. Sokerikakkupohjassa mittaamisen lisäksi tärkeää on isot puhtaat tilavat kulhot, vaahdotus, munien tuoreus ja se ettei taikina lässähdä esimerkiksi liian kovasta kääntelystä jauhoja lisättäessä. 



Browniepohjasta on moneksi! Käytän sitä itse hyydytettävien kakkujen pohjana tai lisään siihen esimerkiksi keksejä tai muuta herkkua, jolloin saa tehtyä helposti maistuvia browniepaloja, jotka maistuvat lapsille ja suklaata rakastaville aikuisille.


Tässä reseptissä mittaan tuotteet melko tarkasti. Miten muuten on tuon desimitan kanssa, tasoitatko pinnan kun mittaat jauhoja vai heristätkö mitasta ylimääräiset jauhot jauhopussiin? Tämäkin on kuulemma tarkka juttu osan mielestä? Minä kuulun jälkimmäiseen.

Browniepohja:
75g suklaata
50g voita
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Pingota 22cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti.
Sulata voi kattilassa ja sulata sitten suklaa paloina joukkoon - sekoita.
Kaada voisuklaa isompaan kulhoon ja lisää sokerit sekä suola sekoittaen.
Lisää vielä kananmuna ja sekoita hieman rivakammin.
Sekoita kaakaojauhe jauhoihin ja sihtaa parissa osassa taikinaan.
Kun taikina on tasaiseksi sekoiteltu, niin kaada se vuokaan.
Paista pohjaa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.
Anna jäähtyä kunnolla. Käytä esimerkiksi hyydytettävien juustokakkujen pohjana.


Mitta-astioiden lisäksi jokaisella kotileipurilla pitäisi olla pieni näppärä kattila, jossa sulattaa voita, suklaata tai, jossa voi keittää ganachet ja kotitekoiset karamellit. Mielellään kattilassa saisi olla nokka, jonka avulla kaadat esimerkiksi sulan suklaan kätevästi taikinaan. 

Tämä yhden litran GastroMax kasari on loistava juuri sulatukseen! Käytin sitä brownietaikinan teossa - kohdassa, jossa voi ja suklaa sulatetaan ennen taikinaan lisäystä. Kasari on pieni ja näppärä ja mikä parasta sen sisällä mitta-asteikko, joten voit mitata ainekset suoraan kattilaan! Kasari kestää myös uunin ja pesunkoneen. 



Jätä sähköpostiosoitteesi ja kommentoi miten sinä mittaat leipoessa ja osallistut pienen tuotepaketin arvontaan! Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 13.11. asti. 

Yhteistyössä:


88 kommenttia:

  1. Olen leivonnassa aika tarkka.Mittaan varsinkien uusien reseptien ainekset tosi tarkkaan,mutta jos kyseessä on tutumpi ohje,esim.pullataikina,jauhoja laitan miten hyvälle tuntuu.Se riippuu hieman ohjeesta ja siitä kuinka tarkkaa aineksien oikein mittaaminen onnistumisen takaamiseksi on.Myös omalla kokemuksella on merkitystä.
    pauliina.leminen@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Mittaan leipoessa aina kaikki aineet erittäin tarkasti, toki uutta reseptiä testattaessa lisäilen esim mausteita maun mukaan jos on tarvetta �� hennariina.n@luukku.com

    VastaaPoista
  3. Minulla on metalliset mittakupit ja -lusikat, mutta joskus mittaan vapaalla kädellä... Riippuen siitä, mitä olen tekemässä. :)
    minkamaaria@suomi24.fi

    VastaaPoista
  4. Mittaan ja luen ohjetta pilkuntarkasti, muuten menee metsään

    VastaaPoista
  5. Meillä on kaikki oikeat mittavälineet aina hukassa, joten käytän yleensä juomalaseja ja lusikoita. Eikä mikään ole niin kamalan pahasti epäonnistunut tähän mennessä... :D

    xevex82(at)gmail.com

    VastaaPoista
  6. Mittaan kyllä tarkasti ja siksi mukaan arvontaan mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Mittailen suht. tarkasti.

    paivi_h83[at)Hotmail.com

    VastaaPoista
  8. Mittailen uudet ohjeet millin tarkasti. Vanhat jo vuosia sitten hyviksi todetut ohjeet saattaa mennä välillä mustatuntuu-tyylillä. Ehkä asiaan vähän vaikuttaa lapset (4 omaa ja 2 plus) ja heidän kanssaan yhdessä leipominen :). Jäin muuten kaipailemaan kuvan hyydytetyn sitruunajuustokakun ohjetta. En löytänyt sitä arkistoistasi.

    Ihanaa talvista marraskuuta :)

    pirjo.gustafsson@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  9. Aika suuripiirteisesti mittailen ja useasti ilman mittakuppeja.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Usein aikalailla tarkasti ja tasaisilla mitoilla. Tomusokeri on yksi niistä harvoista tuotteista, jonka laitan mukaan aina silmämääräisesti! :D
    roosaarg@hotmail.com

    VastaaPoista
  11. Pääsääntöisesti mittaan tarkasti, varsinkin uusissa ohjeissa tai sellaisissa missä mielestäni mitan täytyy olla tarkka :) lapsen kanssa leipoessa ja tuttuja ohjeita käyttäessä ei mielestäni niin tarkka tarvitse olla, enkä myöskään koskaan sormella vedä ylimääräisiä jauhoja pois, vaan heiluttelen liiat takaisin :) pullataikinaan jauhot menee aina summassa :)

    anette.sillanpaa@hotmail.com

    VastaaPoista
  12. aika tarkasti mittaan jos lukee grammoina mittaan vaaalla ja jos lukee mittoina niin mittaan tarkasti mitoilla.

    jessicalonnberg@hotmail.com

    VastaaPoista
  13. Mitataan ja sormituntumalla loput! Ei se niin tarkkaa ole, lopputulos ratkaisee.

    VastaaPoista
  14. En ole mitenkään tarkka mittailija vaan käytän ties mitä kuppia tai lusikkaa, mikä sattuu olemaan lähettyvillä. :D
    suvi.pehkonen(at)luukku.com

    VastaaPoista
  15. Desimitalla ja pikkulusikalla mittaan, joskus onnistuu ja toisinaan ei :) riiti81(At)gmail.com

    VastaaPoista
  16. Mittailen normi lusikoilla ja desimitalla sekä mututuntumalla :D
    idatraff(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  17. Desimitoilla ja lusikoilla, ei oo niin justiinsa. :)

    katatei79@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Mittaan tarkasti ohjeen mukaan.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  19. Sokerikakkupohjaa tehdessä punnitsemaan aineet tarkoin. Pullaa ja sämpylöitä tehdessä en käytä ohjeita vaan näppituntumalla mennään! siniklamsa@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Ainakin uusia reseptejä kokeillessa ja macaronseja tehdessä mittaan tarkasti. Luottoresepteissä, joiden tietää toimivan ei niin tarkalla mittaamisella, mittaamisen saattaa tehdä huolettomammin mittasarjan ja perus ruokailuvälineiden avulla. outivar@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Leipoessani mittaan aineet tarkasti, en kuitenkaa grammoina ( en omista vaakaa) vaan ihan mitta lusikoilla ja astioilla. Jos on kyseessä taikina esim. pullaan tai piirakka pohjaa niin silloin jauhojen määrää kyllä mittailen myös silmämääräisesti ja tuntuman mukaan. Jauhoja mitetessa minäkin "ravistan" mittaa, että saan jauhojen pinnan tasaiseksi :)

    VastaaPoista
  22. Ja s.posti osoite unohtui eli terhi.itkonen@klumbus.fi

    VastaaPoista
  23. Leivo työkseni joten grammalleen kaikki yleensä leivon ja muunnan kaikki ohjeet deseistä grammoiksi nopeuttaakseni leivontaa. Kotona tulee usein leivottua ja mittailtua silmämääräisesti "vähän tota ja ripaus tätä ja pikkuisen vielä tuosta" metodilla 😊
    sinikka.rusila@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Olen sellainen hälläväliä mittaaja ja sen kyllä huomaa, ei aina onnistu. :)
    (varisxi(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  25. Jos kyseessä on itselleni uusi resepti, niin mittaan suht koht tarkkaan. Olen tosin aika ..hmm.. taiteellinen ja malttamaton, joten uusiakin reseptejä saatan alkaa tuunailemaan ja vaihtelemaan ainesosia kesken kaiken. Sitten, kun resepti on tuttu, niin alan heittelemään ainesosia ihan fiiliksen mukaan! Kun taidot karttuu, niin osaa suunnilleen arvioida ainesosien suhteita, miten tulee oman suun mukainen ja vielä rakenteeltaan ok tuote.
    Mikäli tarvitaan jotain esim. juhlia varten muidenkin syötäväksi, niin sitten pysyttelen tutussa reseptissä ja yritän pysyä suunnilleen tarkoissa mitoissakin ;) talviuninalle(at)gmail.com

    VastaaPoista
  26. Mittaaminen ei ole vahvin puoleni arjen ruoanlaitossa; luotan enemmän silmämääräiseen arvioon koostumusta ja makua tarkkaillen. Mut sit kun teen jotain (uutta) reseptin kanssa, olen perfektionistisen tarkka määrien suhteen :D

    susamaikki@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Minäkin karistan ylimääräiset jauhot mitasta pois. Ei se oo niin tarkkaa :P


    cloudberryshake (at) gmail.com

    VastaaPoista
  28. Täytyy sanoa, että minä olen yleensä ihan millin tarkka näissä resepti/ruoanlaittoasioissa. Sillä voi olla asiaan jotain tekemistä, että työskentelen laboratoriossa ja siellä mittausasiat on niin tärkeitä :D
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  29. Mittalusikat ja desin mitta käytössä ,mutta usein menee sinnepäin tuntumalla.
    Tyttiklemetti@luukku.com

    VastaaPoista
  30. Pyrin mittaamaan tarkasti leipoessa, ruuanlaitossa se ei ole niin nuukaa!
    miianblogi(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
  31. Mittalusikoita käytän aina, tai 1 dl mittalusikkaa oikeastaan. Perus teelusikkaa olen aina käyttänyt jos tarvitsee lisätä pari teelusikallista jotain aineista taikinaan (: Helppokäyttöinen vaaka on myös todella käteväksi leipoessa! (:

    amanda.ahola12@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Minulla vähän vaihtelee mittaustapa. Tutussa reseptissä käytän desimäärää, mutta jos on joku ihan uusi kokeilu, niin mittaan tarkemmin.:)
    titantupa@gmail.com

    VastaaPoista
  33. Itse olen todella tarkka mittaamisessa. Paitsi leivät ja pullat menee silmämääräisesti
    annajankeri@luukku.com

    VastaaPoista
  34. Metallinen mittakuppi ja lusikat ovat käytössä. Niillä mennään! :P

    saraana.makela@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Mulla on käytössä desimitta ja lusikat. Pyrin mittaamaan aika tarkasti :)
    emmih96@hotmail.com

    VastaaPoista
  36. Minä mittaan lähes kaikki keittiövaa'alla, on paljon tarkempi kuin vetomitat. Pienemmät määrät kuten tl ja rkl mittaan puolestaa vetomitoilla :)

    aripekkaojala@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Ollessani töissä mittaan kaikki grammalleen mutta kotona sovellan reseptejä koska tykkään testailla kaikkea 😅 tykkään ennemmin grammamääräsistä ohjeista kuin desi.

    VastaaPoista
  38. Mitalla tasamitat
    Marjajkivinen@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Tutut reseptit tulee tehtyä rennommin rantein, kun taas uusien kanssa olen tarkempana, mutta kuitenkin omaa makua mukaillen! :)
    fani_92_@hotmail.com

    VastaaPoista
  40. Airiina
    Mittaan aika tarkasti esimerkiksi kakkujen suhteen, leivät teen miten olen tottunut aina arvioimaan. Mitat ovat noin 30 vuotta vanhoja häälahjaksi saatuja muovisia.

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  41. Mittaan kyllä tarkasti ja mittoja on tullut hankittua vähän joka lähtöön. :)

    sannamaria77 at gmail.com

    VastaaPoista
  42. Mittalusikat ja desimitat mulla tarkasti käytössä :)
    nelliina at yahoo.com

    VastaaPoista
  43. Fiiliksellä teen yleensä tutut ruoat, mutta jos ensimmäistä kertaa kokeilen jotain uutta, on kaikki mittalusikat käytössä :D
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  44. Kiva postaus, Anni :) Minulla on ahkerassa käytössä keittiövaaka, jolla tykkään punnita useimmat leipomisessa käytettävät aineet :)
    erja.renko(at)gmail.com

    VastaaPoista
  45. Mukana ollaan! Käytän aika orjallisesti mittalusikoita, desimittoja ja keittiövaakaa..

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  46. Mittaan tarkasti, joten käytössä mittalusikat, desimitat ja keittiövaaka on myös aina käytössä. texas-86 (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  47. Heh, tunnen itseni vähän pikkutarkaksi, mutta nykyään mittaan kaikki ainekset jauhoja myöten grammapuntarilla... Mutta konsti itseasiassa helpottaa leipuria ja vähentää tiskiä, kun kaikki ainekset voi mitata samalla kertaa :) Tosin alun perin jouduin turvautumaan puntariin, koska kunnolliset desimitat puuttuivat... Ehkä nyt onnistaisi, niin saisin niidenkin puutteen korvattua! ;)
    mykramilla(at)gmail.com

    VastaaPoista
  48. Yleensä mittaan ainesosat hyvin tarkasti, mutta tutumpien reseptien kanssa menen usein näppituntumalla :) ennii.11@suomi24.fi

    VastaaPoista
  49. Parempi mitata tarkkaan kuin katua. =)
    -Noora
    nono alaviiva kaksi nolla alaviiva nolla kaksi miukumauku hotmail piste com

    VastaaPoista
  50. Suurinpiirtein mittoja käyttämällä, osa ainesosista näppituntumalla sinnepäin. Tosin nykyisin keittiövaa'an kanssa on tullut välillä käytettyä tarkempiakin määriä. Ja jos uskallan vielä leipoa macaroneja (kaksi kertaa kokeillut ilman kunnon onnistumista), niin sitten tarkoilla grammamitoilla.

    VastaaPoista
  51. Leipoessani esim kakkuja, mittaan tarkasti grammalleen vaakaa käyttäen. Muuten olen suurpiirteinen leipuri.
    liepukka2009(at)windowslive.com

    VastaaPoista
  52. Mittaan kyllä varsinkin leivonnassa ainesosat. Kuivissa aineissa mittaaminen on erityisen tärkeää. Vaakaa en käytä, vaan ihan desimitoilla mennyt. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  53. Leivonnassa leivinjauheet ja mausteet mittaan melko tarkkaan. Vehnäjauhot ja sokerit "sinne päin". Tilanteesta ja leivottavasta tietysti riippuen. :) kristiina.sankari (@)gmail.com

    VastaaPoista
  54. mittaan tilanteesta riippuen desimitoilla, laseilla, vaa'alla... töissä sit tietenkin tarkemmin, kuin kotona!

    anni.rutanen@edu.hel.fi (tai jotain muuta kauttakin voi viestiä!)

    VastaaPoista
  55. pyrin mittaamaan tarkasti, joskus vähän sinnepäin. pirpanaunelmia@hotmail.com

    VastaaPoista
  56. Riippuu vähän käytettävästä ohjeesta, tarvittaessa kyllä ihan keittiövaa'allakin mittaan :) sadekeinanen@suomi24.fi

    VastaaPoista
  57. Perus leivontaan mikä on tuttu (pullat, sämpylät,letut) niin mutu tuntumassa menee mutta kaikissa vähänkin vaativissa käytän mittaa ja vaakaa. Itsellä käytössä iän ikuiset mittalusikat ja uudet ovat olleet jo pitkään ostoslistalla :D
    Radiogirl--@hotmail.com

    VastaaPoista
  58. Mittoja ja vaakaa. Vaaka on varmin 👍😊
    jasmiina.jussila95@gmail.com

    VastaaPoista
  59. Olen kova soveltamaan keittiössä: mittaan tarkasti vain, jos on pakko. Usein leivonnassa on, mutta tutumpien reseptien kanssa sovellan, ruokaa laittaessa ihan huolellakin. :) minna . reipas (at) gmail . com

    VastaaPoista
  60. Leivonta vaihtelee kovasti tuloksien kanssa! Toisinaan valmistan mielettömän upeita ja hyviä.. sitten on niitä päiviä kun kaikki menee pieleen. Soveltaminen EI todellakaan onnistu. :D toisin kuin ruuanlaitossa! <3
    ssofia.o@hotmail.com

    VastaaPoista
  61. Leivonta vaihtelee kovasti tuloksien kanssa! Toisinaan valmistan mielettömän upeita ja hyviä.. sitten on niitä päiviä kun kaikki menee pieleen. Soveltaminen EI todellakaan onnistu. :D toisin kuin ruuanlaitossa! <3
    ssofia.o@hotmail.com

    VastaaPoista
  62. Itse tykkään valmiita ohjeita seuratessa mitata aineet tarkasti mittalusikoilla ja -kulhoilla. Tehdessäni tuttuja leivonnaisia uskallan enemmän kokeilla uusia juttuja ja soveltaa :) Jos leivon jotain terveellistä herkkua, tykkään tehdä omat reseptit, jolloin laitan mitä milloinkin vain ilman kummoisempia mittoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähköposti unohtui, se on siis anna.bbrander@gmail.com

      Poista
  63. Tarkasti mittaan, vaa'alla tai mitoilla ☺
    jonnakin(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  64. Vähän turhan hutiloiden...vähän sinne päin tyylillä.
    T: fisunen (fisunen@gmail.com)

    VastaaPoista
  65. Vanhalla ortexin mitalla mutta enemmän menee sinne päin ja vähän vielä päälle��
    whyangelcry@gmail.com

    VastaaPoista
  66. Henna28
    Mittaan aika tarkasti, täytteitä ja kuorrutteita teen aina hieman runsaammalla kädellä kuin ohjeessa, saan näin muhkeimpia. Leivonta on hauskaa ja harrastan sitä usein.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  67. Mittaan aina ainekset, mutta se miten tarkasti vaihtelee. Pullat, piirakat ja tutut leivonnaiset mitaan vähän sinnepäin. Mutta kun kokeilen uusia reseptejä tai teen sellaisia leivonnaisia joissa on oltava todella tarkka mittaan tarkasti. (Kokemusta on kun mittasin hutiloiden) Mutta leivonnan tulee olla hauskaa enkä ota mittaamista niin vakavasti😊

    hedelmakarkki25@gmail.com

    VastaaPoista
  68. Minulla on metalliset mittakupit, muut mittaan ailmämääräisesti lusikoilla.
    s.kansakoski(at)luukku.ocm

    VastaaPoista
  69. Meillä on käytössä kahvikupit ja ihan perus teelusikat ja keittolusikat. Kunnon mittavälineet siis olisivat tarpeen!
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  70. Metallisilla mittakupeilla ja tavallisilla lusikoilla! emilia_ho@hotmail.com

    VastaaPoista
  71. Leivonnassa toivoisin käytettävän enemmän gramma-määriä, etenkin tarkkuutta vaativissa ohjeissa. Desi, puolen desin ja tee-lusikka mittoja käytän ahkerasti. Lemppariohjeet sujuvat ilman mittauksia niin, kuin ruoan laittokin. :) (koivikonkatveessa@gmail.com)

    VastaaPoista
  72. Leivonnassa toivoisin käytettävän enemmän gramma-määriä, etenkin tarkkuutta vaativissa ohjeissa. Desi, puolen desin ja tee-lusikka mittoja käytän ahkerasti. Lemppariohjeet sujuvat ilman mittauksia niin, kuin ruoan laittokin. :) (koivikonkatveessa@gmail.com)

    VastaaPoista
  73. ihana blogi sulla, onneksi eksyin tänne. mutta yksi parannustoive: olisi kiva, jos linkit aukeaisivat uuteen ikkunaan/välilehteen, eikä tähän samaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava vinkki :) Joka on nyt tässä postauksessa jo korjattu! Kiitos kun kävit kommentoimasta. Välillä ei osaa ajatella lukijan kannalta ihan 100%. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  74. Jos leivon sämpylöitä, pulllaa tms niin en pahemmin mitään mittaile, mutta muuten kyllä pyrin suhkot tarkkaan mittaamaan käyttämällä mittavälineitä.
    mariah-79@suomi24.fi

    VastaaPoista
  75. Pyrin mittaamaan mahdollisimman tarkkaan. Käytössä 5dl teräs mitta ja muovinen 1dl mitta, joka halkesi pohjasta, joten uuden hankinta edessä.
    kkaikusalo@gmail.com

    VastaaPoista
  76. Riippuu siitä mitä leivon. Pulla- ja sämpylätaikinan teen ilman tarkkoja mittoja. Jos leivon jotain uutta,mittaan aika tarkasti kaiken. Käytössä desimitta ja digitaalinen vaaaka.

    VastaaPoista
  77. Mittaan aina ainekset tarkasti desimitoilla ja mittalusikoilla. Tasoitan pinnan ravistamalla.
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  78. Pyrin mittaamaan melko tarkasti mittalusikoilla yms. ja vaa'alla. Tiina P osallistuu arvontaan: tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    VastaaPoista
  79. Mittaan ja joskus näppituntumalla.
    Marjo.valtanen@luukku.com

    VastaaPoista
  80. Mittailen lusikoilla ja desilitran mittaa käytän esim. sokerin, jauhojen mittaamiseen. Enemmänkin mittoja saisi olla, kun välillä niitä tarvitsee paljon kerralla, kun leipoo useita juttuja yhtäaikaa. Mukana hyödyllisessä arvonnassa, minna82@gmail.com

    VastaaPoista
  81. Lisään kohotusaineet tarkasti mutta esim vaniljasokerit tms makuaineet vähän summassa toisinaan😀 espeli231@hotmail.com

    VastaaPoista
  82. Olen suurpiirteinen mittaaja, mutta uusissa resepteissä tarkempi. Sokeria ja rasvaa yritän nykyisin mittailla vähemmän kuin ohjeessa sanottu, ja tostaiseksi onnistunut ohan hyvin.
    hippu@outlook.com

    VastaaPoista
  83. Tarkasti mitan mukaan mennään =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  84. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  85. Minä mittaan joskus kun leivon pienellä kahvikupilla,käytän sitä desin mittana ja se on toiminut ihan hyvin :)

    hemantinde@hotmail.com

    VastaaPoista
  86. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!