sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Sitruuna-Vanilja Macarons & Macaron-kurssit


Taas näitä ihanuuksia, joista en koskaan ainakaan itse saa tarpeekseni! Ehkä välillä toivon, että kuorien paiston voisi ulkoistaa! Niin paljon siihen liittyy sattumaa ja vaiheita, jossa jokin voi mennä pieleen. Paljon puhutaan macaron-leivosten valmistuksen vaikeudesta ja oikeasta reseptistä, jolla onnistuu varmasti. Reseptin lisäksi onnistumiseen vaikuttavat kanamunat, uuni ja leipurin otteet! Macaronleivokset Italialaiseen marenkiin on minun luottoreseptini. Tämä on sama Kakkukatrin ohje, jolla itse ainakin onnistun varmasti ja olen leiponut ennenkin - katso myös ohje Suola-Kinuski Macarons.

OSALLISTU MACARON KURSSEILLE!

Ilouutisena kerron teille kotileipureille, että nyt voitte vihdoin opiskella ranskalaisten macaron -leivosten salat ammattitaitoisten ohjaajien opastamana! Dr.Sugar Jinna ja Kakkukatri Katri nimittäin järjestävät marraskuussa kaksi kauan odotettua kurssia, joilla leivotaan näitä pirulaisia! Kurssipaikkoja on rajoitettu määrä, joten varaa omasi ripeästi! Itse olen mukana kursseilla esittelemässä macaronssien täytteisiin ja kuoriin käytettäviä maku-aromeja ja muita macaron-leivoksien valmistukseen tarvittavia välineitä. Voit tehdä ostoksia kurssin päätteeksi! 

Ohje:

1 vaihe:
300 g tomusokeria
300 g mantelijauhoja

Yhdistä tomusokeri ja mantelijauho. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa - siivilöintiä ei tällöin tarvita. Jätä sivuun.

Vaihe 2. 
Italialainen marenki:
110 g valkuaisia (3 L-kokoista munaa)
30 g hienoa sokeria

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi yleiskoneella lisäten sokeria pikkuhiljaa sekaan.
Vatkaa kunnes vaahto muodostaa huippuja.

Sokeriliemi:
300 g hienoa sokeria
1 dl vettä

Keitä vettä ja sokeria, kunnes se on 110-120 asteista. Käytä esimerkiksi digitaalista mittaria.
Lisää sokeriliemi marengin joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten, täydellä teholla.
Vatkaa, kunnes marenki on 37-40 asteista.

Vaihe 3.
110 g valkuaista (3 L-kokoista munaa)
Erottele valkuaiset kulhooon ja lisää väriaine. Sekoita tasaiseksi (älä vatkaa).
Lisää valkuaisseos manteli-tomusokeriseoksekseen ja sekoita tasaiseksi.
Lisää italialaistamarenkia tahnamaiseen taikinaan kolmessa erässä.
Sekoita taikina kunnolla tasaiseksi - älä sekoita liikaa!
Kääntele varovaisesti taikinaa niin kauan kunnes käännellessä kuvion pinnalle se laskeutuu hitaasti.
Laita taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.
Pursota leivoksia leivinpaperille tasaisin välein.
Kopauta pelti pöytään, jotta ilmakuplat purkautuvat.
Anna leivoksien kuorettua 30-60 min ennen paistoa.
Kokeile pintaa, jotta tiedät onko leivokset kuorettuneet tarpeeksi.
Paista leivoksia uunin alatasolla kiertoilmassa 140 asteessa noin 13-15 minuuttia.

Täyte:
200 g voita
4 dl sokeria

Vatkaa pehmennyt voi monitoimikoneessa kuohkeaksi. (muutama minuutti)
Lisää tomusokeria kahdessa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sekoittunut kokonaan.
Lisää vanilja-aromi ja vatkaa täydellä teholla muutama minuutti.
Laita kreemi pursotin pussiin ja pursota macaron puolikkaan reunoille, niin että keskelle jää kolo. Täytä kolo sitruunatäytteellä ja paina toinen macaronkuori täytteen päälle. 


Esimmäset Macaron-kurssit järjestetään Helsingissä Hellapoliisin tiloissa:

Sunnuntaina 13.11 klo. 12-16.00
Sunnuntaina 20.11 klo. 12-16.00

Jos kiinnostuit kursseista - lähetä sähköpostia: leivontakurssit@gmail.com

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että jaatte osaamista macaronsien teossa, täytyy katsoa ehdinkö itse mukaan kurssille jos siellä vielä vapaata on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Kirsi! Olisi mahtavaa jos tulisit :) Muutamia paikkoja on vielä jäljellä, joten laita viestiä tuonne leivontakurssit@gmail.com jos pääset!

      Poista

Kiitos kommentistasi!