perjantai 7. lokakuuta 2016

Pellillinen Omenapiirakkaa


Sain äidiltäni ison kasan omenoita tänäkin vuonna. Niistä on tullut tehtyä hilloa, hyvettä, piirakkaa ja paistosta. Nyt vielä lisää piirakkaa! Tämä resepti on helppo eikä sisällä turhaa vatkausta tai muuta aikaa vievää. Ohjeesta tulee lisäksi kokonainen pellillinen piirakkaa. Sekoittelet ainekset keskenään, painelet pellille ja paistat niin ihana mehevä piirakka on valmis syötäväksi. Olen tehnyt samalla ohjeella myös pellillisen raparperipiirakkaa, joka on ollut todella suosittua. Sanoisin, että tähän reseptiin sopii hyvin vaihdettaksi, niin marjat kuin muut kesän ja syksyn antimet.



Ohje:
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
250 g sulaa voita
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon. Lisää suurempaan puolikkaaseen puolikkaaseen seuraavat aineet:

2 dl luonnonjogurttia
1 kananmuna
500 g viipaloitua omenaa
1 sitruunanmehu 
2 tl aitoa vaniljasokeria
kanelia

Kuori ja viipaloi omenat. Kotimaisia ei välttämättä tarvitse kuoria.
Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää taikinaan - sekoita.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle nuolijaa apuna käyttäen.
Lisää omenaviipaleiden päälle sitruunamehu, sokeri ja kaneli - sekoita. 
Asettele viipaleet pohjan päälle ja sen jälkeen  taikinamuruseos päällimmäiseksi.
Paista 200 asteisessa uunissa 30min.
Tarjoile jäähtynyt piirakka kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa!


Herkullista viikonloppua! 

Minä vietän sen Berliinissä - kannattaa seurata matkaani Instagramissa ja jos sinulla on hyviä matkavinkkejä minulle, niin jätä kommentti - otan ne mielelläni vastaan! 

5 kommenttia:

  1. Hei,

    Juuri pari viikkoa sitten tein sinun raparperipiirakan ohjeella omenapiirakkaa :) Erona sinun valmistamaan piirakkaan, tein ompuista isohkoja paloja (suutuntuman säilymiseksi) ja ripottelin päälle hienon sokerin sijaan fariinisokeria. Oli tosi hyvää, ja omputkin pehmenivät sopivan pehmeiksi, vaikka alkuun palojen kokoa pohdinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Ihana kuulla, että olit jo kokeillut tätä ohjetta :) Kuulostaa herkulliselta sinunkin versio. Oikein hyvää viikonloppua!

      Poista
  2. Muista käydä brunssilla Anna Blumella <3 Ihana paikka!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes kiitos! Laitan ylös - en ole ennen käynyt Berliinissä. Kaikki inside suositukset on tervetulleita :) Ihanaa viikonloppua Mia!

      Poista

Kiitos kommentistasi!