maanantai 24. lokakuuta 2016

Ero-Kakku "Makea Kirpeä Yllätyksellinen Ero"Muutama viikko sitten sain hyvin mielenkiintoisen ja erilaisen yhteistyötarjouksen tai toisin sanoen hauskan mahdollisuuden.  Kyseessä on lyhyt TV-esiintyminen. Hetken pohdin asiaa, onhan TV-esiintyyminen kuitenkin jotain aivan uutta ja jännää, en keksinyt yhtään hyvää syytä sanoa ei, joten tähän päädyttiin. Lisäksi menetin viime joulukuussa saman tyyppisen mahdollisuuden, joka on jäänyt vaivaamaan minua. Mitä minulle siis tarjottiin?

Minut kutsuttiiin leivontabloggaajan roolissa leipomaan Ero-aiheinen kakku Marja Hintikka show:n live-lähteykseen. Kyllä! Viikko sitten startanneen kolmannen kauden toinen jakso käsittelee eroja ja puheenaiheena on varsinkin näkökulma: pelastaako ero perheen vai ei? Miten kakku voisi tuoda tätä sanomaa esille? Millainen on Ero-Kakku? Tähän haasteeseen siis vastasin kyllä ja aloin suunnitella Ero-kakkua Erojuhliin.

Turvauduin suunnittelussa aluksi Pinterestiin saadakseni näkökulmaa erikoiseen kakkuun. Päättömät sulhaset ja veriset Divorce Cakes -kakut eivät ole tyyliäni, ja jotain sellaista mitä mitä itse lähtisin toteuttamaan - ja kyllä niitä löytyi eniten "Ero-Kakku" haulla! Joten tästä kakusta tuli jotain ihan muuta.

Suunnittelin kakun ajatuksen pohjalta "Erolla on kaksi puolta ja luvassa on yllätyksiä - usein ne ovat positiivisia,  varsinkin jos ero oli oikea päätös." Tällä ajatuksella syntyi pehmeä suklaakakku, jonka välissä on suklaamousse ja hapan sitruunatahna, joka symboloi katkeruutta. Eikä siinä kaikki - nimittäin kakun keskellä on yllätys - pinjata, joka taas symboloi eron positiivista yllätyksellisyyttä. Kakun ulkopinta esittelee eron kahta puolta tai osapuolta: pinkkiä rakkautta ja tummaa eroa - hyvää ja pahaa. Moderni ero on moniuloitteinen, monelle erilainen sekä henkilökohtainen ja halusin tuoda myös sitä kakullani esille. 


Esittelen kakun tänään suorassa lähetyksessä. Luvassa on ajatuksia herättävää keskustelua ja ero-juhlat! 

Marja Hintikka Show Tänään Yle TV2 klo. 21.00.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) <3 kyllä tähän hiukan ajatustyötä joutui käyttämään!

   Poista
 2. Nerokkaasti suunniteltu ja hienosti toteutettu! :) Tänään siis telkkarin ääreen :)

  VastaaPoista
 3. telkkarin ääressä odotellaan innolla :) ihana kakku!

  VastaaPoista
 4. Wau miten hieno kakku, vaikka itse teema ei kyllä ole helppo! Upeasti ja kauniisti toteutettu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) kyllä tätä hetken piti miettiä. Ihania kommentteja ja kannutusta tullut!

   Poista

Kiitos kommentistasi!