maanantai 19. syyskuuta 2016

Vaahtokarkki Macarons


Taas näitä ihanuuksia, joita minusta ei voi koskaan olla liikaa. Ihanilla aromeilla voi loihtia makuja macaron-leivoksiin laidasta laitaan! Kuinka ihanalta Vaahtokarkki Macarons kuulostaakaan! Nämä herkut sopivat juhlapöytään niiden kauniin ja söpön ulkomuodon takia ja näitä tarjoiltiinkin pienen tytön juhlissa.




Paljon on puhuttu macaron-leivosten valmistuksen vaikeudesta ja oikeasta reseptistä, jolla onnistuu varmasti.Macaronleivokset Italialaiseen marenkiin on minun luottoreseptini. Tämä on sama Kakkukatrin ohje, jolla itse ainakin onnistun varmasti ja olen leiponut ennenkin - katso ohje Suola-Kinuski Macarons.

Riippuen macaronssin koosta tällä ohjeella tulee +/- 100kpl mcaron -leivosta.

Aloitetaan vaihe vaiheelta:

1 vaihe:
300 g tomusokeria
300 g mantelijauhoja

Yhdistä tomusokeri ja mantelijauho. Siivilöi tai aja tasaiseksi tehosekoittimessa. Jätä sivuun.

Vaihe 2. 
Italialainen marenki:
110 g valkuaisia (3 L-kokoista munaa)
30 g hienoa sokeria

Mittaa javatkaa valkuaiset vaahdoksi yleiskoneella lisäten sokeria pikkuhiljaa sekaan.
Vatkaa kunnes kuohkea vaahto muodostaa huippuja.

Sokeriliemi:
300 g hienoa sokeria
1 dl vettä

Keitä vettä ja sokeria, kunnes se on 110-120 asteista. Käytä apuna digitaalista mittaria.
Lisää sokeriliemi marengin joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten, täydellä teholla.
Vatkaa, kunnes marenki on 37-40 asteista - taas voit käyttää digitaalsita mittaria apuna.

Vaihe 3.
110 g valkuaista (3 L-kokoista munaa)
Erottele valkuaiset kulhooon ja lisää väriaine sekä aromi. Sekoita tasaiseksi (älä vatkaa).
Lisää valkuaisseos manteli-tomusokeriseoksekseen ja sekoita tasaiseksi.
Lisää italialaistamarenkia tahnamaiseen taikinaan kolmessa erässä.
Sekoita taikina kunnolla tasaiseksi - älä sekoita liikaa!
Kääntele varovaisesti taikinaa niin kauan kunnes tehdessä kuvion pinnalle se laskeutuu hitaasti.
Laita taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.
Pursota leivoksia leivinpaperille tasaisin välein.
Ripottele leivosten päälle nonparelleija halutessasi.
Kopauta pelti pöytään, jotta ilmakuplat purkautuvat.
Anna leivoksien kuorettua 30-60 min ennen paistoa.
Kokeile pintaa, jotta tiedät onko leivokset kuorettuneet tarpeeksi.
Paista leivoksia uunin alatasolla kiertoilmassa 140 asteessa noin 13-15 minuuttia.

Täyte:
200 g voita
4 dl sokeria
muutama tippa vaahtokarkki-aromia

Vatkaa pehmennyt voi monitoimikoneessa kuohkeaksi. (muutama minuutti)
Lisää tomusokeria kahdessa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sekoittunut kokonaan.
Lisää aromi ja vatkaa täydellä teholla muutama minuutti.
Laita kreemi pursotin pussiin ja pursota täytettä toiselle macaronkuorelle, paina toinen macaronkuori täytteen päälle.

Vaahtokarkki-aromi

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!