maanantai 22. elokuuta 2016

Voileipäkakkuja

Viikonloppuna minun keittiössäni valmistui ennätysmäärä voileipäkakkuja. Sain loihtia pienen tytön ristiäisiin 120 hengelle kala- sekä lihavoileipäkakkuja ja koristelun suhteen minula oli vapaat kädet! 

Tykkään voileipäkakuissa rustiikkisuudesta, huolettomuudesta ja luonnollisista koristeista. Olen täysin erilaisten versojen ja syötävien kukkien lumoissa ja niitä hankin kakkuihin vihannespörssistä perjantaiaamuna kaksin käsin. Kaikki käyttämäni kukat ja versot ovat Kotipellon puutarhasta

Kalavoileipäkakun reseptin löydät blogini arkistoista - tein yhden pienen muutoksen ja jaoin täytteen kahtia. Toiseen osaan laitoin kylmäsavulohta ja toiseen lämminsavilohta. Kakun koristeena tällä kertaa on reunoilla aivan fantastinen merriruoho. Se maistuu hyvältä ja näyttää kauniilta! Kakun päällä on kurkun, sitruunan ja kalojen lisäksi kauniita keltaisia kurkun kukkia sekä rucolan versoja.  

Meriruoho

Lihavoileipäkakun reseptin julkaisen mielelläni teille myöhemmin, sitä ei nimittäin vielä löydy blogista. Kakun täyte sisältää palvikinkkua, juustoa, paprikaa ja mustapippuria. Kakun koristeena käytin kurkun, kinkun, retiisin ja tomaatin lisäksi pieniä rucolan versoja, joita on kakun reunoilla ja herkkiä ruiskaunokkeja. Ruiskaunokit ovat myös kotipellon puutarhalta ja ovat kokonaan syötäviä. Niitä löytyy kauniissa lilan eri sävyissä sekä vaaleanpunaisena sekä valkoisena. Kaiken tämnä lisäksi löysin mahdottoman söpöjä minipaprikoita, jotka minun oli pakko asetella kakkujen päälle. 


Rucolan verso

Oli muuten pienen mietinnän takana mihin näin isot kakut kokoan ja missä kakkuja on helppo liikuteella, tarjota ja kuljettaa. Lopulta päädyin paksuihin hopeisiin alustoihin 35 x 35cm, jotka käyvät kivasti myös tarjoilualustana. Kakut oli helppo koota alustojen päälle ja kuljetus sujui mutkitta. 

Ihanaa uutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!