maanantai 29. elokuuta 2016

Paistettu Mustikkajuustokakku (gluteeniton)

Musta Miss Etoile kakkustandi
Muistatteko vielä alkukesän Raparperijuustokakun, josta tuli kevään hittikakku? No kyseessä oli siis paistettu juustokakku raparperiraidoilla. Tästä kakusta tuli mieheni suosikki juustokakuista ja hänen tokaistuaan tuota kyseistä raparperiversiota syödessään "Luoja, tämä on maailman parasta kakkua!" tiesin etten muuta hänen toiveesta hänelle enää saa leipoa. Viime viikonloppuna oli mieheni syntymäpäivä ja yllätys toiveena oli paistettava juustokakku, mutta tällä kertaa mustikka sellainen. 

Tein kakkua varten mustikkahilloa ja keräsin appiukon pensasmustikat kakun päälle. Tämä oli taivaallista, se on sanomattakin selvää. Sen myönsi myös synttärisankari, joka oli hyvin tyytyväinen kakkuun. Suosittelen kokeilemaan!

Mustikkahillo:
2,5 dl sokeria
600 g mustikoita
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua

Mittaa mustikat kattilaan ja lisää sokeri.
Anna kiehua noin 15 minuuttia.
Lisää puolessa välissä sitruuna ja vaniljasokeri.
Kuori vaahto pinnalta ja jäähdytä 30 ennen purkitusta.

Pohja:
2 dl mantelijauhoja
2 rkl sokeria
40g voita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (18cm).
Asettele reunaleivinpaperi vuoan reunoille.
Sulata voi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja painele irtopohjavuokaan.
Laita jääkaappin vetäytymään sillä aikaa kun valmistat täytteen. 

Täyte:
600g tuorejuustoa
2 dl siro sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maissijauhoja (maizena)
3 kananmunaa
1 keltuainen
150g creme fraiche
1 rkl sitruunanmehua
pensasmustikoita

Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja maissijauho keskenään monitoimikoneessa sileäksi. 
Lisää kananmunat ja lopuksi keltuainen yksi kerrallaan vatkaten massaan.
Lisää ranskankerma ja sitruunamehu, vatkaa vielä hetki. 
Kaada täytteestä puolet mantelipohjan päälle. 
Lusikoi mustikkahilloa täytteen päälle ja vedä palettiveitsellä viiltoja massan pintaan, niin että hillo muodostaa pyörteitä massan pintaan.
Lisää loput juustomassasta ja toista hillon lisäys sekä viillot. 
Paista juustokakkua uunin keskitasolla 160 asteessa noin 1,5 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä tunti. 
Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä kakku jääkaappiin yöksi tai muutamaksi tunniksi. Paistettu juustokakku on parasta seuraavana päivänä. 
Tarjoile mustikkajuustokakku pensasmustikoiden kanssa.

Vinkki! Voit korvata mantelijauhot pohjassa myös erilaisilla keksellä, esim. digestive. Täytteessä oleva maissijauho on korvattavissa vehnäjauhoilla. Tee mustikkahillo jo edellisenä päivänä, kuten itse tein. Voit tehdä kakun myös isompaan vuokaan, kakusta tulee silloin hiukan matalampi.

8 kommenttia:

  1. Kiitos, ihanasta reseptista! Gluteenittomien herkkujen reseptej' ei koskaan ole liikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Tämä oli taivaallista!

      Poista
  2. Superherkullisen näköistä juustokakkua. :) Juustokakut on hyviä sekä paistettuna että paistamattomana. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) kiitos tämä oli kyllä ihanaa! Juustokakut on täälläkin suosikkeja - leipomisen helppous ja herkkuus yhdityvät näissä!

      Poista
  3. Voi, minulla nämä paistetut juustikset ovat vielä kokonaan testaamatta... Ehkä minäkin vielä jokin päivä... :) Ja tuo kakkustandi näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! Maiju en voi uskoa! :) Sun täytyy koittaa, mä oon ihan rakastunut näihin!

      Poista
  4. Meneekö siis kaikki tuo hillo kakkuun? Tuntuu kovin paljolta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kati - ei tarvitse laittaa kaikkea, vaan oman maun mukaan :) Hilloresepti on vanha luottoreseptini ja siksi laitoin sen kokonaisena tähän, että suhteet menevät oikein. Kuvassa näkyy kuinka paljon kannattaa lusikoida per kerros :) Voi käyttää myös kaupan mustikkahilloa.

      http://www.anninuunissa.fi/2016/09/ihanat-hillot-ruokalahjoina.html

      Poista

Kiitos kommentistasi!