perjantai 19. elokuuta 2016

Kesäsipuli-Savulohipiirakka


Välillä vähän jotain suolaista. Kuten olen joskus maininnutkin nämä suolaiset piiraat ovat suosikkejani. Niin arkena kuin juhlissa. Tämä piirakka syntyi meidän kaksihenkisen perheen lounaaksi, iltapalaksi ja herkutteluun, osittain siitä mitä kaapista löytyi. Tuorejuusto sopii täydellisesti tuohon täytteeseen.

Irtopohjallinen vuoka sopii tähänkin piiraaseen kuin nenä päähän. En leivo itse keraamisiin vuokiin melkein ollenkaan. Nämä piirakkavuoat on helppo pitää puhtaina ja taikinan painelu niihin käy myös näppärästi. Suosittelen kokeilemaan. Niin ja piirakan irrotus on ihan helppoa. Varmista ettei mikään reuna ole kiinni vuoan reunassa ja nosta piirakka ylös painamalla pohjasta, niin että vuoan reunat jäävät alas. Voit käyttää tässä myös apuna lasia tms. jonka päälle nostat piiraan ja annat vuoan reunojen tippua alas.

Pohja:
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1-2 rkl kylmää vettä

Sekoita jauhot ja suola keskenään.
Nypi voi jauhojen joukkoon ja lisää lopuksi vesi.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen vetäytyä 5 minuuttia.
Painele taikina irtopohjalliseen pyöreään piirakkavuokaan.
Nosta piirakka jääkaappiin odottamaan.
Laita tässä vaiheessa uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Täyte:
1 kesäsipuli + varsi
250 g savustettua lohta
1 kermaviili
100 g valkosipulituorejuustoa
2 munaa
pippuria ja suolaa
50 g juustoraastetta

Hienonna sipuli ja ripottele pohjan päälle.
Ripottele sipulin ja pohjan päälle myös lohi.
Sekoita kulhossa kermaviili, tuorejuusto ja munat.
Mausta halutessasi pippurilla ja suolalla.
Ripottele juustoraaste piirakan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle jäähtymään.


Maistuvaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!