torstai 14. heinäkuuta 2016

Limellä maustettu Mansikkajuustokakku


Löysimpäs vielä kaupasta kaikista pelotteluista huolimatta rasian mansikoita, sitten kävelin juustohyllylle ja valitsin mascarponea, mietin samalla, että limekin sopisi hyvin, joten hain sitäkin. Nappasin vielä kerman ja juoksin kotia kohti leipomaan tämän ihanan hyydytettävän mansikkajuustokakun! 

Olen saanut lukijoilta viestiä, että juustokakkujen ja muiden hyydytettävien kakkujen ohjeita kaivataan. Olen ennenkin sanonut, että en oikein tiedä miksi nämä kakut minulta uupuvat blogista. Toivotaan, että tämän reseptin myötä tulee muutos siihen asiaan. Tämä juustokakku on nimittäin niiin ihanaa! Ei liian makeaa ja ai että tuon täytteen kuohkeutta ei voi kuin ylistää! Nam!  Minusta kakku on erityisen upea soikean muotoisena. Soikean säädettävän reunavuoan löydät verkkokaupastani. 

Pohja:
175 g keksimurua (Fazer tai oma suosikkisi esim kaurakeksit)
50 g voita

Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon.
Asettele reunakalvo vuoan reunoille ja painele keksimuru vuoan pohjalle.

Vink! Jos sinulla ei ole raunavuokaa, niin käytä irtopohjavuokaa, jos et halua käyttää reunakalvoa, niin voitele vuoan reunat ja tomusokeroi ne saadaksesi kaunis pinta kakun reunoille. 

Täyte:
300 g mansikoita
0.75 dl siro sokeria
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
1 tl vanilja-aromia
1 limetin mehu
1 limetin kuori

Mittaa mansikat ja sokeri isoon kulhoon - soseuta sauvasekoittimella - raasta ja lisää limen kuori.
Jos haluat vahvan limen maun niin lisää tässä vaiheessa tippa lime-aromia. 
Vaahdota vanilja-aromi, kerma sekä mascarpone ja laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi.
Purista limen mehu kattilaan - kuumenna ja liota puristetut liivatteet mehuun.
Anna liivateseoksen jäähtyä hetki - lisää mansikkasose mascarponekermaan ja sekoita.
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle - tärisytä reunaa hiukan, jotta massa asettuu.
Siirrä kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli tai ainakin 4 tuntia.

Koristeeksi:
mansikoita
lime paloja
orvokkeja

Irrota kakku varovasti vuoasta, irrota reunakalvo. Koristele alustan päällä mansikoin, lime paloilla ja syötävillä kukilla. Nosta kakkustandille ja tarjoile.

Reunakalvo 8cm.

Aurinkoista tulevaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!