sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Herkullinen, hedelmäinen ja kesäinen Mocktailbaari!

Järjestin muutama viikko sitten verkkokauppani avajaiset, joista voit lukea ennemmän täältä.  Tuosta avajaispostauksesta kävikin ilmi, että pystytin kutsuvieraille mocktailbaarin ja lupasin kirjotella teille siitä enemmän. Mocktailbar toimi juhlien ohjelmanumerona, raikkaiden kesäjuomien inspiraation lähteenä ja herkullisena katseenvangitsijana notkuen hedelmiä, marjoja, yrttejä, koristeita, pinkkiä sokeria ja värikkäitä pillejä. 

Idea herkullisen ja kesäisen baarin pystyttämiseen lähti siitä, että tiesin suurimman osan vieraista tulevan paikalle autoilla, mietin juomatarjoilua ja miten siitä saisi kaikille mieleistä. Aivan liian usein juhlissa alkoholittomat juomat jätetään huomiotta. Olin myös päässyt juuri tutustumaan Roses mixereihin ja ihastuin täysin niiden raikkaaseen makuun. Avajaisten mocktailbaarissa minulla oli tarjolla Roses Lime ja Lemon mixerit ja näitä tarjosimme sekä juhlien alkumaljoissa että erilaisissa raikkaissa mocktaileissa, joita pienestä baaristamme sai omien toiveiden mukaan tilata. 

Suunnittelin baaria etukäteen ja halusin siitä raikkaan ja kesäisen. Yksityiskohtia mocktaileihin suunnittelin pinkeillä sokerireunuksilla, erilaisilla laseilla, syötävillä luonnonkukilla ja hedelmillä sekä tuoreella mintulla. Mocktailbar oli juhlissamme menestys ja se sai paljon kehuja sekä ihastelua. Ehdottomasti kokeilun arvoinen juttu, myös siitä syystä, että se toimi yhtenä ohjelmanumerona mukavassa tilaisuudessa!

Kerrosvadilla marjat ja hedelmät tulevat kauniisti esille. 

Alkoholiton alkumalja:
Vettä tai kivennäisvettä
Minttua
Lime viipaleita
Jääpaloja
Syötäviä kukkia

Mittaa yksi pullollinen Roses Limeä isoon juomasaaviin. Lisää jääkylmää vettä noin 2 litraa -maista kun on sopivaa, lisää puntti minttua revittynä, limen viipaleita ja paljon jääpaloja. Sekoita ja kaada laseihin. Koristele lasit syötävillä kukilla. 

Alkoholillisena alkumaljana meillä oli tarjolla Castellblanc Cava Brut, joka on erittäin hyvä malja- ja seurustelukuohuva. 


Värillinen koristesokeri:

Mittaa sokeria pakastepussiin.
Lisää tippa pastaväriä. 
Pyörittele sokeria pussissa värin kanssa sekaisin. 
Lisää halutessa väriä. 
Kaada sokeri lautaselle
Sivele lasin reunat limellä.
Paina lasin reunat sokeriin ja nosta. 

Blenderillä hedelmäiset juomat saa nopeasti pyöräytettyä sekaisin. 

Mansikka-Passion-Lime Mocktail:
Muutama mansikka
Puolikas passion hedelmä
Kivennäisvettä
Jäitä

Mittaa kaikki aineet blenderiin. 
Pyöräytä sekaisin. 
Kaada värjätyllä sokerilla koristeltuun lasiin. 
Koristele syötävillä kukilla.

Meloni-Lemon-Kiwi Mocktail:
Muutama pala hunajamelonia
Muutama vadelma
Puolikas kiwi
Kivennäisvettä
Jäitä

Mittaa kaikki aineet blenderiin. 
Pyöräytä sekaisin. 
Kaada värjätyllä sokerilla koristeltuun lasiin. 
Koristele syötävillä kukilla.


Jos päätät laittaa pystyyn omiin kesäjuhliisi mocktailbaarin, niin suosittelen tekemään etukäteen listan tarvikkeista, astioista ja juomista, joita tarvitset baariin. Alla lyhyt muistilista. 

1. Valitse juomat ja suunnittele etukäteen muutama makuyhdistelmä ja mocktailsuositus vieraille. Tutustu juomiin, jota tarjoilet, jotta osaat kertoa niistä hiukan vieraille. Muutama vaihtoehto riittää.  

2. Varmista, että olet pakastanut tarpeeksi jääpaloja. Tarvittaessa hae valmiita jääpaloja kaupasta tai lähiravintolasta. Muista myös jäähdyttää juomat.

3. Hanki baariin paljon herkullista rekvisiittaa kuten hedelmiä, marjoja, minttua, jäitä ja kauniita astioita sekä erilaisia laseja.

4. Koristele baari viireillä ja muilla juhlakoristeilla. 

5. Paloittele hedelmät esimerkiksi limet valmiiksi ja valmista värillisen sokeri, jotta niiden tekemiseen mene aikaa juhlissa. Asettele koristeet ja muut valmiiksi kauniisiin astioihin.

6. Varmista, että sinulla on leikkuulauta, veitsi, lusikka, blenderi, shakeri ja muut tarvittavat välineet baarissa, jotta mocktailien tekeminen onnistuu sujuvasti.

Tarvikkeet Mocktailbaariin:
Hedelmät
Sokeri
Marjat ja hedelmät
Yrtit
Jääpalat
Erilaisia laseja

Olin ottanut upeita kuvia valmiista mocktaileista teille, mutta kamera teki tenät ja hävitti kuvat. Harmitti hirveästi, mutta, onneksi ei sentään kaikki kuvat hukkuneet ja saatte näistäkin kuvista inspiraatiota ja silmäniloa. 

Mukavaa Sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!